Is het een goed moment om een plug-in hybride aan te kopen?

Is het een goed moment om een plug-in hybride aan te kopen?

Wat is het fiscaal voordeel van een hybride auto?

 

De plug-in hybride modellen blijven 100% fiscaal aftrekbaar zolang ze voldoen aan de regel dat dat ze minder dan 50g/km CO2 uitstoten op de gecombineerde cyclus en een verhouding van ten minste 0,5 kWh/100kg tussen batterijcapaciteit en het voertuiggewicht voorleggen. Indien dit het geval is, komt u in aanmerking voor het fiscaal voordeel van een hybride auto, ons gamma bestaat enkel uit plug-in hybrides die voldoen aan deze voorwaarden. Als dit niet het geval is, zal de belasting van het klassieke model met verbrandingsmotor van een equivalent vermogen worden toegepast.

Tegen 2026 zal het fiscaal voordeel van de hybride auto verdwijnen. De plug-in hybride wagen zal echter beschouwd worden als een wagen met verbrandingsmotor, wat volgens de fiscale normen een niet-emissievrij voertuig is. Dit betekent dat de aftrekbaarheid al in 2023 zal dalen. Tot en met 1 Juli 2023 blijft de plug-in hybride dus 100% fiscaal aftrekbaar, na deze periode daalt de fiscale aftrekbaarheid naar 25% in 2025. Vanaf 2026 zal de plug-in hybride wagen helemaal niet meer fiscaal aftrekbaar zijn. Hou ook rekening met het feit dat vanaf 1 januari 2023 de brandstofkosten beperkt worden tot maximum 50% fiscale aftrekbaarheid.

Wagens met verbrandingsmotor die voor 1 Juli 2023 zijn aangeschaft, blijft de huidige aftrekregeling van 100% geldig indien er aan de berekeningsregels wordt voldaan. brandstofwagens die tussen 1 Juli 2023 en 31 december 2025 zijn aangekocht, wordt de aftrekbaarheid geplaffoneerd op 75% in 2025, 50% in 2026, 25% in 2027 en 0% in 2028.

 

Fiscaliteitsregime voor Diesel, Benzine & Plug-in hybride.

Fiscaliteitsregime voor elektrische voertuigen

Download onze brochure.

De voordelen

✓ Ontdek alles wat voor u relevant is bij aankoop, leasing of renting van een nieuwe wagen.

✓ Verkrijg een visuele representatie van het volledige fiscaliteitsregime.

✓ Blijf op de hoogte van fiscaliteitsveranderingen, nieuwigheden in de fleetwereld, ons breed BMW-fleetgamma en nieuws binnen de wereld van mobiliteit en automotive.

    Top