Welke rijhulpsystemen en parkeeropties kan ik verkrijgen op mijn BMW?

Welke rijhulpsystemen en parkeeropties kan ik verkrijgen op mijn BMW?

Uw auto parkeren was nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dankzij de innovatieve technologie van BMW komt u telkens comfortabel aan bij uw bestemming, gebruik daarbij onze parkeerhulpsystemen en beleeft werkelijk zorgeloos rijplezier. Onderweg kunt u gebruik maken van onderstaande optionele rijhulpsystemen om comfortabel uw reis af te leggen. Sommige rijhulpsystemen zijn al als standaardoptie geïntegreerd in uw wagen.

* Sommige opties zijn onder voorbehoud van productwijzigingen & de capaciteit is afhankelijk van het model. Vraag gerust meer informatie over beschikbaarheid door ons te contacteren.

BMW Live Cockpit Navigation Plus

De BMW Live Cockpit Navigation Plus incl. navigatiefunctie met hoge resolutie en aanraakfunctie toont u alle voor het rijden belangrijke informatie rechtstreeks in het gezichtsveld. Voor de intuïtieve bediening van het BMW Operating System kan worden gekozen uit de natuurlijke interactie met de BMW Intelligent Personal Assistant, de beproefde iDrive Touch Controller, bedieningselementen aan het stuur of touchbediening op het Control Display.

Talrijke functies van het geïntegreerde navigatie- en multimediasysteem kunnen ook via Voice Control worden geselecteerd (Afhankelijk van het model). Het multimediasysteem breidt de standaard USB-C-aansluiting in de centrale armsteun vooraan uit met de mogelijkheid gegevens door te sturen (bv. mediaplayers) en met een Bluetooth®-/WiFi-interface.

 

Bovendien profiteert u van een uitgebreid aanbod aan Digital Services.

De Intelligent Emergency Call reageert in noodgevallen en haalt snel hulp voor u en uw passagiers. Wij houden uw kaartmateriaal met regelmatige bijwerkingen up-to-date. Met de Remote Software Upgrade blijft uw wagen up-to-date. Uw BMW krijgt, afhankelijk van de beschikbaarheid voor uw wagen, heel eenvoudig over the air de actuele softwareversie.

Met onze Connected Packages bent u volledig verbonden. Met het Connected Package Professional kunt u vanop afstand via Remote Services toegang tot uw wagen krijgen. De Concierge Service staat u persoonlijk en de klok rond met raad en daad bij. Real Time Traffic Information vindt steeds de snelste en beste weg naar de bestemming. En met de smartphone-integratie hebt u vanuit uw wagen veilig toegang tot de apps op uw iPhone en Android smartphone.

BMW Live Cockpit Navigation Professional met Head-Up Display

De BMW Live Cockpit Navigation Professional verhoogt de veiligheid tijdens het rijden. Het BMW Head-Up Display geeft direct in uw gezichtsveld nuttige informatie weer. U kunt zich volledig op het verkeer voor u concentreren en u wordt minder afgeleid. De weergave in kleur, de lichte tint, de dag- en nachtweergave en de instelbare beeldhoogte zorgen voor een uitstekende leesbaarheid.

Bovendien omvat de BMW Live Cockpit Navigation Professional de onderdelen van de BMW Live Cockpit Navigation Plus. Met de navigatiefunctie komt u sneller en beter geïnformeerd op uw bestemming aan. Ze berekent routes in real time, biedt alternatieven en toont ook interessante plaatsen in de omgeving.

Praktisch: met Remote Software Upgrade krijgt uw BMW heel eenvoudig de actuele autosoftware over the air. Over the air of via een USB-stick houdt u ook uw kaartmateriaal up-to-date.

Het grote BMW Head-Up Display in kleur projecteert alle gegevens die voor de rit relevant zijn en op de specifieke situatie afgestemd zijn, in uw gezichtsveld en verhoogt op die manier de concentratie op het verkeersgebeuren. Afhankelijk van de uitrusting worden de actuele snelheid, navigatieaanwijzingen, de Speed Limit Info incl. No Passing Info, telefoon- en entertainmentlijsten en ook inhoud en waarschuwingen van de rijhulpsystemen hier weergegeven.

