De belangrijkste zaken op een rij.

De keuze voor uw mobiliteitsoplossing passend bij uw bedrijf brengt natuurlijk heel wat vragen met zich mee. BMW Peter Daeninck helpt u graag op weg met de juiste keuze te maken van welke motorisatie bij u past in ons aanbod van fiscaal interessante wagens. De fiscale aftrekbaarheid en bijhorende voordeel alle aard (VAA), spelen een grote grote rol in dit verhaal. Hedendaags zal een geëlektrificeerd voertuig het voortouw nemen. Met de opkomst van elektrische- en plug-in hybridewagens moet u als zelfstandige/bedrijfsleider de focus niet meer leggen op aankoopprijs of maandelijkse leaseprijs, maar eerder op het totale kostenplaatje van uw voertuig (total cost of ownership) en de fiscale aftrekbaarheid die hiermee gepaard gaat. Wenst u een intakegesprek voor uw bedrijfsnoden? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek.

Het voordeel alle aard (VAA)

Het breed gamma aan fiscaal interessante wagens van BMW biedt zeker en vast een oplossing voor uw mobiliteitsnoden. Wanneer u uw bedrijfswagen voor privédoeleinden wenst te gebruiken, geven wij als advies om rekening te houden met het voordeel alle aard van uw bedrijfswagen. Hoe lager uw voordeel alle aard, hoe lager de belastingen zijn die u op deze wagen betaalt.

Het voordeel alle aard wordt berekend op basis van 3 criteria. De cataloguswaarde, zijn CO2 uitstoot en het type brandstof. Een volledig elektrische BMW of plug-in hybride verlaagt het Voordeel Alle Aard door het feit dat deze milieuvriendelijke wagens minder of zelf helemaal geen uitstoot hebben, wat enkel en alleen maar in uw voordeel kan spelen. Wij helpen u graag met de juiste keuze. Wenst u meer informatie over onze aanpak? download dan onze corporate sales infobrochure voor zelfstandigen.

De CO2 Bijdrage

De CO2 bijdrage is niet verschuldigd door zelfstandige bedrijfsleiders en zelfstandigen in het algemeen.

Wenst u meer te weten over het huidige fiscaliteitsregime, elektrisch opladen en andere zaken binnen de mobiliteit? Bezoek dan ons fleet knowledgecenter.

Leasing of renting?

Leasing

In een leasingcontract gebeurt een maandelijkse kapitaalaflossing (incl. intresten) door de huurder. De juridische eigenaar is de leasingmaatschappij. Daartegenover staat dat uw bedrijf de economische eigenaar is. De wagen komt dus op de balans van uw bedrijf, en er volgt met andere woorden een verhoging van de schuldgraad van de onderneming. De maandelijkse facturen zijn kapitaalaflossingen met interest. Op het einde van het contract is er een restwaarde van maximum 15% van het investeringsbedrag. Het volledige beheerrisico ligt bij uw bedrijf.

Renting

Bij renting krijgt u een huurcontract met een vooraf gedefiniëerde looptijd, aantal kilometers en prijs. In tegenstelling tot de klassieke “leasing” formule, wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen juridisch & fiscale eigendom. De verhuurder, dus de leasingmaatschappij, blijft eigenaar van de wagen. Bijgevolg komt de wagen niet op de balans van uw bedrijf, en is er ook geen verhoging van de schuldgraad van de onderneming. De maandelijkse facturen zijn onkosten.

Qua aankoopoptie en beheersrisico binnen de “renting”-formules onderscheiden we operationele renting van financiële renting.

Total cost of ownership

De total cost of ownership is de nieuwe maatstaf binnen de hedendaagse mobiliteit. Deze indicatie geeft weer hoeveel uw wagen werkelijk kost over zijn volledige gebruiksduur. Onze expert michiel legt het voor u uit in klare taal. Wenst u een overzicht van hoeveel uw wagen u werkelijk u zal kosten? Dan kunnen wij u voorzien van een op maat gemaakte TCO-calculatie.

KIES UW RIJPLEZIER.

Laadoplossingen voor uw zaak

Wanneer u kiest voor fiscaal interessante wagens, dan zal geëlektrificeerd voeruig vaak een goede keuze zijn. Het is noodzakelijk dat uw wagen wordt voorzien van laadinfrastructuur. Het fiscaal gunstig regime rond deze laadinfrastructuur maakt het ook zeer interessant om nu te overwegen voor de aanleg van een laadpaal op uw zaak of bij u thuis. De laadstatus en het verbruik van uw elektrisch voertuig kan door de vernieuwde en geavanceerde technologie nauwlettend gevolgd worden. Het partnerschap van BMW Belux en Luminus bieden tal van oplossingen aan die aansluiten bij uw bedrijfsnoden. Wij helpen u graag met correct advies.

BMW Service Inclusive.

Wanneer u met uw BMW rijdt, wil u zorgeloos genieten. U wil het ultieme rijplezier vooral zelf ervaren. Wees gerust, uw wagen is in goede handen met BMW Service Inclusive.

Met dit unieke onderhouds- en herstellingsprogramma vermijdt u onvoorziene onderhoudskosten. Het helpt u uw servicebudget vooraf precies in te schatten. Voor een vast bedrag per maand dekt het alle kosten voor onderhoud, herstellingen en vervanging van slijtage-onderdelen.

BMW, het meest duurzame merk op de markt

Duurzaamheid is bij BMW een kernthema. We doen verschillende inspanningen om ons te richten op een duurzame toekomst. BMW heeft zijn strategie rond duurzaamheid aangepast en is sinds jaren de meest duurzame autoconstructeur volgens de Dow Jones Sustainability Index.

OP ZOEK NAAR EEN MODEL MET
TRADITIONELE VERBRANDINGSMOTOR?

Gespecialiseerd in fleet & professionele wagens

Ons B2B sales team helpt u als fleet verantwoordelijke, zelfstandige of professionele bestuurder de weg te vinden in de actuele mobiliteitsoplossingen. Zij kunnen u adviseren inzake fiscaliteit, duurzaamheid, TCO en alle andere aspecten die horen bij de aankoop van een professioneel voertuig.

MICHIEL242_Tekengebied 1
Michiel Van Meirhaeghe

Salesverantwoordelijke B2B & New Business Development
Mobile:   +32 478 279407
Email:     Michiel.Van-Meirhaeghe@daeninck.net.bmw.be

WIM242_Tekengebied 1
Wim Vande Vyver

Salesverantwoordelijke B2B & New Business Development
Mobile:   +32 497 522782
Email:     Wim.vande-vyver@daeninck.net.bmw.be