50 JAAR BMW M. De meest unieke en extravagante SAV.

De wereldpremière van de eerste BMW XM is een feit. De eerste luxe SAV met uizonderlijk hoog vermogen, spectaculair design en extravagant koetswerkdesign dat 50 jaar BMW M belichaamt. De BMW XM markeert het eerste geëlektrificeerde model van het merk BMW M GmbH.

Dit BMW M model zal worden uitgerust met een 4,4-liter V8 S68 motor gekoppeld aan een elektrische aandrijving, goed voor een gecombineerd totaal vermogen van 650 pk en een koppel van 800 Nm. De synergie tussen de V8-verbrandingsmotor met maximaal 360kW/489pk en elektromotor met maximaal 145 kW/197 pk schreeuw letterlijk het rijplezier waar wij garant voor staan. Deze nieuwe toevoeging aan ons fleetgamma is een ware plug-in hybride om u tegen te zeggen dat zijn eigen statement op de openbare weg biedt.

Specificaties.

Enkel verkrijgbaar met plug-in hybride aandrijving.

CO2 Gewogen: 33 – 36 g/km

Brandstofverbruik: 1,5 – 1,6 l/100 km

Elektrisch rijbereik: 82 – 88 km

AC Stroomverbruik: 28,9 – 30,1 kWh/100km

De BMW XM in beeld.

 • › Offerte / Testrit aanvragen.
 • Het model.

  Highlights.

  Exterieur.

  BMW debuteert de meest krachtigste BMW ooit met een uniek en extravagant exterieur. De grote, verlichte nierengrill springt direct in het oog en geeft een zelfzekere présence van pure BMW M power. De uiterst scherpe contouren op het koetswerk accentueren het unieke karakter van deze wagen, de lange motorkap en afhellende daklijn geven deze wagen ook een coupé-achtig design, maar dan met het karakter van een puur BMW X model.

  De driedimensionele achterlichten zoals in de BMW X3 en BMW X1 zijn hier ook aanwezig, deze L-vormige achterlichten zijn zeer slank van design en werken mee aan het krachtig en robuust design aan de achterkant. Op de achterkant vinden we ook de opvallende dubbele M uitlaatpijpen met goudkleurige diffusoraccenten, met het XM-logo geïntegreerd. De koplampen op de voorkant kregen hier ook het four-eyed design zoals de laatste BMW X7 en de nieuwe luxeberline, de BMW 7 reeks.

  Een paar unieke nieuwigheden aan deze krachtive SUV is eerst en vooral het feit dat het BMW-logo niet gecentreerd staat op de achterkant, het logo is echter gelaserd op de randen van het achterste raam, om hier een ode aan de legendarische BMW M1 te tonen. Bovendien is er ook een nieuw design in het logo van de wielen geïmplementeerd, de BMW-letters worden zeer nardrukkelijk tentoongesteld.

  INTERIEUR.

  Het interieur van de toekomst is een feit, maar BMW heeft nog steeds respect voor vintage-style interieur elementen zoals het met leder bekleed dashboard en de portieren in deze BMW XM. Het op de de bestuurder-gerichte cockpit biedt een onderscheidende interpretatie, met bovendien de sportieve ambiance die BMW M wagens met zich meebrengen. De pook in de middenconsole is bovendien ook met leder bekleed met bijkomende BMW M kleuren stitching.

  Ook voor de BMW XM is de BMW Curved display aanwezig met de bijhorende M content, dat toch wel tikkeltje anders is dan onze traditionele BMW X modellen. Voor verschillend elementen zoals de middenconsole is hier ook carbon gebruikt, wat de ultieme synergie samenbrengt tussen sport en luxe in deze uiterst krachtige SAV. Het prestatie-gericht interieur en de lounge-achtige ambiance met multifunctionele stoelen en hoogwaardig leder bieden toch dat extra premium gevoel waar wij garant voor staan.

