Nieuw in het gamma. De MINI Aceman

Nieuw in het gamma. De MINI Aceman

Een nieuwe interpretatie van creatief ruimtegebruik: MINI viert de première van het eerste cross-overmodel voor het segment van de kleine premiumwagens. De nieuwe MINI Aceman combineert compacte buitenafmetingen met zo veel mogelijk ruimte voor de inzittenden en een zuiver elektrische aandrijving. Het resultaat is een eigentijdse interpretatie van de onderliggende visie van Sir Alec Issigonis, uitvinder van de klassieke Mini: maximaal ruimtegebruik met een minimale voetafdruk, gecombineerd met een modern aandrijfconcept. Het vooruitstrevende design van de nieuwe MINI Aceman biedt plaats aan vijf comfortabele zetels in een wagen die iets meer dan vier meter lang is. MINI maakt gebruik van innovatieve technologieën om het interieur te verrijken met een meeslepende digitale gebruikerservaring, terwijl de volledig elektrische aandrijving van de MINI Aceman het typische kartgevoel van MINI een nieuwe boost geeft. In combinatie met moderne rijhulpsystemen en een kenmerkend design maken traditionele merkwaarden de weg vrij voor een volledig elektrische toekomst van MINI.

“De MINI Aceman zorgt voor een ongekend niveau van opwinding in ons volledig elektrische gamma, boordevol met een bijzonder aangename digitale ervaring, aldus Stefanie Wurst”, Hoofd van MINI. “De MINI Aceman is perfect om door drukke straten in de stad te laveren, zonder daarbij te raken aan de veelzijdigheid en functionaliteit van een cross-over en het kartgevoel dat je van een MINI mag verwachten. Ik ben er zeker van dat het gestroomlijnde design, de prestaties en de veelzijdigheid als cross-over met vijf zitplaatsen de MINI Aceman tot een groot succes zullen maken.

Aan de buitenkant belichaamt de MINI Aceman een sportieve wendbaarheid en zelfverzekerde présence. De voertuigarchitectuur van het nieuwe cross-overmodel is gebaseerd op een volledig elektrisch aandrijfconcept.

De nieuwe MINI Aceman, net geen vier meter lang, heeft vijf zetels en een veelzijdige bagageruimte met een laadvolume van 300 liter. Tal van verstelmogelijkheden laten toe om die capaciteit individueel uit te breiden tot maar liefst 1.005 liter. Met een voorspeld rijbereik tot 406 kilometer* volgens de WLTP-testcyclus is de MINI Aceman ook buiten de stad perfect uitgerust voor lokaal emissievrije mobiliteit.

Nieuwe designstijl ‘Charismatische eenvoud’.

De hele nieuwe MINI familie onderscheidt zich door een duidelijk, gereduceerd design, dat de verschillende modellen een eigentijdse look geeft die moeiteloze zelfverzekerdheid uitstraalt. De minimalistische designstijl van de MINI Aceman drukt ook zijn vooruitstrevende karakter uit.

“De MINI Aceman is een sterk karakter met zijn eigen, jonge persoonlijkheid binnen de nieuwe MINI familie. Hij heeft een onafhankelijke designtaal, is compact en oogt wendbaar. Met zijn opvallende expressie is hij de perfecte dagelijkse metgezel voor wie individualiteit hoog in het vaandel draagt”, benadrukt Oliver Heilmer, Hoofd van MINI Design.

Exterieur – Expressieve cross-over met compacte proporties.

Met zijn opvallende neus, robuuste contouren en atletisch postuur belichaamt de sportieve MINI cross-over wendbaarheid en een zelfverzekerde uitstraling. Met zijn lengte van 4,07 meter, zijn breedte van 1,75 meter en zijn hoogte van 1,51 meter positioneert de MINI Aceman zich tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman.

De gestroomlijnde voorkant, de korte overhangen en het functionele tweevolumedesign geven het typische designprincipe ‘Slim ruimtegebruik’ een nieuw, opvallend karakter.