Het systeem projecteert de symbolen met een bijzonder heldere resolutie groot op de voorruit en biedt individuele instelmogelijkheden met de iDrive Touch Controller. Afslagen en kruispunten worden als realistische 3D-afbeeldingen weergegeven.

De helderheid van de projectie wordt automatisch aan het buitenlicht aangepast; het systeem beschikt daarnaast over een nacht- en dagweergave terwijl ook de hoogte van de projectie kan worden aangepast. Hiernaast kunt u kiezen welke informatie naast de snelheid en de waarschuwingen van de rijhulpsystemen zichtbaar moet zijn.

De voordelen op een rij:

✓ Head-Up Display projecteert relevante informatie in het directe gezichtsveld van de bestuurder.

✓ Augmented View vergemakkelijkt de navigatie door bijkomende aanwijzingen

✓ Instellingen kunnen in bestuurdersprofielen worden opgeslagen

Variable Sport Steering

De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het vermindert de nodige stuurbewegingen bij bijzonder grote wieluitslagen. Het beschikt ookvover een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Die vermindert de bekrachtiging bij hoge snelheid voor een direct en precies stuurgedrag, of verhoogt de bekrachtiging bij lage snelheid voor meer comfort, bijv. bij het parkeren en manoeuvreren.

Active Cruise Control met Stop&Go functie

De afstandsregeling (ACC met Stop&Go) incl. botswaarschuwing vooraan met remingreep, biedt naar wens verhoogd comfort en nog meer actieve veiligheid tijdens fileverkeer.

De manuele Speed Limit Assist past de rijsnelheid naar wens en na bevestiging aan de geldende snelheidsbeperking aan, die de Speed Limit Info incl. No Passing Info en anticipatie heeft herkend. De Stop&Go functie regelt niet alleen automatisch de snelheid, zelfs tot de wagen stilstaat, maar versnelt automatisch weer tot de gewenste snelheid, zodra de verkeersstroom dit toestaat. Wanneer een voorligger sterk afremt, of voetgangers of fietsers herkend worden, reageert uw BMW meteen als de botswaarschuwing vooraan ingeschakeld is, ook los van de afstandsregeling. In de eerste fase wordt u door een optisch signaal gewaarschuwd, in de tweede fase – indien niet gereageerd werd – vestigt een akoestisch signaal de aandacht op de situatie. Pas wanneer u dan nog altijd niet remt, bedient het systeem zelfstandig de remmen om de wagen maximaal af te remmen.

Park Distance Control (PDC) voor-en achteraan

Park Distance Control (PDC) voor- en achteraan maakt uw auto parkeren en manoeuvreren op een beperkte ruimte gemakkelijker. Als de wagen een hindernis nadert, wordt dit door een waarschuwingstoon aangegeven en op het Control Display getoond. Bij vooruitrijden schakelt het systeem vanaf een afstand van 60 cm en een snelheid van minder dan 4 km/u automatisch in. U verkrijgt ook informatie over de afstand tot objecten dankzij de sensoren waarbij uw auto parkeren een stuk comfortabeler zal verlopen.

Parking Assistant Pack

Uw auto parkeren is dankzij het optionele Parking Assistant Pack exponentieel vergemakkelijkt, dit pakket omvat verschillende systemen die het parkeren en manoeuvreren op een beperkte ruimte eenvoudig en veilig maken. De achteruitrijcamera zorgt voor een beter zicht achteruit. De zijdelingse parkeerhulp maakt gebruik van extra sensoren om de zone naast de wagen te controleren en hindernissen op het Control Display weer te geven. De noodremfunctie Active Park Distance Control helpt om botsingen bij achterwaarts parkeren te voorkomen.

