Het beste van twee werelden.

Heeft u nog twijfels over de overstap naar volledig elektrisch rijden en bent u niet zeker of een BMW plug-in hybride wel bij u past? Stel uzelf dan de volgende 3 vragen:

 

  • Heeft u de mogelijkheid om uw wagen thuis, op het werk of openbaar laadstation regelmatig op te laden?

 

  • Rijdt u gewoonlijk minder dan 60km per dag?

 

  • Legt u gemiddeld niet meer dan één keer per week een langere afstand af?

 

Is uw antwoord ja bij alle vragen? Dan is de plug-in hybrid de ideale oplossing voor uw situatie. Ervaar echt rijplezier met het beste van twee werelden. Een praktische en milieuvriendelijke oplossing voor uw mobiliteit.

Twee motoren, één doel: Efficiënt rijplezier.

De BMW plug-in hybrid combineert op een intelligente manier de elektro- en verbrandingsmotor en is de perfecte begeleider in het dagelijks gebruik.  Wij geven u graag een aantal tips mee om uw plug-in hybrid zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Uw volgende rit voorbereiden

Om het maximum uit uw plug-in hybrid te halen, is het aanbevolen om de accu en het interieur al tijdens het laden op voorhand in een perfecte toestand te brengen. Dit kan gemakkelijk via de klimaatregeling van uw BMW app of het voertuigmenu. Stel uw gewenste vertrektijd in en uw BMW past zich aan aan uw routine en gewoontes.

Routebegeleiding activeren

Schakel altijd uw navigatiesysteem in. Zelfs op trajecten die u al kent. Enkel dan kan de vooruitziende hybride-aandrijving de huidige verkeersstroom en hellingen of afdalingen inplannen om de elektrische aandrijving optimaal te gebruiken.

Vooruitziend rijden

De rijmodus HYBRID ECO PRO helpt u om vooruitziend te rijden. Volg de aangepaste tips die de preview assist aantoont. Als er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking begint, geeft uw BMW een indicatie om te vertragen.

BMW E-drive zone & BMW points

De vooruitstrevende technologie geïmplementeerd in de vorm van E-drive zones, zorgt ervoor dat uw BMW automatisch op de elektrische aandrijving overschakelt wanneer u een E-drive zone binnenrijdt. Voor elke elektrische kilometer die u aflegt met uw BMW verzamelt u punten die kunnen ingewisseld worden als gratis laadminuten binnen het BMW-charging netwerk. In de E-drive zones verzamelt u dubbele punten.

Recuperatie gebruiken

Win extra elektrisch rijbereik door vaker wat minder gas te geven. Want zo wordt bewegingsenergie in elektrische energie omgezet en automatisch in de accu opgeslagen.

Maximaliseer efficiëntie

Voor maximale efficiëntie en rijplezier raden wij u aan uw plug-in hybrid altijd volledig op te laden. U kunt uw laadstatus opvolgen via de BMW app, uw wallbox of in uw voertuig zelf. U heeft ook volledige controle over u interne batterij met de battery control optie, deze optie zorgt ervoor dat uw wagen een vast percentage van de batterij behoudt voor wanneer u wenst. U kunt dit gemakkelijk zelf instellen in uw wagen, uw batterij kan dan tijdens het rijden op de brandstofmotor energie recupereren.

Slimme aandrijfmodi in uw BMW plug-in hybrid

Uw BMW plug-in hybrid biedt verschillende aandrijfmodi aan voor maximaal elektrisch- en verbrandingsmotorisch rijplezier.

1

Sport

Met de SPORT aandrijving van uw BMW plug-in hybride kunt u uw rijplezier maximaliseren en het sportief rijgevoel ervaren van de samenwerking tussen de elektrische motor en verbrandingsmotor. U kunt kiezen tussen de standard optie, de xtra boost optie of de individual optie waar u alles kunt instellen naar uw persoonlijke voorkeur.

2

Hybrid

Met de HYBRID aandrijving van uw Plug-in hybride ervaart u maximaal comfort en sportiviteit. Dit is de standaard aandrijving van uw wagen dat het echte BMW plug-in hybrid gevoel aantoont. U kunt ook kiezen voor de ECO PRO modus van uw wagen, wat de aandrijving is voor optimaal verbruik en efficiëntie.

