Welke comfort- & veiligheid opties kan ik verkrijgen bij mijn BMW?

Welke comfort- & veiligheid opties kan ik verkrijgen bij mijn BMW?

Comfort en veiligheid zijn altijd al een kernpunt geweest bij BMW. De meest comfortabele auto is subject tot eigen interpretatie, ontdek het zelf en boek een testrit met onze wagens om het comfort, veiligheid en het rijplezier te ontdekken. Onderstaande optielijst geeft een totaalbeeld weer van mogelijke opties die betrekking hebben tot comfort en veiligheid. Niet alle opgelijste opties zijn beschikbaar op alle modellen, maar zijn louter informatief voor als u interesse heeft in een bepaalde optie op één van onze modellen.

* Sommige opties zijn onder voorbehoud van productwijzigingen & de capaciteit is afhankelijk van het model. Vraag gerust meer informatie over beschikbaarheid door ons te contacteren.

Akoestische beglazing

Het akoestisch glas zorgt dankzij dubbel gelaagd glas  met isolerende folie voor meer rust in het hele interieur. Het minimaliseert niet alleen geluiden van de luchtstroming en de omgeving, maar ook van motor, banden en ruitenwissers. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW X3 en de BMW X5.

BMW Natural Interaction / BMW Gesuture Control

Korte handbeweging, groot effect en bovendien een extra bedieningsmogelijkheid terwijl u vertoeft in de meest comfortabele auto. Met BMW Natural Interaction kunt u functies in de wagen met vastgelegde gebaren bedienen. Naast de bediening via de BMW Controller, toetsen, aanraking en spraak breidt u zo de bedieningsmogelijkheden in uw BMW uit. U profiteert van meer comfort en wordt tijdens het rijden minder afgeleid.

Met eenvoudige handbewegingen zoals “vegen” of “wijzen” in het herkenningsbereik boven de middenconsole vooraan controleert u spraakdialogen en kunt u inkomende telefoonoproepen aannemen of afwijzen. Regel door draaibewegingen met de wijsvinger het volume van het audiosysteem of spring voor- en achteruit tussen muzieknummers met een beweging van uw uitgestrekte duim naar rechts of links. U kunt nog twee gebaren u individueel vastleggen met shortcuts, bijvoorbeeld voor radiozenders, navigatiebestemmingen of telefoonoproepen.

Als bedieningshulp geeft het Control Display actueel beschikbare bewegingsinteractiemogelijkheden weer. Bovendien geeft het systeem akoestisch en visueel een onmiddellijke reactie op bewegingsinteracties. Deze optie is mogelijk voor modellen zoals de BMW X5, BMW X3 en BMW 5 Reeks.

Heat Comfort Package vooraan en optioneel achteraan

Het Heat Comfort Package zorgt efficiënt voor een weldoende warmte. Het omvat een oppervlakverwarming in het instrumentenbord en de deurbekledingen, met daarbovenop een zetelverwarming voor de bestuurders- en  voorpassagierszetel en ook optioneel de beide buitenste zitplaatsen achterin (Niet verkrijgbaar op elk model). Ook verwarmde armsteunen in de deuren en op de middenconsole, de centrale armsteun achteraan en stuurverwarming zijn voorzien. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor modellen zoals de BMW iX en de BMW X5

De voordelen op een rij:

✓ Innovatieve oppervlakverwarming voor behaaglijke warmte in het interieur

✓ Aangenaam warmtecomfort voor zetels, armsteunen en stuur

✓ Individueel voor elke zetel in meerdere stappen instelbaar

✓ Handige bediening via het aanraakscherm

Het Heat Comfort Package gebruikt de elektrische energie aan boord bijzonder efficiënt om voor een weldoende warmte te zorgen via oppervlakverwarming. Daarbij horen de zetelverwarming voor bestuurders-, voorpassagierszetel en de beide buitenste zitplaatsen achteraan (optioneel), verwarmde armsteunen in de deuren en op de middenconsole en de stuurverwarming. Bijzonder innovatief is het gebruik van de onderkant van het instrumentenbord en het deksel van het handschoenkastje en van delen van de deurbekleding, die sterker dan conventionele oppervlakverwarmingen opgewarmd worden. Ze zorgen zo voor een aangename en bijzonder comfortabele warmtestraling die in combinatie met de luchtverwarming door de standaard warmtepomp voor een weldoende warmte zorgt zonder het rijbereik en de accu te veel te belasten.