Park Assist parkeert uw BMW automatisch in parkeerplaatsen die parallel met of dwars op de rijweg liggen. Tegelijkertijd kan het systeem automatisch uit parallelle parkeerplaatsen wegrijden. Het systeem meet parkeerplaatsen op. Dat gebeurt wanneer de wagen tegen minder dan 35 km/u op een afstand van maximaal 1,5 m langs de rij geparkeerde wagens rijdt. Wanneer een plaats gevonden is die voldoende groot is, hoeft u enkel de richtingaanwijzers in te schakelen, terwijl Park Assist het sturen, de juiste versnelling en het gas overneemt. U hoeft enkel de procedure in het oog te houden. Op dezelfde wijze functioneert het weer wegrijden uit parallelle parkeerplaatsen.

De Reversing Assistant registreert bij het manoeuvreren de voorwaarts afgelegde rijweg, om desgewenst dezelfde weg achteruit te rijden. De afstand van de overblijvende weg wordt op het beeld van de achteruitrijcamera getoond. Uw wagen parkeren wordt alleen maar makkelijker indien u kiest voor deze optie op uw wagen.

Parking Assistant Pack Plus

Het hulpsysteem Parking Assistant Pack Plus heeft bovenop de uitrusting van het Parking Assistant Pack meer camera’s en toont u de omgeving van de wagen ook in drie dimensies. Zo wordt uw auto parkeren werkelijk kinderspel.

Een aantal voordelen…

✓ Superieur manoeuvreren in een beperkte ruimte dankzij waarschuwings- en noodremsystemen en Reversing Assistant

✓ Naar wens automatisch parkeren in geschikte plaatsen of terug wegrijden uit parallelle parkeerplaatsen

✓ Direct zicht op de omgeving van de wagen via het Control Display of de smartphone

✓ Keuze uit parkeer-, panorama- of 3D-aanzicht

✓ Videoregistratie voor opheldering van diefstal

 

Het hulpsysteem Parking Assistant Pack Plus heeft bovenop de uitrusting van het Parking Assistant Pack meer camera’s die de zone voor de wagen in het oog houden. De camera’s maken gebruik van het Surround View-systeem, om de omgeving van de wagen volledig op het Control Display te visualiseren – ook in drie dimensies.

U kunt kiezen tussen parkeer-, panorama- en 3D-aanzicht om een manoeuvre van het hulpsysteem in het oog te houden of zelf te manoeuvreren. Met het panorama-aanzicht wordt het wegrijden uit onoverzichtelijke uitritten en zijstraten veiliger. Is alles in orde in de omgeving van de wagen? In combinatie met Remote Services hebt u zelfs vanop afstand met uw smartphone toegang tot de camera’s.

Dankzij de drive recorder kunnen deze camera’s fungeren als dashcam bij een ongeval, diefstal of schade aan uw wagen.

Parking Assistant Professional

Het hulpsysteem Parking Assistant Pack Professional kan boven op de omvang van het Parking Assistant Pack Plus naast stoepranden ook wegmarkeringen herkennen en zich daarop oriënteren, uw auto parkeren zal werkelijk kinderspel zijn en bovendien ook een automatisch proces. Deze optie is op heden exclusief beschikbaar voor de BMW iX, BMW 7 reeks of BMW X7.

Bovendien kunnen meerdere rijmanoeuvres opgeslagen worden (bv. de inrit op het eigen terrein) en kan zo vaak als gewenst met een automatische stuurbeweging gestart worden.

Beide functies kunnen indien nodig ook met een gsm-app vanuit de onmiddellijke omgeving van de wagen gestart en uitgevoerd worden. Daardoor is vooral ook het gebruik van smalle parkeerplaatsen mogelijk en wordt uw auto parkeren een automatisch proces.

Net zo nuttig is Reversing Assistant Professional, die boven op het Parking Assistant Pack Plus een uitgebreid traject kan aanbieden voor bij uw auto te parkeren.

Driving Assistant Pack

Het Driving Assistant Pack ondersteunt in kritieke rijsituaties. Het veiligheidspakket omvat de cameragebaseerde systemen botswaarschuwing vooraan met remingreep, Speed Limit Assist incl. Speed Limit Info met No Passing Info en anticipatie, en Lane Departure Warning. Daarnaast zijn de radargebaseerde uitrustingen Crossing Traffic Warning achteraan, Lane Change Warning en waarschuwing voor kop-staartbotsingen inbegrepen.

