Welke opties kan ik krijgen m.b.t performantie en ophanging?

Welke opties kan ik krijgen m.b.t performantie en ophanging?

Alle opties voor performantie en ophanging zijn alvast een troef bij BMW. Zo kunt u mogelijks kiezen voor een adaptieve ophanging van BMW, afhankelijk van het model en uitvoering kan dit worden aangeboden. Onderstaand overzicht geeft u meer informatie over opties met betrekking tot de ophanging en performantie van onze wagens. Sommige opties uit deze lijst zijn al standaard geïntegreerd in uw nieuwe BMW. Niet alle opties die onderstaand zijn opgelijst, kunnen op elk model worden toegepast en is louter informatief voor als u een bepaalde optie op uw wagen wenst.

* Sommige opties zijn onder voorbehoud van productwijzigingen & de capaciteit is afhankelijk van het model. Vraag gerust meer informatie over beschikbaarheid door ons te contacteren.

Integral Active Steering

Integral Active Steering combineert een stuurhoekafhankelijke, variabele overbrenging op de vooras met meesturende achterwielen. De inbegrepen functie Servotronic stemt de mate van stuurbekrachtiging optimaal op de rijsnelheid van het moment af. Daarbij hebt u de mogelijkheid om het niveau van de stuurbekrachtiging via de Driving Experience Control sportief of comfortabel in te stellen.

De variabele stuuroverbrenging op de vooras reduceert bij een grote stuurhoek, bv. bij het manoeuvreren, de stuurinspanning, wat de stuurinrichting directer maakt. Bij kleine stuurbewegingen en hoge snelheden, bv. op de snelweg, is de stuurinrichting indirecter en daardoor preciezer en veiliger.

Bij lage snelheden draaien de achterwielen in de tegengestelde richting, zodat de wagen nog wendbaarder en soepeler wordt. Vanaf ongeveer 60 tot 80 km/u draaien de achterwielen met de voorwielen mee om de rijstabiliteit en het comfort te verhogen. In kritieke situaties, bv. bij overstuur, kan Integral Active Steering de wagen ook stabiel houden door de achterwielen gericht te sturen. Ook bij het remmen op wegen met een verschillende grip zorgt het systeem door actief tegen te sturen voor meer stabiliteit en kortere remwegen.

Integral Active Steering is beschikbaar voor modellen zoals de BMW 5 reeks of BMW iX.

Adaptieve ophanging

Met de adaptieve ophanging kunnen de eigenschappen van de schokdempers steeds ideaal aan de heersende rijsituatie worden aangepast, het rolcomfort van de wagen worden verhoogd en bovendien de rijdynamiek worden verbeterd. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoog rijcomfort kan ook het programma SPORT worden ingeschakeld voor een sportieve afstelling van de schokdempers. Deze optie is bijvoorbeeld beschikbaar in de BMW X3, BMW X2 of BMW 5 Reeks.

M sportophanging

De M sportophanging die ongeveer tien millimeter lager ligt, onderscheidt zich door een sportievere afstelling met stuggere schokdempers. Dat komt vooral de wendbaarheid ten goede.

De veren van de M sportophanging geven blijk van een matig verhoogde veerconstante, terwijl in eerste instantie de tegelijk gewijzigde en hardere ophangingsstabilisatoren de rolneiging in bochten verminderen. Daarmee zorgt de M sportophanging voor een duidelijk verhoogde stuurprecisie, zonder overdreven aan comfort te moeten inboeten. Perfect daarop afgestemd is de demping van de hardere schokdempers.

Deze hoogwaardige en op elkaar afgestemde componenten zorgen samen voor een nog directere afstelling van de ophanging, wat een uitdrukkelijk sportieve rijstijl ten goede komt. De M sportophanging is niet mogelijk voor alle modellen, maar wel voor modellen zoals bijvoorbeeld de BMW 1 Reeks, BMW 2 Reeks, BMW 3 Reeks of BMW 4 Reeks

Adaptieve ophanging M

Met de adaptieve ophanging van BMW M, ook wel genamd de adaptieve M Sportophanging worden de dynamische mogelijkheden van de wagen nog versterkt. U kunt de eigenschappen van de sportophanging met de Driving Experience Control op de op dat ogenblik gewenste rijstijl afstemmen – van comfortabel tot bijzonder sportief.