Bij de zetels worden de zittingen en de rugleuningen verwarmd. De temperatuur kan daarbij individueel voor elke zetel in drie trappen ingesteld worden. De verwarming van de armsteunen kan voor elke zetel afzonderlijk met het aanraakscherm ingeschakeld worden. De geselecteerde instelling van de zetelverwarming bepaalt tegelijk ook de verwarmingstemperatuur van de armsteunen en van het stuur. De verwarming wordt geactiveerd via het bijbehorende menu op het Central Information Display.

De oppervlakverwarming in het instrumentenbord en de deurbekledingen is ontworpen voor een snelle opwarming van het interieur. De verwarmde oppervlakken zijn zo opgesteld dat ze de inzittenden van vlakbij maar zonder directe aanraking kunnen verwarmen.

Geïntegreerde universele afstandsbediening

De geïntegreerde universele afstandsbediening is zelflerend: hiermee kunnen bijvoorbeeld tuin- en garagepoorten vanuit de wagen worden geopend en gesloten. Het systeem vervangt maximaal drie afstandsbedieningen en is met vrijwel alle garage- en andere poorten compatibel. De bediening gebeurt via drie drukknoppen op de binnenspiegel

Comforttoegang

Met de comforttoegang incl. BMW Digital Key Plus krijgt u zowel via de autosleutel als via uw compatibele iPhone vrij toegang tot uw BMW. Zo kunt u de wagen ontgrendelen zonder naar uw sleutel of iPhone te moeten grijpen.

De voordelen op een rij:

✓ Automatische ont- en vergrendeling van de deuren zonder sleutel met de BMW Digital Key Plus of de klassieke autosleutel

✓ Hoge veiligheid door ultrabreedband en opslag van de Digital Key Plus op het Secure Element van de iPhone

✓ De digitale sleutel makkelijk doorgeven aan vrienden met compatibele iPhone of compatibele Apple Watch

 

Zo wordt de wagen bij het naderen automatisch ontgrendeld en weer vergrendeld zodra u weggaat. Om een maximale veiligheid te garanderen wordt de BMW Digital Key Plus na aanmaak versleuteld op het Secure Element van de iPhone opgeslagen en bij nadering via ultrabreedband herkend. Bovendien kunt u een digitale sleutel verzenden aan maximaal vijf vrienden met compatibele iPhone of compatibele Apple Watch. Ook kunt u een sleutel met beperkte rechten verzenden, die naast topsnelheid en vermogen ook het radiovolume en meer beperkt – optimaal voor beginnende bestuurders.

Wanneer u met de BMW Digital Key Plus of de klassieke autosleutel nadert, wordt u door de wagen met een lichtenscenering begroet. Verder wordt de met de sleutel verbonden BMW ID geladen, voor zover deze functie geactiveerd werd. Zo beschikt u direct over persoonlijke instellingen, zoals zitpositie of navigatiebestemmingen.

In combinatie met de automatische achterklepbediening en de fysieke autosleutel is afhankelijk van de uitrusting het handenvrije openen en sluiten van de achterklep mogelijk. Met een korte voetbeweging midden onder de achterbumper geeft u daarbij de impuls om de kofferklep te openen.