  De speciaal geselecteerde materialen met focus op sport en comfort bieden ongeloofelijk veel comfort, samen met de overzichtelijke zithoogte zoals in de gekende BMW X modellen bent u klaar voor telkens een comfortabele, sportieve en bovendien plezierige rit op de openbare weg. Een opvallende nieuwigheid in deze BMW XM, is de hemelbekleding met driedimensionale prismastructuur. U kunt uw ambiance instellen in drie verschillende kleuren, namelijk de BMW M kleuren.

  Technologie & connectiviteit.

  Ook de BMW XM wordt uitgerust met BMW Operating System 8, maar hier worden specifieke BMW M elementen aan toegevoegd. Dit besturingssysteem is uiterst gemakeklijk voor de bediening van uw wagen, u kan via voice control met uw wagen in dialoog gaan, of u kunt uw wagen ook bedienen via aanraking. Ook hier kunt u kiezen tussen 2 verschillende M modes, namelijk sport en road, deze bieden een emotionele en intense rijervaring waneer u plaat sneemt achter het stuur.

  Dankzij de M setup zet kunt u uw rijervaring ook perfect personaliseren, of uw rijdyaniek aanpassen on-the-go, dit dankzij de configuratie van verschillende parameters zoals de aandrijving, de ophanging, de stuurinrichting en de recuperatie van de vierwijl aandrijving M xDrive.

  Voor de echte muziekliefhebbers, kunt u kiezen voor het Bowers & Wilkins surround systeem met maar liefst 20 speakers en een versterker van 1500 Watt. De pure, heldere klank van uw favoriete muziek zal onmisbaar worden terswijl u geniet van puur rijplezier op de weg. De wireless-charging houder voor uw smartphone zoals in de meeste nieuwe BMW modellen, is hier ook aanwezig, en kunt u zorgeloos uw telefoon opladen zonder kabel. Deze oplaadruimte is ook uitgebreid en u kunt ook grotere apparaten draadloos opladen. Dit alles met de grootst mogelijke veiligheid, de ingebouwde koeling zorgt ervoor dat uw toestellen nooit overhit zullen geraken. U heeft bovendien keuze aan een brede waaier aan rijhulpsystemen voor connectiviteit, gemakkelijk parkeren en veiligheid op een premium niveau.

  Elektrisch opladen.

  De eerste plug-in hybride ooit voor een ware BMW M, een toekomst vol dynamiek en rijplezier zal zonder twijfel realiteit worden. De BMW XM heet een bruikbare batterijcapaciteit van 25,7 kW. Dit batterijpakket is gemonteerd in de bodem van de wagen, dankzij zijn lange wielbasis, was er ook meer ruimte voor en batterijpakket dat een automonie van 82 – 88 km (WLTP) mogelijk heeft gemaakt. De laadsnelheid van deze wagen is maximaal 7,4 kW en is bovendien uitgerust met de nieuwste generatie aan hoogvoltage lithium-ion batterijen. De gemiddelde laadtijd met uw wallbox ligt op 4 uur en 25 minuten voor 100%.

  Uw elektriciteitsverbruik kan nauwlettend worden geregeld met behulp van de intelligente rijmodi Hybrid, Electric en de nieuwe eControl. In deze elektrische rijmodi kunt u een maximumsnelheid van 140 km/h. Met de producten en diensten van BMW Charging kunt u zowel thuis als onderweg gemakkelijk opladen. U vindt de dichtstbijzijnde laadpaal gemakkelijk in de My BMW App.

  BMW XM Label Red.

  De Nieuwe BMW XM Label red zal volgens de productieplanning vanaf eind 2023 beschikbaar zijn. De label Red edition staat voor meer power, meer presence en meer BMW M. Dankzij de dynamiek van maar liefst 750pk en 1000Nm koppel zorgt dit voor het ultieme gevoel van rijplezier.

  Op het koetswerk zullen designelementen aanwezig zijn in de accentkleur Toronto Rot, dat perfect in contrast is met het koetswerkkleur Frozen Carbon Schwarz. Een werkelijk indrukwekkende verschijning van waar BMW M power voor staat. Ook het interieur volgt dezelfde lijn mee van deze twee accentkleuren, ook hier worden specifieke details van de wagen gekleurd, wat deze krachtige SAV meer karakter zal geven dan ooit voorzien.