Thuis opladen, waar moet ik op letten?

Thuis opladen, waar moet ik op letten?

Voor het opladen van uw elektrische auto bij uw thuis, moet u rekening houden met een aantal zaken. Wij geven u graag een overzicht. Heeft u bijkomende vragen rond het opladen van uw elektrische wagen? Dan kan u ons steeds een vraag stellen over laadinfrastructuur of bijkomende zaken rond uw elektrische of plug-in hybride BMW.

 

Waarop moet ik letten voordat ik een thuislaadproduct kies?

Voordat u kiest voor een laadoplossing om thuis op te laden, moet u de technische aansluitvoorwaarden van de netbeheerder die verantwoordelijk is voor uw eigen stroomaansluiting controleren.

 

Waarop moet ik letten bij het opladen aan het huishoudelijk stopcontact?

Het gebruik van verlengkabels of meervoudige stekkers is verboden. Standaard is een laadvermogen van 1,3 kW met 6 A ingesteld. Via de voertuiginstellingen kunt u deze stroombegrenzing volledig uitschakelen, of de AC-laadstroom instellen op de stroomsterkte en afhankelijk van uw elektrische installatie.

 

Hoe kan ik mijn elektrische auto thuis opladen en wat is het laadproces?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren mogelijk bij het opladen van uw elektrische auto thuis. Eerst en vooral kan u kiezen om uw elektrische wagen op te laden aan een huishoudelijk stopcontact, wat doorgaans de traagste manier is. Ook kunt u kiezen voor uw wagen op te laden via onze BMW Wallbox of BMW Smart Partner Wallbox. Snelladen of DC-laden is meestal niet mogelijk bij u thuis, wegens deze laadpalen bestemd zijn voor gebruik langs verbindings- en autosnelwegen en doorgaans sterke vermogens hebben.

 

Het laadproces voor uw wagen op te laden is kinderspel. Eerst en vooral verkrijgt u bij de levering van uw wagen een publieke laadkabel en bovendien ook een laadkabel voor op te kunnen laden aan het huishoudelijk stopcontact. Bij de start van het laadproces parkeert u best zo dicht mogelijk bij het desbestreffende laadpunt, dit maakt het aansluiten van de wagen aan dit laadpunt gemakkelijker.

 

Wanneer het LED-lampje van de laadpaal blauw wordt, wil dit zeggen dat het laden actief is. Vervolgens opent u de laadklep van uw wagen. bij onze BMW plug-in hybrides bevindt de klep zich meestal linksvooraan de wagen. Bij onze elektrische modellen bevindt dit zich rechtsachter. De laadklep van uw wagen geeft bovendien ook altijd een indicatie wat de huidige laadtstatus is van uw wagen, u kunt dit zien naast de AC- en DC poorten.

 

Afhankelijk van uw huidige situatie (thuis, openbaar of op het werk), gebruikt u de gepaste laadlkabel die meegeleverd bij uw BMW en plugt u deze aan het ene eind in uw wagen en aan het andere eind in de laadpaal of huishoudelijk stopcontact. Wanneer het allebei juist is aangesloten, kunt u nu uw laadkaart gebruiken om het laadproces te starten. Voor thuis op te laden heeft u geen laadpas nodig, maar gebuikt u de kabel voor het huishoudelijk stopcontact of de kabel die aan uw BMW Wallbox / BMW Smart partner wallbox verbonden is.

 

Kan ik mijn wagen opladen als het regent?

Het is zeker mogelijk om uw elektrische auto op te laden wanneer het regent. De aansluitpunten en laadkabels zijn zo ontworpen dat u uw elektrische auto in alle weersomstandigheden veilig kan opladen.

U moet wel goed opletten dat wanneer de auto niet is aangesloten dat u de kabel droog opbergt. U kunt er ook voor kiezen om de kabel in de speciaal ontworpen houder te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat er regen of sneeuw in de aansluiting komt.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