Praktisch en sportief, voor ieder wat wils.

De BMW 2 Reeks staat voor keuze. Keuze binnen het segment op vlak van compacte, maar uiterst sportieve of praktische wagens. De BMW 2 reeks heeft voor ieder zijn voorkeur een model binnen het fleetgamma. U kunt kiezen uit de recent vernieuwde BMW 2 Active Tourer, die in zijn plug-in hybride variant één van de meest indrukwekkende wagens is op vlak van autonomie voor een zéér compacte gezins- of bedrijfswagen, de BMW 2 Active Tourer is ook verkrijgbaar in Diesel of Benzine. De BMW 2 Reeks is ook te verkrijgen in zijn vernieuwde Coupé variant dat zeer sportief uitstraalt en fascinerende rijdynamiek heeft wanneer u plaats neemt achter het stuur. De Gran Coupé variant, is dan net iets meer praktischer dankzij zijn 5 deurs-uitvoering, maar u ervaart steeds opnieuw dat echte BMW rijgevoel, ongeacht welke uitvoering u kiest. Wanneer u liever een ruime wagen wenst, dan is de BMW 2 Reeks Gran Tourer een ideale keuze.

Specificaties.

BMW 2 Reeks Active Tourer.

PLUG-IN HYBRIDE

CO2 Gewogen: 14 – 18 g/km

Brandstofverbruik: 0,6 – 0,8 l/100 km

Elektrisch rijbereik: 83 – 92 km

AC Stroomverbruik: 14,2 – 15,8 kWh/100km

CO2 Gewogen: 14 – 18 g/km

Brandstofverbruik: 0,6 – 0,8 l/100 km

Elektrisch rijbereik: 83 – 93 km

AC Stroomverbruik: 14,4 – 15,9 kWh/100km

BENZINE.

CO2 Gecombineerd: 140 – 152 g/km

Brandstofverbruik: 6,2 – 6,7 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 140 – 154 g/km

Brandstofverbruik: 6,2 – 6,8 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 133 – 147 g/km

Brandstofverbruik: 5,9 – 6,4 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 137 – 149 g/km

Brandstofverbruik: 6 – 6,5 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 148 – 161 g/km

Brandstofverbruik: 6,6 – 7,1 l/100 km

DIESEL.

CO2 Gecombineerd: 125 – 138 g/km

Brandstofverbruik: 4,8 – 5,3 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 121 – 131 g/km

Brandstofverbruik: 4,6 – 5 l/100 km

BMW 2 Reeks COUPé.

BENZINE

CO2 Gecombineerd: 146 – 158 g/km

Brandstofverbruik: 6,5 – 7 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 142 – 154 g/km

Brandstofverbruik: 6,3 – 6,8 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 149 – 162 g/km

Brandstofverbruik: 6,5 – 7,1 l/100 km

DIESEL

CO2 Gecombineerd: 148 – 161 g/km

Brandstofverbruik: 6,6 – 7,1 l/100 km

BMW 2 Reeks gran coupé.

BENZINE

CO2 Gecombineerd: 129 – 149 g/km

Brandstofverbruik: 5,6 – 6,6 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 128 – 149 g/km

Brandstofverbruik: 5,6 – 6,5 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 149 – 162 g/km

Brandstofverbruik: 6 – 6,7 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 149 – 167 g/km

Brandstofverbruik: 6,5 – 7.4 l/100 km

DIESEL

CO2 Gecombineerd: 120 – 139 g/km

Brandstofverbruik: 4,6 – 5,3 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 118 – 136 g/km

Brandstofverbruik: 4,5 – 5,2 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 125 – 143 g/km

Brandstofverbruik: 4,8 – 5,5 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 129 – 146 g/km

Brandstofverbruik: 4,9 – 5,6 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 134 – 150 g/km

Brandstofverbruik: 5,1 – 5,7 l/100 km

De BMW 2 Reeks in beeld

De Varianten.

 • › Offerte / Testrit aanvragen.
 • Highlights

  BMW 2 Reeks Active Tourer

  Exterieur

  Het sportief maar compact design van de BMW 2 Reeks Active Tourer creëert met de grote, achthoekige dubbele nieren een opvallende en zelfbewuste verschijning. Vlak geïntegreerde deurgrepen onderstrepen het heldere design. Tegelijk krijgt het silhouet door de langgerekte zijvensterlijsten, de vlakke A-stijlen en de precieze lijnvoering een dynamische contour.