Ongeacht voor welk basisprogramma u kiest, de elektronisch geregelde dempers van de deze adaptieve ophanging van BMW M passen zich altijd in fracties van seconden aan de staat van het wegdek aan. Hiervoor gebruikt het systeem talrijke sensoren die naast de trillingen van de wielen ook de rijsnelheid registreren om zo de optimale demping in te stellen en tegelijkertijd de rijveiligheid te optimaliseren.

De Driving Experience Control biedt voor comfortabel reizen de modus COMFORT, waarmee oneffenheden in het wegdek nauwelijks voelbaar zijn. Een uitgesproken sportieve afstelling van de sportophanging met een duidelijk stuggere afstelling van de schokdempers wordt gerealiseerd in de modus SPORT. De optionele interactieve functie Adaptive Mode past de adaptieve sportophanging, de stuurinrichting en de versnellingsbak Steptronic voortdurend aan de huidige rijsituatie aan.

Deze adaptieve ophanging, is niet mogelijk op alle modellen binnen het fleetgamma, maar wel mogelijk op de BMW 4 reeks of BMW X modellen zoals de BMW X1 & BMW X5

Adaptieve M sportophanging Professional

Als de nog meer professionele adaptieve ophanging van BMW, kunt u ook kiezen voor de adaptieve M sportophanging Professional. Deze uitvoering voegt een actieve rolstabilisatie toe aan de adaptieve M ophanging en Integral Active Steering. Het resultaat: een maximum aan stabiliteit en rijdynamiek. Deze optie is voor de meeste modellen in het fleetgamma niet beschikbaar,

De voordelen op een rij:

✓ Zorgt zowel voor het hoogste comfort als voor maximale sportiviteit

✓ Hoog rijcomfort met minimale overhelneiging van het koetswerk

✓ Minimale zijwaartse overhelling in bochten

✓ Uitstekende wendbaarheid en stabiliteit in alle rijomstandigheden

✓ Soepel, sportief rijgedrag

 

Deze adaptieve ophanging van BMW, voegt een actieve elektromechanische rolstabilisatie (emARS) toe aan de adaptieve M ophanging en Integral Active Steering. De zijwaartse neiging van het koetswerk in bochten wordt vrijwel volledig gecompenseerd door mechanische momenten op de stabilisatoren. De wagen laat zich doelgerichter en wendbaarder sturen, want het stuurgedrag en de lastwisseling worden verbeterd. Deze adaptieve ophanging van BMW of M sportophanging Professional garandeert niet alleen maximale sportiviteit, maar ook het beste comfort. De elektromechanische rolstabilisatie kan ook bij rechtuitrijden de anders vaste verbinding van een as ontkoppelen en de krachten die door oneffenheden in de rijweg optreden, actief tegenwerken met zijn zwenkmotoren. Op die manier compenseert emARS de nadelen van conventionele stabilisatoren en combineert het op superieure wijze dynamische rijeigenschappen en rijcomfort. Voor de inzittenden betekent dat: meer rijplezier en ontspannen rijden. De eigenschappen van de ophanging kunnen met de Driving Experience Control of het iDrive-systeem op de gewenste rijstijl worden afgestemd – van uitgesproken comfortabel tot bijzonder sportief.

Adaptieve pneumatische ophanging (2 assen)

Als bijkomende adaptieve ophanging van BMW, kunt u ook kiezen voor de adaptieve luchtvering op 2 assen (Afhankelijk van het model) met automatische niveauregeling maakt het mogelijk om bijzonder comfortabel te rijden met een uitgesproken dynamisch rijgedrag. Ze houdt de hoogte van de wagen bij elke belading constant en past die afhankelijk van de rijmodus automatisch aan. Voor meer comfort, wendbaarheid, stabiliteit en veiligheid bij het rijden. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW X5.