Comforttelefonie met draadloos laden

De telefonie met draadloos laden bestaat uit een oplaadhouder met draadloze laadfunctie en een tweede microfoon voor een betere handsfree-kwaliteit voor u en uw voorpassagier. Een extra antenne zorgt voor een betere mobiele ontvangst. Met Bluetooth® kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Daarbij komt nog een WiFi-hotspotvoorbereiding.

De voordelen op een rij:

✓ Oplaadhouder met draadloze laadfunctie

✓ Voorbereiding WiFi-hotspot met LTE-standaard

✓ Betere mobiele ontvangst

✓ Geoptimaliseerde handsfree-kwaliteit door tweede microfoon

De telefonie met draadloos laden omvat een oplaadhouder met draadloze laadfunctie. De WiFi-hotspotvoorbereiding maakt betalend gebruik van de dienst HotSpot Drive van het telecombedrijf met LTE-standaard mogelijk. Een extra antenne zorgt voor een betere mobiele ontvangst, een tweede microfoon voor een betere handsfree-kwaliteit voor u en uw voorpassagier. Bovendien worden storingsgeluiden van de voorpassagiersruimte en achterin doeltreffend weggefilterd door de tweede microfoon. Met Bluetooth® kunnen maximaal twee mobiele telefoons en een mobiele audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Contactfoto’s uit het adresboek van uw smartphone en sms-berichten (afhankelijk van het toestel) kunnen in de wagen overgenomen worden en op het Info Display weergegeven worden. Deze optie is mogelijk in vele van onze fleetmodellen zoals de BMW X5, BMW X3 en BMW 5 Reeks.

Opbergvak voor wireless charging

Meer orde, meer comfort: met de Wireless Charging-houder laadt u uw smartphone draadloos en dus uiterst comfortabel op. In de uitgebreide houder is ook plaats voor grotere apparaten – binnen handbereik en zonder lastige afdekkingen en wirwar van kabels. En dat alles met de grootst mogelijke veiligheid: de ingebouwde koeling beschermt uw toestel tegen oververhitting. Draadloos opladen in uw wagen, gemakkelijk en comfortabel op weg in de meest comfortabele auto, deze optie is naar ons mening dan ook een zeer goed toevoeging aan het niveau van comfort waar wij garant voor staan. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW X1 of de BMW 2 Reeks Active Tourer.

Ambient Air Package

Geur is ook een onderdeel van comfort, daarom dat de meest comfortabele auto naar ons mening de mogelijkheid moet hebben om een geur naar keuze in te stellen, zo vertoeft u telkens in een aangename omgeving.

Het Ambient Air Package verspreidt met een druk op een toets een discrete en aangename geur in het hele interieur van de wagen. Er zijn verschillende geuren in meerdere geursferen beschikbaar, die speciaal voor de wagen werden samengesteld. Daarvan kunnen er telkens twee parallel in de wagen worden gebruikt en afwisselend worden geselecteerd. De geurintensiteit kan in drie standen worden ingesteld. Deze geur wordt ofwel met de iDrive Controller en het iDrive-menu ofwel rechtstreeks met de overeenkomstige toetsen op het paneel van de airconditioning bediend. Het beeld wordt op het Control Display weergegeven.

Samen met de geurverspreiding in het interieur wordt de buitenlucht gefilterd en daardoor efficiënt gereinigd. Ook wordt de luchtkwaliteit merkbaar verbeterd door zuurstofionisatie.

De afzonderlijke aroma’s worden ingedeeld in verschillende categorieën, zoals frisse water- of plantenaroma’s, warme en volle aroma’s en natuurlijke geuren. Alle aroma’s hebben bij gemiddeld verbruik een houdbaarheid van ongeveer zes maanden en kunnen als originele BMW accessoires worden besteld. Het Ambient Air Package is beschikbaar in fleetmodellen zoals bijvoorbeeld de BMW X5, BMW X3 en BMW 5 Reeks.