3

Electric

U kunt kiezen voor de ELECTRIC functie om puur elektrisch rijplezier te ervaren. Bij deze aandrijffunctie wordt enkel de elektromotor gebruikt en is het vermogen en de topsnelheid gereduceerd, uw wagen accelereert wel naadloos uit stilstand en u ervaart het echte sportieve elektrische rijgevoel. U kunt hier ook kiezen voor de individual optie.

Wenst u meer informatie over plug-in hybride? Maak een afspraak met onze experts.

Ons B2B sales team helpt u als fleet verantwoordelijke of professionele bestuurder de weg te vinden in de actuele mobiliteitsoplossingen. Zij kunnen u adviseren inzake fiscaliteit, duurzaamheid, TCO en alle andere aspecten die horen bij de aankoop van een professioneel voertuig.

MICHIEL242_Tekengebied 1
Michiel Van Meirhaeghe

Salesverantwoordelijke B2B & New Business Development
Mobile:   +32 478 279407
Email:     Michiel.Van-Meirhaeghe@daeninck.net.bmw.be

WIM242_Tekengebied 1
Wim Vande Vyver

Salesverantwoordelijke B2B & New Business Development
Mobile:   +32 497 522782
Email:     Wim.vande-vyver@daeninck.net.bmw.be

Veelgestelde vragen:

Is het een goed moment om een plug-in hybride aan te kopen?

Alle plug-in hybride wagens blijven 100% fiscaal aftrekbaar wanneer ze voldoen aan 2 regels:

  • De plug-in hybride stoot minder dan 50 g/km Co2 uit op de gecombineerde cyclus
  • Een verhouding van ten minste 0,5 kWh batterijcapaciteit per 100kg van het totale gewicht.

Geen zorgen, onze BMW plug-in hybride modellen voldoen ten alle tijden aan deze criteria.

Indien uw plug-in hybride niet voldoet aan deze criteria, zal hij beschouwd worden als een fake hybride en niet onder de gunstige fiscale voordelen vallen.

Het fiscaal voordeel van een plug-in hybride zal wel verdwijnen tegen 2026. Indien u nu een plug-in hybride aankoopt, geniet u nog steeds van het fiscale voordeel.

Lees hier het volledige artikel

Hoe haal ik het beste uit mijn plug-in hybride?

Uw BMW plug-in hybride is goed uitgerust met verschillende bijkomende functies om uw verbruik zo goed mogelijk in het oog te houden en telkens efficiënt om te gaan met uw plug-in hybride. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van actieve routegeleiding, de HYBRID ECO PRO Rijmodus, preview assist en nog veel meer.

Lees hier het volledige artikel of ontdek hoe u zo efficiënt mogelijk kunt rijden

 

Kan een Plug-in Hybride worden opgeladen aan een snellaadpaal?

Neen, dit is niet mogelijk. Wij raden aan om uw plug-in hybride telkens thuis op te laden met een BMW Smart Partner Wallbox. U heeft met uw plug-in hybride wel de mogelijkheid om te laden aan openbare laadpalen.

Hoe werkt een plug-in hybride?

Hybride auto’s combineren een conventionele verbrandingsmotor met elektrische aandrijving. Dankzij het intelligente samenspel van die twee zijn een opmerkelijke brandstofbesparing en aanzienlijk lagere emissies mogelijk en biedt de auto een buitengewone rijervaring in alle rijmodi. Voor maximale efficiëntie in diverse rijsituaties, zoals snelle reizen of vlotte acceleratie, gebruikt hij het gecombineerde vermogen van elektromotor en verbrandingsmoto

Wat wordt bedoeld met e-drive zones?

Dankzij uw BMW Plug in hybride heeft u toegang tot de voordelen van de e-drive zones in de 7 grootsteden van België (Antwerpen, Brussel, Hasselt, Gent, Brugge, Bergen & Luik). Uw BMW Plug-in Hybride schakelt automatisch over op zijn elektrische en emissievrije rijmodus wanneer hij een eDrive Zone binnenrijdt. Bij ingeschakelde navigatie zal uw BMW zelfs de accu voorbereiden op de BMW eDrive Zone en indien nodig een laadstation in de omgeving aanbevelen.

Dankzij eDrive Zones wordt gegarandeerd optimaal gebruik gemaakt van het potentieel dat Plug-in Hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. De puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten voor u. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving efficiënter is dan een verbrandingsmotor. U verzamelt bovendien ook punten bij elke kilometer die u rijdt, die later kunnen gebruikt worden om gratis op te laden?

Bekijk hier onze geëlektrificeerde modellen

Wenst u meer informatie? Raadpleeg het Fleet Knowledgecenter.