De voordelen op een rij:

✓ Comfortabel rijden met hoge rijdynamiek

✓ Constante rijhoogte, onafhankelijk van de belading

✓ Automatisch of met een druk op een toets manueel verhogen en verlagen van de wagen mogelijk

✓ Drie My Modes PERSONAL, EFFICIENT en SPORT

✓ Vermindering van luchtweerstand en verbruik

✓ Incl. instap- en beladingshulp

 

De adaptieve luchtvering op 2 assen zorgt voor een bijzonder comfortabel veer- en rijgedrag terwijl de grote wendbaarheid en stabiliteit van de wagen behouden blijven. Ze kan het chassis onafhankelijk van de belading op de juiste hoogte houden. Samen met de elektronisch gestuurde schokdempers vindt ze steeds het juiste compromis tussen comfort en dynamiek en ze houdt ook rekening met uw rijsituatie.

Met My Modes kunt u de afstemming van de ophanging naar eigen wens beïnvloeden. In de modus SPORT wordt de wagen 10 mm verlaagd in vergelijking met de normale positie om het zwaartepunt te verlagen en de rijdynamiek te verhogen. Zo vermindert de rolneiging in bochten en wordt de vering iets stugger. In de My Modes PERSONAL en EFFICIENT wordt het chassis pas vanaf 140 km/u verlaagd om energie te sparen en zo het rijbereik te vergroten. Voor hindernissen zoals schuine opritten kunt u onder 35 km/u met een druk op de knop de bodemvrijheid met 20 mm vergroten. De niveauaanpassing wordt weergegeven in het instrumentendisplay en met een knipperende LED op de toets van de niveauregeling.

Executive Drive Pro

Het chassisregelsysteem Executive Drive Pro maakt een bijzonder hoog rijcomfort mogelijk bij een tegelijk uitstekende rijdynamiek. Het systeem steunt op actieve rolstabilisatoren die tijdens de rit permanent elektromechanisch ingrijpen en zo de bewegingen van het koetswerk tot een minimum beperken.

De voordelen op een rij:

✓ Hoog rijcomfort bij uitstekende rijdynamiek

✓ Anticiperende proactieve chassisinstelling

 

Het chassisregelsysteem Executive Drive Pro maakt een bijzonder hoog rijcomfort mogelijk bij tegelijk uitstekende rijdynamische eigenschappen. De luchtvering op de twee assen met variabele schokdempers onderscheidt zich al door een uitstekend comfortniveau. Wanneer dat systeem echter met Executive Drive Pro en de elektromechanische stabilisering aangevuld wordt, worden de koetswerkbewegingen, bijvoorbeeld in bochten en op een oneffen wegdek, tot een minimum beperkt. Het systeem is gebaseerd op actieve stabilisatoren op de voor- en achteras en grijpt permanent in tijdens het rijden. Door rekening te houden met aanvullende informatie van het navigatiesysteem, met de analyse van de rijstijl en met de gegevens van de voorwaarts kijkende camera, staan zowel het rijcomfort als de rijdynamiek op het allerhoogste niveau. Deze optie is voor modellen binnen het fleetgamma niet mogelijk, omdat deze optie verkrijgbaar is voor bijvoorbeeld de BMW X7.

M Sportuitlaatsysteem

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat in de programma’s SPORT en SPORT+ via de rijdynamiektoets tot een nog intenser geluid ingesteld kan worden, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is. Het M Sportuitlaatsysteem is verkrijgbaar voor de hogere BMW X modellen zoals de BMW X5, X6 & X7.

De voordelen op een rij:

✓ Opvallende, sportief-dynamische sound

✓ Aanpassing van de klank van de aandrijving aan de ingestelde rijmodus

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat mooi bij de algemene sportief georiënteerde ambities van de wagen past. De programma’s worden bediend via de rijdynamiektoets: zo worden de dynamisch georiënteerde rijprogramma’s SPORT en SPORT+ begeleid door een nog markanter geluid dat het gevoel aanspreekt, terwijl in het meer comfortgerichte programma, passend bij de superieure rijervaring, een discreter geluid te horen is, dat ook tijdens lange reizen aangenaam blijft. Deze optie is verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de BMW X5, BMW X6 en BMW X7.