Travel & Comfort System

De meest comfortabele auto heeft naar ons mening een comfort systeem voor als u op reis bent of lange afstanden moet afleggen op frequente basis, daarom kunt u mogelijks deze optie toevoegen. Met twee extra USB-aansluitingen (type C) en tot drie ampère laadstroom in de rugleuningen van de voorzetels raken de inzittenden op de tweede rij nooit de energie kwijt. Het Travel & Comfort System omvat bovendien de voorbereiding voor twee multifunctionele houders achteraan in de wagen. Daaraan kunnen tablets, kleerhangers of klaptafeltjes bevestigd worden. Dat verhoogt het comfort en de veelzijdigheid van de wagen. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW X5.

Bekerhouders vooraan, verwarmd en gekoeld

Naar ons mening is het belangrijk dat de meest comfortabele auto de optie heeft voor verwarmd of gekoelde dranken hun temperatuur te behouden.

De bekerhouders vooraan in de middenconsole kunnen los van elkaar koelen of verwarmen. De gewenste koeling of verwarming van de drankjes wordt geactiveerd met aparte toetsen links en rechts van de bekerhouders. De gekleurde sfeerverlichting binnen de bekerhouders geeft bovendien aan of ze verwarmd (rood) of gekoeld (blauw) worden. Zo hebben drankjes ook onderweg altijd de gewenste temperatuur. Deze optie is mogelijk voor bijvoorbeeld de BMW X5.

Verwarmd stuurwiel

Koude handen kan als geschiedenis beschouwd worden en is bovendien een vereiste om onszelf de meest comfortabele wagen te noemen. De stuurverwarming verwarmt de stuurkrans met een druk op een knop in een mum van tijd tot een aangename temperatuur. Zo geeft het stuur ook bij lage temperaturen een weldoend gevoel van warmte en kunt u zonder handschoenen comfortabel en veilig sturen – vooral in het koude seizoen een voelbaar aangenamer comfort.

De voordelen op een rij:

✓ Meer comfort in de winter

✓ Snelle beschikbaarheid dankzij korte opwarmfase

De stuurverwarming verwarmt de stuurkrans met een druk op een knop in een mum van tijd tot een aangename temperatuur. Zo geeft het stuur ook bij lage temperaturen een weldoend gevoel van warmte en kunt u zonder handschoenen comfortabel en veilig sturen – vooral in het koude seizoen een voelbaar aangenamer comfort.

Elektronisch gestuurde airconditioning, 4 zone regeling

Consistente, aangename temperatuur is ook een belangrijk onderdeel bij, naar ons mening, de meest comfortabele auto. De 4-zone regeling helpt daar zeker bij.

Individueel aircocomfort op alle zetels: de elektronisch gestuurde airconditioning met 4-zoneregeling maakt indruk met twee extra luchtopeningen in de B-stijlen, een volautomatische temperatuurregeling met temperatuurscheiding en luchtdebietregeling en met een automatisch programma met vijf intensiteitsniveaus. Ze kan door u, uw voorpassagier en de achterpassagiers individueel ingesteld worden. De temperatuur op de achterzetels rechts en links kan met een eigen bedieningspaneel apart ingesteld worden. Door de automatische regeling van het luchtdebiet wordt de gewenste temperatuur snel bereikt en op peil gehouden. Een nanopartikelfilter voor verse en circulatielucht verbetert de luchtkwaliteit dankzij speciaal ontwikkelde lagen van nanovlies en actieve kool. Als de automatische luchtrecirculatie een hoge belasting van schadelijke stoffen uit de buitenlucht registreert, schakelt ze automatisch over naar luchtrecirculatie. De elektronisch gestuurde airconditioning omvat ook een wasemsensor, die de ruiten automatisch vrijwel volledig vrij van condens houdt. Bovendien voorkomt de standverluchtingsfunctie bij hoge temperaturen de opwarming van het interieur. Met de SYNC-toets kunnen de instellingen van de bestuurder comfortabel in elk van de vier zones overgenomen worden. Een zonnesensor en de functies “Restwarmte” en “Maximaal koelen” maken de omvangrijke uitrusting compleet.