  Ook krijgt de wagen nieuwe LED headlights met een iconisch lichtdesign. De optionele Adaptive LED Headlights bevat vooruitstrevende technologieën zoals de niet-verblindende High Beam Assist. Optioneel heeft u de mogelijkheid een groot panoramisch dak in de wagen te plaatsen. Wanneer het dak geopend is zorgt dit voor een iedale verluchting, ook is het panoramisch schuifdak een meerwaarde. Het zorgt namelijk voor een helder en royaal gevoel van ruimte.

  Niet alleen de voorkant maar ook de achterkant is drastisch veranderd. De nieuwe 2 Active Tourer beschikt over een dynamische afwerking door zijn krachtige schouders en gecontourde dakspoiler. 

  INTERIEUR

  Net zoals in de BMW iX1 wordt de BMW 2 Reeks Active Tourer uitgerust met een geperfectioneerd slank dashboard. Het BMW Curved Display zorgt voor een directe en effectieve toegang tot uw wagen.

  Het meest recente software-pakket optimaliseert vrijwel bijna alles: van voice control tot klimatisering van het interieur. De nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer zit afgeladen vol functies zodat u ten alle tijden uw ogen op de weg kan houden. Niet te vergeten elementen zijn de zwevende armsteun met geïntegreerd oplaadvak voor uw mobiele telefoon en geredesignde zetels waarbij u de keuze heeft tussen leder of veganza.

  Technologie & connectiviteit.

  De BMW 2 Reeks Active Tourer beschikt over heel wat standaard meegeleverde rijhulpsystemen. De Active Guard zorgt voor een verhoogde veiligheid en comfort tijdens langere ritten. De Active Guard beschikt onder andere over: Lane Departure Warning met terugvoering naar de rijstrook, Speed Limit Info, manuele Speed Limit Assist en botswaarschuwing vooraan.

  De wagen is ook uitgerust met een Parking Assistant Pack. Dit pakket vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren met achteruitrijcamera en automatische remfunctie. 

  Het BMW Operating System 8 biedt ook de mogelijkheid draadloos Apple Carplay en Android Auto te gebruiken.

  Elektrisch opladen

  Naast de gewone diesel en benzine variant komt de nieuwe BMW 2 Reeks Active tourer ook in zijn Plug-in Hybride variant met een opmerkelijke actieradius. Dankzij de nieuwste eDrive-technologie van de 5e generatie kan u tot 80 kilometer zuiver elektrisch rijden. Dit komt andere ook door de BMW 2 Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid uitstekende verbruikscijfers. 

  De nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid is verkrijgbaar met 2 verschillende motorisaties. Enerzijds hebben we de BMW 2 Reeks Active Tourer 225e xDrive met een systeemvermogen van 245 pk. Anderzijds biedt BMW ook een zwaarder model aan namelijk de BMW 2 Reeks Active Tourer 230e xDrive met 326 pk. De Mild Hybrid-modellen krijgen maximaal 14 pk extra vermogen. 

  Laadduur (0–100%) bij 7,4 kW laadvermogen (BMW Wallbox, publiek opladen) bedraagt minder dan 2,5 uur*. De Laadduur bij 2,3 kW laadvermogen bedraagt (huishoudelijk stopcontact): minder dan 8 uur*.

  *voorlopige waarden

  BMW 2 Reeks COUPé

  Exterieur

  Net zoals andere BMW modellen beschikt de BMW 2 Reeks Coupé over heel wat karakteristieke BMW eigenschappen. De dubbele nieren met single frame beamen het karaktervolle en sportieve design. De gewone nierspijltjes zijn deze keer vervangen door de expressief gevormde nierkleppen. Deze kleppen openen of sluiten naargelang de luchtbehoefte van de motor en maken tegelijk het prestatievermogen zichtbaar. Al deze designkenmerken in combinatie met de Bi-LED-koplampen zorgen voor een imposante look. De nieuwe koplampen van de BMW 2 Reeks Coupé bevatten niet de gebruikelijke ronde koplampen, maar als aparte koplampen. Een ode aan de BMW coupé-iconen zoals de BMW 2002. 

