Aanschouw de nieuwe BMW XM

Aanschouw de nieuwe BMW XM

BMW M GmbH viert zijn 50ste verjaardag en brengt ons zijn eerste high-performance wagen ooit met geëlektrificeerde aandrijving. Een plug-in hybride systeem, bestaande uit een V8-benzinemotor en een uitzonderlijk krachtige elektromotor, geeft de BMW XM een ongekende dynamiek (gecombineerd brandstofverbruik: 1,6 – 1,5 l/100 km [176,6 – 188,3 mpg imp] in de WLTP-cyclus; gecombineerd elektriciteitsverbruik: 30,1 – 28,9 kWh/100 km in de WLTP-cyclus; CO2-emissies gecombineerd: 36 – 33 g/km in de WLTP-cyclus

 Het nieuw ontwikkelde M Hybrid aandrijfsysteem, een extravagant design en de vooruitstrevende luxe ambiance binnenin de BMW XM vormen samen een frisse interpretatie van het Sports Activity Vehicle (SAV) concept voor het high-performance segment dat dat onnavolgbare M gevoel zal ontsluiten naar nieuwe doelgroepen en markten. 

Als hoogtepunt van het modellenoffensief van het merk in zijn jubileumjaar is de BMW XM ook het eerste BMW M origineel sinds de BMW M1. Nauwkeurig vervaardigde details in het exterieurdesign van de high-performance SAV herinneren aan de legendarische sportwagen met middenmotor. De productie van de BMW XM gaat in december 2022 van start in de BMW Group Plant Spartanburg in de VS voordat hij in het voorjaar van 2023 wereldwijd bij de dealers arriveert. De belangrijkste afzetmarkten zijn de VS, China en het Midden-Oosten. 

 

M Hybrid aandrijving voor verbluffende prestaties en cruisen zonder lokale emissies

Het M Hybrid aandrijfsysteem in de BMW XM levert een totaal vermogen van 480 kW/653 pk (gegenereerd door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 360 kW/489 pk en de elektrische aandrijving met maximaal 145 kW/197 pk). Hij wordt geschraagd door een nieuw ontwikkelde, klassiek hoogtoerige V8-motor met geavanceerde M TwinPower Turbo-technologie. De 4,4-liter unit beschikt over een cross-bank uitlaatspruitstuk en een geoptimaliseerd olieafscheidingsproces.

De achtcilindermotor wordt in zijn taak bijgestaan door een elektromotor die in de achttraps M Steptronic-transmissie is geïntegreerd. De aandrijfkracht van de motor is direct beschikbaar bij het wegrijden en reageert onwrikbaar op elke beweging van het gaspedaal. De M HYBRID-aandrijving produceert een totaal maximumkoppel van 800 Nm/590 lb-ft (motor met maximaal 650 Nm [479 lb-ft] in combinatie met een elektromotor die maximaal 280 Nm [206 lb-ft] ontwikkelt). Een voorsorteertrap verhoogt het effectieve maximumkoppel van de elektromotor tot 450 Nm (332 lb-ft) aan de ingang van de transmissie.

Eén motor, één elektromotor, drie bedrijfsmodi, vier aangedreven wielen 

Het intelligent geregelde samenspel tussen motor en aandrijving zorgt in alle rijsituaties voor een uitgekiende prestatiebeleving die de M badge waardig is. Die wordt gekenmerkt door een immense vermogensopbouw die onmiddellijk begint en over het hele toerenbereik aanhoudt. De BMW XM sprint in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u, vergezeld van een energieke soundtrack die voor een achtcilinder een zeldzame emotionele aantrekkingskracht heeft. Dat komt door zijn sportuitlaatsysteem met elektronisch gestuurde, continu verstelbare kleppen en zeshoekige dubbele uitlaatpijpen die voor het eerst op een BMW M model boven elkaar zijn geplaatst. 

Met de M Hybrid knop op de middenconsole kan een van de drie bedrijfsmodi worden geselecteerd, waaronder een ELECTRIC instelling voor rijden zonder lokale emissies bij snelheden tot 140 km/u (87 mph) en over een maximale afstand van 82 – 88 km (51 – 55 mijl)* in de WLTP-cyclus. Dit is te danken aan de lithium-ion-hoogspanningsaccu die in de bodem van de auto is gemonteerd en de 25,7 kWh bruikbare energie levert. De gecombineerde laadeenheid in de BMW XM maakt AC-laden tot 7,4 kW mogelijk. 

De BMW IconicSounds Electric, ontwikkeld in een samenwerking tussen BMW Group en filmmuziekcomponist Hans Zimmer, zorgen ook voor een passende begeleiding van de elektrische motor. 

een passend achtergrondgeluid voor de vermogensafgifte van de elektrische motor. Het 

M-specifieke elektrische aandrijfgeluiden geven een authentieke feedback bij elke beweging van het gaspedaal bij het rijden in de lokaal emissievrije bedrijfsmodus. En als de instelling Sport of Sport Plus wordt geselecteerd terwijl het aandrijfsysteem in de modus HYBRID werkt, onderstreept een boost-geluid de elektrische assistentie die aan de verbrandingsmotor wordt verleend. 