De 4-zone regeling is beschikbaar voor bijvoorbeeld de BMW X5 of BMW 5 Reeks.

Soft Close Automatic voor deuren

Soft-Close-Automatic voor de deuren brengt de verfijndheid en autonomie van de wagen het best tot uitdrukking. Met dit systeem kunt u de deuren comfortabel en veilig sluiten zonder veel krachtinspanning en zonder storende geluiden. Deuren die per ongeluk niet zijn afgesloten, worden automatisch gesloten. Wanneer in een kleine parkeerplaats bijvoorbeeld weinig plaats is om de deur te sluiten, volstaat het om de deur gewoon tegen het slot te leggen en ze wordt correct gesloten. Met de sensor in het deurslot wordt vervolgens de Soft-Close-Automatic automatisch geactiveerd, en een elektromotor trekt de deur zacht en geruisloos volledig toe. De elektromechanische sluiting gebeurt uit veiligheidsoverwegingen ook altijd wanneer de deuren worden gesloten. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW iX, BMW 5 Reeks of BMW X5.

Mechanisch zonnegordijn voor ruiten van de achterdeuren

De meest comfortabele auto biedt ook de mogelijkheden voor zonwering, naar ons mening. Het optioneel zonnegordijn voor de ramen achteraan beschermt tegen zonnestraling en blikken van buitenaf. Het kan manueel of elektrisch (Afhankelijk van het model) worden op- en uitgerold. Deze optie is bijvoorbeeld mogelijk voor de BMW X3, BMW X5 en BMW 5 Reeks.

Active Protection

De preventieve bescherming van de inzittenden Active Protection neemt bij een mogelijke botsing talrijke maatregelen om u en de passagiers te beschermen. Het systeem spant de veiligheidsgordels aan, brengt elektrische zetels rechtop en sluit de ruiten en het schuifdak.

Alarmsysteem

Het alarmsysteem met diefstalbeveiliging beschermt uw BMW met een krachtig geluidssignaal tegen diefstal en reageert onmiddellijk wanneer iemand de velgen probeert te stelen. Het systeem wordt in- en uitgeschakeld door de wagen te vergrendelen en ontgrendelen en bewaakt de deuren, de motorkap, de achterklep en het interieur. Het beschikt over een hellingsalarmsensor en een noodstroomsirene.

Akoestische voetgangersbescherming

Met de akoestische voetgangersbescherming produceert de wagen tot een snelheid van 20 km/u een onmiskenbare geluidssignatuur om andere weggebruikers op de wagen attent te maken. Het systeem is bij de start van de wagen automatisch actief.

De voordelen op een rij:

✓ Verhoogde zichtbaarheid van de wagen dankzij geluidssignatuur

✓ Vermijding van ongevallen

✓ Automatische activering bij de start van de wagen

Spiegelpakket

Het spiegelpakket voorkomt verblinding door de koplampen van achterliggers. De frameloze binnenspiegel en de buitenspiegel aan bestuurderszijde dimmen automatisch. De buitenspiegel aan passagierszijde draait bij het inschakelen van de achteruitversnelling naar de stoeprand. Beide buitenspiegels klappen elektrisch in en beschikken over een geheugenfunctie. Het spiegelpakket is voor vele wagens binnen ons fleetgamma een standaardoptie, voor andere modellen, zoals de BMW X1, is dit een optie die kan worden geïmplementeerd.

Veiligheidsgordel, BMW i Blau

De in BMW i Blau uitgevoerde veiligheidsgordels onderstrepen het innovatieve totaalconcept van de wagen. Enkel mogelijk bij de BMW iX

M veiligheidsgordels

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren.