Automatische versnellingsbak Steptronic

De 8-versnellingsbak Steptronic van de 3de generatie is de norm in comfort en dynamiek en vormt een centraal onderdeel van de BMW EfficientDynamics technologieën. De fijne spreiding van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing bij alle snelheden mogelijk. Dat vermindert het brandstofverbruik aanzienlijk en u kunt van nog meer sportiviteit en dynamiek genieten. Met name bij hogere snelheden verminderen het toerental en daardoor ook het verbruik en het motorgeluid. De gestuurde koppelomvormer draagt zijn steentje bij – zelfs wanneer naar de manuele schakelmodus wordt overgeschakeld. Samen met de kleinere toerentalsprongen en de precieze afstelling van de versnellingsbak biedt hij een bijzonder hoog schakelcomfort.
In de modus SPORT reageert de aandrijving sportief en spontaan, terwijl in de modus COMFORT een meer op comfort gericht schakelprogramma met lagere toerentallen actief is.

In de ECO PRO-modus wordt de efficiëntie verhoogd doordat terugschakelingen nog meer worden vermeden. Met de intelligente Coasting-functie rolt de wagen met bijzonder weinig weerstand vooruit omdat de motor wordt losgekoppeld. In alle modi beïnvloeden met elkaar verbonden functies, zoals de vooruitziende aandrijving en de herkenning van de rijsituatie en van de verkeerssituatie in grote mate het schakelpatroon van de versnellingsbak. Afhankelijk van de rijmodus kiest het systeem in elke rijsituatie de optimale versnelling.

De Automatische versnellingsbak Steptronic is de standaard versnellingsbak voor al onze volautomatische wagens.

Versnellingsbak Steptronic met dubbele koppeling

De 7-traps versnellingsbak Steptronic met dubbele koppeling is een perfect voorbeeld van de voortdurende verbetering van de BMW EfficientDynamics technologieën. Het hoge rendement van de versnellingsbak en de fijne afstelling van de versnellingen maken een optimale krachtontplooiing mogelijk, bij elke snelheid. Dat vermindert het brandstofverbruik aanzienlijk, terwijl de bestuurder van nog meer sportiviteit en dynamiek kan genieten. Met name bij hogere snelheden verminderen het toerental en daardoor ook het verbruik en het motorgeluid.Dankzij de precieze afstelling van de dubbele koppeling en de kleine toerentalsprongen verloopt het schakelen bijzonder comfortabel, ook in de manuele schakelmodus. In de modus SPORT reageert de aandrijving sportief en spontaan, terwijl in de modus COMFORT een meer op comfort gericht schakelprogramma met lagere toerentallen actief is. In de ECO PRO-modus wordt de efficiëntie verhoogd doordat terugschakelingen nog meer worden vermeden. Met de intelligente Coasting-functie rolt de wagen met bijzonder weinig weerstand vooruit omdat de motor wordt losgekoppeld. In alle modi beïnvloeden met elkaar verbonden functies, zoals de vooruitziende aandrijving en de herkenning van de rijsituatie en van de verkeerssituatie in grote mate het schakelpatroon van de versnellingsbak. Afhankelijk van de rijmodus kiest het systeem in elke rijsituatie de optimale versnelling.

Automatische versnellingsbak Steptronic met schakelpaddles

De automatische 8-versnellingsbak Steptronic biedt in het algemeen naast automatisch schakelen ook de mogelijkheid om manueel te schakelen met de schakelhendel. Door de extra schakelpaddles aan het stuur maakt deze uitrusting bijzonder sportlief en direct schakelen mogelijk, zonder dat de bestuurder zijn handen van het stuur hoeft te nemen. Dankzij de directe positie op het stuur is een optimale bediening gegarandeerd. Ook in het automatische programma kan het actieve schakelprogramma door bediening van de schakelpaddles kort worden overstemd. In de manuele modus kan permanent met de schakelpaddles worden geschakeld ‒ voor een optimale voertuigcontrole, vooral bij sportief rijden.

De achtste versnelling beperkt het toerental en het verbruik bij hoge snelheid. Daar draagt ook de efficiënte koppelomvormer toe bij. De 8-versnellingsbak Steptronic van de 3de generatie levert in combinatie met de motor overtuigende waarden op het vlak van efficiëntie, krachtoverbrenging en schakelcomfort.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.