Het vermogen van het aandrijfduo wordt op de weg overgebracht via de vierwielaandrijving M xDrive, die vooral in de modus 4WD Sport naar achteren is gericht. De bestuurder kan ook de modus 4WD Sand selecteren, die speciaal is ontworpen voor het rijden over duinen en soortgelijke oppervlakken. Ook de werking van het M Sport-differentieel in de achteras is volledig variabel. 

BMW XM LABEL RED: het krachtigste BMW M model ooit gemaakt 

De BMW XM LABEL RED wordt in de herfst van 2023 aan het modellengamma toegevoegd. De krachtigste in serie geproduceerde auto in de geschiedenis van BMW M GmbH zal een systeemvermogen van 550 kW/748 pk (gegenereerd door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 430 kW/585 pk en de elektrische aandrijving met maximaal 145 kW/197 pk) en een maximaal systeemkoppel van 1.000 Nm/737 lb-ft (gegenereerd door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 750 Nm [553 lb-ft] en de elektrische aandrijving met maximaal 280 Nm [206lb-ft]; voorlopige waarden op basis van het huidige ontwikkelingsstadium van het voertuig). 

Karakteristiek design als uitdrukking van aanwezigheid en prestaties 

Het exterieurdesign van de BMW XM is een statement van exclusiviteit, aanwezigheid en prestaties. De proporties van een moderne SAV, krachtige contouren, een dynamisch uitgerekt silhouet, M-typische designkenmerken, een herwerkte interpretatie van het frontdesign dat voor BMW’s luxesegment modellen werd gecreëerd en een groot aantal karakteristieke accenten geven de XM een bijzonder extraverte uitstraling. 

Twee afzonderlijke koplampen, een BMW niergrille met goudkleurige randen en doorlopende contourverlichting en grote luchtinlaten kenmerken de voorkant. Aan de zijkant herinnert een gouden accentstrip aan de zwarte strip die langs de carrosserie van de BMW M1 loopt. Verdere knipogen naar het verleden komen in de vorm van de BMW logo’s die in de vlakke achterruit zijn gegraveerd en de opvallende lamellenstructuur van de sculpturale achterlichten. De M lichtmetalen velgen, standaard 21 inch en optioneel verkrijgbaar tot 23 inch, hebben ook een zeer opvallend design. 

Interieur: cockpit gericht op de bestuurder, luxueuze M Lounge achterin 

De expressieve stijl van het exterieurdesign van de BMW XM zet zich voort in het interieur. De cockpit en de voorzetels zijn volledig ontworpen rond een actieve rijervaring. De standaarduitrusting omvat multifunctionele M zetels, kniebeschermers en een modelspecifiek M lederen stuurwiel, samen met M-specifieke graphics waaronder shift lights voor het BMW Curved Display en het BMW Head-Up Display. 

Een royaal ruimtegevoel, hoogwaardige materialen en een extravagant design veranderen de achterzijde van de BMW XM in een exclusieve M Lounge. Verwarmde rugleuningen die tot ver in de zijkanten van het achtercompartiment reiken en speciaal ontworpen kussens bieden de passagiers luxueus comfort. De sculpturale hemelbekleding is vrij uniek met zijn driedimensionale prismastructuur, de rand in fotostijl en 100 LED-eenheden voor de verlichting. Er is keuze uit vier verschillende bekledingen om het interieur aan te passen, evenals een nieuw Vintage leder voor de bovenste delen van het instrumentenpaneel en de deurpanelen. Sfeerverlichting, automatische klimaatregeling met vier zones, het Harman Kardon Surround Sound System en het Travel & Comfort System zijn allemaal standaard, terwijl op de optielijst het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System met 1.500 watt versterker en vier extra luidsprekers in het dakgedeelte staan. 

Chassis: het breedst mogelijke spectrum tussen dynamiek en langeafstandscomfort 

De unieke combinatie van rijplezier en welzijn die de BMW XM cabine biedt, wordt weerspiegeld in de geboden rijervaring. Dankzij geavanceerde chassissystemen met M-specifieke afstemming biedt de auto het breedst mogelijke spectrum tussen de kenmerkende M-dynamiek en een voor zijn segment bovengemiddeld rijcomfort. Bestuurders kunnen de instellingen van de auto ook aanpassen via het M Setup-menu. De geïntegreerde toepassing van alle aandrijflijn- en chassissystemen op verschillende wegtypen – van stadsverkeer tot landwegen en snelwegen – heeft geresulteerd in een uiterst verzekerd, goed weggedrag op elk moment. 