Automatisch dimmende binnenspiegel

De automatisch dimmende binnenspiegel voorkomt onaangename verblinding door de koplampen van achterliggend verkeer. Hiervoor verduistert hij automatisch het reflectievlak vanaf een bepaalde lichtinval. Op hogere modellen zit dit standaard inbegrepen, op onze instapmodellen, zoals de BMW 1 Reeks, is dit een mogelijke optie.

Opbergpakket

Het praktische standaard opbergpakket voor BMW X modellen biedt extra mogelijkheden om voorwerpen in uw BMW op te bergen. Op de leuningen van de voorzetels zijn netten aangebracht, in de bagageruimte bevinden zich een opbergnet en een multifunctionele haak. Bovendien kunnen mobiele eindtoestellen via twee USB-aansluitingen in de middenconsole achterin worden opgeladen.

Kofferruimtepakket

Het kofferruimtepakket is ideaal als u vaak met veel bagage onderweg bent. Tot het pakket behoren een elektrische ontgrendeling van de rugleuning op afstand en afhankelijk van de motor ook praktische schuif- en antisliprails. Zo wordt het gemakkelijker om de bagageruimte van uw BMW te laden en kunt u zware bagage tijdens het rijden beter vastmaken. Het kofferruimtepakket is mogelijk in BMW X-modellen zoals de BMW X5 of touring-varianten zoals de BMW 3 Reeks Touring of BMW 5 Reeks Touring.

Automatische bediening van de achterklep

De automatische bediening van de achterklep maakt het mogelijk de achterklep comfortabel te openen en te sluiten door te drukken op de makkelijk toegankelijke knop in de deurbekleding of aan de autosleutel. De achterklep kan ook op de gewone manier met de handgreep aan de buitenkant worden geopend, en door te drukken op een knop in de binnenbekleding van de achterklep worden gesloten. U heeft ook de mogelijkheid om via een trapbeweging de kofferruimte te openen onder de wagen, dit dankzij de “comforttoegang” optie.

Automatische deuren

Deze optie is enkel mogelijk voor de nieuwe BMW 7 Reeks.

De meest comfortabele auto naar ons mening, onze nieuwe BMW 7 Reeks, heeft de mogelijkheid voor uitgerust te worden met automatische deuren, deze maken in- en uitstappen uiterst comfortabel. Indien gewenst openen en sluiten de deuren van uw BMW aangedreven door een elektromotor. Het systeem is tot een duik- en rolhoek van de wagen van 10° actief.

Talrijke bedieningsmogelijkheden: om de automatische deuren te openen en te sluiten kunt u gebruikmaken van de bedieningspanelen in de deuren, de My BMW App, de autosleutel of het Control Display met aanraakfunctie. Ook Voice Control is mogelijk.

Bij het automatisch openen van de deuren scannen ultrasone sensoren de omgeving en verminderen zo duidelijk het risico op aanrijdingen. Als er zich bij het sluiten van de deuren een persoon of een voorwerp tussen de deur en de wagen bevindt, stopt de geïntegreerde blokkeringsbescherming automatisch de deurbeweging.

Als alternatief kunt u de deuren dankzij een geïntegreerde servomodus ook manueel uiterst precies bewegen. Ook in dat geval houdt uw BMW zijn ogen voor u open: hij bewaakt de omgeving en kan naderende objecten herkennen. Uw wagen waarschuwt u indien nodig visueel en akoestisch.

Voorruit met infrarood reflecterende laag

De infraroodreflecterende voorruit met akoestische anti-inbraakfolie vermindert bij zonnestraling een onaangename opwarming van het interieur door weerkaatsing van de infrarode stralen. Door de grote voorruit is het effect van de verminderde infraroodstraling bijzonder duidelijk merkbaar. Deze optie is namelijk mogelijk in de BMW iX of BMW 7 Reeks.

De voordelen op een rij:

✓ Ondersteunt het klimaatmanagement van de wagen

✓ Verbetert het geluidscomfort

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.