Wat is een elektrische wagen?

Wat is een elektrische wagen?

De elektrische BMW, elektrische wagen of kortweg een BEV (Battery Electric Vehicle) rijdt uitsluitend met elektriciteit. Er is dus geen verbrandingsmotor die de wagen aandrijft. Die elektriciteit wordt opgeslagen in een accu. De capaciteit daarvan bepaalt het rijbereik van de elektrische wagen, d.w.z. de afstand die hij met één acculading kan afleggen.

Een elektrische wagen is ideaal voor gebruikers die op het werk of thuis de accu van hun elektrische wagen kunnen opladen. Maar ook de uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur wordt intensief gestimuleerd. Zo komen er in dichtbevolkte gebieden en langs de snelwegen voortdurend nieuwe laadstations bij. Dat omvat een groot aantal High Power Charging-stations voor ultrasnel laden tijdens reizen, bv. bij onze partner IONITY in Europa. Daarom worden ook lange ritten in de toekomst steeds eenvoudiger.

 

 

 

 

Welke voordelen biedt een elektrische wagen?

Een elektrische bmw biedt een volledig nieuwe, met emoties geladen rijervaring. U ervaart een fascinerende elektrische dynamiek dankzij het koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is en een naadloze acceleratie. Tegelijkertijd zorgt de vrijwel geruisloze elektromotor voor een nieuw ontspannen rijgevoel.

Bovendien is een BEV in zijn daadwerkelijke gebruik (oftewel: lokaal) emissievrij en spaart hij daarmee het milieu zo goed mogelijk.

Andere voordelen van BEV’s zijn dat ze tot de hoogste categorie behoren voor stimuleringsmaatregelen en belastingvoordelen die in elk land gelden.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