Het chassisontwerp bestaat uit een vooras met dubbele visgraat en een achteras met vijf scharnieren met speciaal afgestemde kinematische en elastokinematische eigenschappen. De BMW XM wordt standaard geleverd met adaptieve M ophanging Professional inclusief elektronisch gestuurde dempers en actieve rolstabilisatie met 48V elektromotoren en Active Roll Control. Het is ook het eerste BMW M model met Integral Active Steering, dat eveneens tot de standaarduitrusting behoort. 

Tractie, wendbaarheid en richtingsstabiliteit profiteren allemaal van zowel de near-actuator wielslipbeperking als het netwerk van alle regelsystemen binnen het geïntegreerde transversale dynamiekmanagement. De M Sport-remmen werken samen met een geïntegreerd remsysteem dat de bestuurder twee instellingen voor het pedaalgevoel biedt. Standaard zijn 21-inch M lichtmetalen velgen gemonteerd, terwijl ook 22-inch of 23-inch M lichtmetalen velgen als optie leverbaar zijn. 

Ongeëvenaarde verscheidenheid aan rijhulpsystemen 

De BMW XM beschikt over het grootste aanbod rijhulpsystemen – standaard of als optie – van alle high-performance wagens van BMW M GmbH. Tot de standaarduitrusting behoort de Driving Assistant, die bestaat uit Front Collision Warning, Lane Departure Warning inclusief lane return met stuurassistentie, de Evasion Assistant, Alertness Assistant en het Speed Limit Info systeem. De optionele Driving Assistant Professional combineert Active Cruise Control met Stop&Go-functie met een groot aantal andere functies, waaronder de stuur- en rijstrookassistent, automatische snelheidslimietassistent en actieve navigatie. 

Parking Assistant Plus is ook standaard inbegrepen. Naast de achteruitrijassistent omvat dit systeem de functies Parking View, Panorama View voor en achter en 3D View. 

Een rijervaring op maat met een druk op de knop 

Het bedieningspaneel op de middenconsole van de BMW XM bevat een modelspecifieke reeks toetsen waarmee de rijervaring op verschillende manieren kan worden gepersonaliseerd. Voor het eerst hoort daar ook de M Hybrid knop bij, waarmee de gewenste modus voor de aandrijving kan worden geselecteerd. Bestuurders kunnen kiezen uit de modi HYBRID, ELECTRIC en eCONTROL. Verder is er de Setup-knop, die rechtstreeks toegang biedt tot de configuratie-instellingen voor de aandrijving, het onderstel, de stuurinrichting, het remsysteem, de M xDrive en het niveau van remenergieterugwinning. 

Een andere knop wordt gebruikt om de M-modus te selecteren. Wanneer de bestuurder van de standaardinstelling Road overschakelt naar Sport, worden de interventies van de rijhulpsystemen beperkt tot de essentiële functies die nodig zijn voor sportief rijden, net als de inhoud van het informatiedisplay. Twee individueel geconfigureerde voertuiginstellingen kunnen samen met de voorkeursinstellingen voor de werkingsmodus van het M HYBRID-systeem, het motorgeluid, de Dynamic Stability Control (DSC) en de schakelkarakteristieken van de transmissie worden opgeslagen en vervolgens met de M-toetsen op het stuurwiel worden opgeroepen. 

BMW Live Cockpit Professional en Head-Up Display standaard 

De BMW XM wordt standaard geleverd met BMW Live Cockpit Professional, een M-specifieke versie van de nieuwste generatie multisensorische voertuigbeleving BMW iDrive. Het is gebaseerd op BMW Operating System 8 en bestaat uit een BMW Curved Display gevormd door een 12,3 inch informatiedisplay en een bedieningsdisplay met een schermdiagonaal van 14,9 inch. Door de nieuwe displaygroepering en de steeds uitgebreidere mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant is de nieuwe BMW iDrive bewust gericht op bediening via aanraking en gebaren, alsook op dialoog in natuurlijke taal. Naast de iDrive Controller en de multifunctionele knoppen op het stuurwiel behoren ook het BMW Head-Up Display en de BMW gebarenbediening tot de standaarduitrusting. 

Het cloudgebaseerde BMW Maps navigatiesysteem is een ander kenmerk van BMW Live Cockpit Professional. Met de optionele BMW Digital Key Plus kunnen klanten hun nieuwe BMW XM vergrendelen en ontgrendelen met hun Apple iPhone door middel van ultra-wideband (UWB) radiotechnologie met verbeterde beveiliging. En smartphone integratie voor Apple CarPlay® en Android Auto™, de gepersonaliseerde BMW ID functionaliteit en een eSIM ontworpen voor 5G mobiele technologie zijn ook allemaal beschikbaar voor gebruik in de BMW XM. 

Vraag hier uw offerte.

      Tags:
      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.