Lane Departure Warning herkent rijstrookmarkeringen en waarschuwt vanaf een snelheid van 70 km/u door een trilling in het stuur incl. actief tegensturen tegen het verlaten van de rijstrook zonder richtingaanwijzer. Wanneer voertuigen in de dode hoek naderen, waarschuwt Lane Departure Warning de bestuurder met trillingen in het stuur en een knipperend symbool in de buitenspiegel.

De Crossing Traffic Warning achteraan vergemakkelijkt het verlaten van een parkeerplaats. Terwijl de botswaarschuwing vooraan met remingreep voertuigen detecteert, reageert de personenwaarschuwing op voetgangers. Tegelijkertijd worden de remmen voorbereid op een snellere respons om indien nodig snel een noodstop uit te voeren. Duisternis en mist kunnen de werking van het systeem beïnvloeden. De waarschuwing voor kop-staartbotsingen activeert in geval van gevaar de waarschuwingsknipperlichten met dubbele snelheid. De manuele snelheidsbegrenzer dient om de maximumsnelheid individueel in te stellen. Speed Limit Assist past de maximumsnelheid aan de geldende snelheidsbeperking aan, die de Speed Limit Info incl. No Passing Info met anticipatie heeft herkend.

Driving Assistant Pack Professional

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritische of monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies en Lane keeping assistant with active side collision protection.De voordelen op een rij:

✓ Automatisch aanhouden van de rijstrook tot 200 km/u

✓ Afstandsregeling (Active Cruise Control met Stop&Go) voor meer comfort

✓ Stuuringreep bij uitwijkmanoeuvres

✓ Vermijden van kop-staartaanrijdingen

✓ Vermijden van snelheidsovertredingen

 

De afstandsregeling (ACC met Stop&Go) incl. botswaarschuwing vooraan met remingreep houdt tot aan 200 km/u de gewenste snelheid en de ingestelde afstand tot het vooropliggende voertuig aan. Indien gewenst neemt Speed Limit Assist daarbij automatisch de huidige snelheid over, die de Speed Limit Info met No Passing Info en anticipatie heeft herkend. En tot 200 km/u staat de Steering & Lane Control Assistant incl. ondersteuning bij wegversmallingen ter beschikking, die u door actieve stuuringrepen helpt de wagen veilig op de rijstrook te houden.

Lane keeping assistant with active side collision protection helpt om botsingen te vermijden. De botswaarschuwing vooraan met remingreep reageert indien nodig met steeds intensievere waarschuwingen en remmen.

De werking van de afzonderlijke rijhulpsystemen van het Driving Assistant Pack Professional kan dankzij Assisted View in de instrumentencombi worden weergegeven als 3D-omgevingsvisualisering in real time.

BMW Drive Recorder

Tijdens het rijden of uw auto parkeren, kunt u Met de BMW Drive Recorder kunt een video van de omgeving van de wagen opnemen en afspelen op het centrale Control Display of door overdracht via USB naar uw toestel. Belangrijke voertuiginformatie zoals snelheid en gps-positie wordt synchroon met de video opgeslagen. De Drive Recorder bestaat uit de event recorder en de crash recorder. De event recorder maakt het mogelijk om bijvoorbeeld speciale rijsituaties of bijzondere gebeurtenissen te registreren. Als de sensoren in de wagen een ongeval detecteren, start de recorder automatisch de opname om het ongeval te documenteren.

Bovendien kunt u een opname ook manueel starten door op een toets te drukken en zo een specifieke verkeerssituatie in beeld vast te leggen. De bediening gebeurt eenvoudig via de iDrive Controller en de Panorama View-toets. Om de clips te beheren zijn de functies Weergave, Pauze, Exporteren en Verwijderen beschikbaar. Voor de opnames gebruikt de BMW Drive Recorder de camera’s van de hulpsystemen aan boord. Hiervoor kunnen tot tien video’s van telkens 40 s lang worden opgenomen (de tijden voor en na het activeren kunnen tot max. 20 s ingesteld worden). Deze optie is op vele fleetmodellen beschikbaar als optie in combinatie met andere opties, op andere wagens is dit al standaard geïntegreerd.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.