  De achterkant is net zoals zijn de voorkant volledig veranderd ten opzichte van het vorige model. BMW heeft onder andere de achterlichten onder handen genomen. De nieuwe achterlichten zijn verder naar buiten gepositioneerd. Zo oogt de BMW 2 Reeks Coupé breder. Zijn horizontale lijnen creëren een strak lijnenspel van licht en schaduwvlakken.

  INTERIEUR

  Het interieur heeft de designelementen zoals bij elke BMW, een geïntegreerd display op het dashboard met verschillende diensten en optionele rijhulpsystemen. Wat opmerkelijk is aan de BMW 2 Reeks Coupé is de opvallend lage zitpositie. De achterbank telt twee zitplaatsen en de koffer een laadvolume van 390 liter, een winst van 20 liter in vergelijking met de vorige generatie van de BMW 2 Reeks Coupé.

  U heeft keuze uit 3 soorten bekledingen. Als standaard ontvangt u een stoffen interieur in uw BMW 2 Reeks. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid uw wagen uit te rusten in veganza of leder. veganza heeft een hoogwaardige uitstraling en voelt aan als leder, terwijl het geproduceerd is met duurzaam materiaal.

  TECHNOLOGIE & CONNECTIVITEIT

  De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé beschikt over talloze rijhulpsystemen. Het optionele Driving Assistant Pack biedt in elke verkeerssituatie de nodige veiligheid en comfort zowel in kritische als in monotone verkeerssituaties. Uw BMW 2 Reeks Coupé is dan ook behulpzaam voor u telkens een veilige rit te bezorgen gepaard met het sportief rijplezier waar onze coupé’s bekend voor staan. Het Driving Assistant Pack bevat onder andere No Passing Info & Lane Departure Warning met uitgebreide functies.

  Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid te kiezen voor een Parking Assistant Pack, dit vergemakkelijkt het manoeuvreren en parkeren van de wagen. De achteruitrijcamera biedt een zelfzeker gevoel bij het parkeren. Vervolgens zal de wagen zelfstandig uit de parkeerplek weg rijden.

  BMW 2 Reeks Gran Coupé

  Exterieur

  De typische nieren in mesh design zijn overgoten in Ceriumgrau. Deze specifieke kleur en afwerking binnenin de nierengrille voegt diepte en waarde toe aan de voorkant, en benadrukt zo het front design.

  Het zijprofiel kent een strak afgelijnd lijnenspel naar achteren. Niet te vergeten zijn de frameloze deuren die de dynamiek en agressiviteit van de wagen nog eens benadrukken. Door zijn platte achterlichten straalt de achterkant een al sportiviteit uit, zeker in combinatie met zijn rechthoekige uitlaapijpen, zowel links als rechts.

  INTERIEUR

  De BMW 2 Gran Coupé is zowel binnen als buiten sportief uitgerust. De sportzetels onderscheiden zich van de gewone zetels door de toevoeging van de zijkussens. Dit zorgt voor een smallere stoel waarin je als het ware wordt vastgehouden. 

  De decoratieve lijsten in illuminated Brooklyn met accent Triangle op het instrumentenbord zorgen voor een dynamische en sportieve sfeer.

  Het optionele panoramische schuifdak zorgt, wanneer gesloten, voor veel lichtinval en wanneer open voor frisse lucht. Het opent en sluit volledig met een druk op de sleutel of via de knop in de cockpit. 

  TECHNOLOGIE & CONNECTIVITEIT

  Het Driving Assistant Pack biedt in elke verkeerssituatie de nodige veiligheid en comfort zowel in kritische als in monotone verkeerssituaties. Uw BMW 2 Reeks Gran Coupé staat u bij in elke verkeerssituatie. Het Driving Assistant Pack bevat onder andere No Passing Info & Lane Departure Warning met uitgebreide functies.

  De Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt tussen 30 en 160 km/u de afstand ten opzichte van zijn voorligger constant. Met Speed Limit Assist kunnen snelheidsbeperkingen in de Cruise Control overgenomen worden 

  Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid te kiezen voor een Parking Assistant Pack, dit vergemakkelijkt het manoeuvreren en parkeren van de wagen. De achteruitrijcamera biedt een zelfzeker gevoel bij het parkeren. Vervolgens zal de wagen zelfstandig uit de parkeerplek weg rijden.