Daarbovenop biedt de volledig elektrische aandrijving heel wat nieuwe designmogelijkheden. Het creatieve ruimtegebruik maakt de nieuwe MINI Aceman wendbaar en vinnig in het stadsverkeer en biedt tegelijk voldoende ruimte voor de inzittenden.

De ononderbroken oppervlakken laten de expressieve en elegante kleuren van het koetswerk schitteren. Het veelzijdige en avontuurlijke karakter van de MINI Aceman wordt benadrukt door de standaard dakrails, visueel geaccentueerde velgen in maten van 17″ tot 19″ en bodembescherming vooraan, achteraan en aan de zijkanten van de wagen.

Moderne voorzijde met opvallende LED-koplampen.

Het design van de voorkant van de MINI Aceman zorgt voor een krachtige uitstraling en herinterpreteert typische MINI designelementen zoals de expressieve koplampen en het kenmerkende radiatorrooster. De hertekende, achthoekige vorm bouwt voort op het traditionele onderliggende thema van de zeshoek. De radiatorroosterrand van de MINI Aceman loopt door in de stevige bodembescherming in de voorschort. In de nieuwe afwerking Vibrant Silver of in hoogglanzend Jet Black legt het radiatorrooster sterk contrasterende accenten om het cross-overmodel onmiddellijk herkenbaar te maken.

Met hun individuele design benadrukken de hoekige LED-koplampen ook de opvallende uitstraling van de MINI Aceman binnen de MINI modellenfamilie. Hun vorm wordt voortgezet in de helderheid van het motorkapdesign met zijn nauwkeurige lijnen, die de voorkant van de wagen zijn opvallende karakter geven. De dagrijlichtelementen van de LED-koplampen kunnen in drie verschillende modi worden geschakeld, wat het expressieve karakter van dit nieuwe MINI familielid ten goede komt.

Opvallend koetswerkdesign met in het oog springende details.

Het oppervlaktedesign van de MINI Aceman draagt bij tot de helderheid en frisheid van de esthetische stijl van het nieuwe model. Strakke koetswerkoppervlakken worden geaccentueerd door nauwkeurige lijnen en robuuste hoeken. Hoewel hij een progressief statement maakt, legt deze opvallende stijl van de MINI Aceman ook de link met de geschiedenis van het merk, zodat hij onmiddellijk te identificeren is als een MINI.

De klassieke driedeling van koetswerk, raamlijsten en dak werd opnieuw geïnterpreteerd. Om alles te herleiden tot de essentie, optimaliseert een vloeiende overgang tussen het koetswerk en de glasoppervlakken de aerodynamische eigenschappen van de wagen. De verzonken deurgrepen benadrukken de vooruitstrevende expressie van de MINI Aceman, terwijl de diagonale contouren in het koetswerk onder de A-stijlen de lasnaad van de klassieke Mini-modellen weerspiegelen in de voorkant van de zijpanelen. Harmonieuze oppervlakken en horizontale lijnen tussen de wielkasten creëren een intrigerende gordellijn, die het koetswerk zijn onmiskenbare dynamische flair geeft. De opvallend gevormde wielkasten met hun lange welving naar achteren en relatief steile afloop zijn een geheel unieke eigenschap van de MINI Aceman binnen de MINI familie. De zijdrempels in Black matt ronden het design van het zijprofiel naar de weg af. Hun vorm wordt doorgetrokken tot in de deurzone om het koetswerk een slanke, rechtopstaande en atletische uitstraling te geven.

De achterkant van de wagen weerspiegelt een helder design, met grote horizontale oppervlakken die het brede en stabiele postuur van de wagen benadrukken. De aerodynamisch afgeschuinde en ingetrokken achterruit zorgt voor een uitgesproken, krachtige schouderlijn. Dat effect wordt nog benadrukt door de langgerekte dakspoiler. De typische rechtopstaande achterlichten van MINI omkaderen het middendeel van de achterkant van de wagen. Dankzij drie opvallende graphics geven de Matrix-achterlichten het karakter van de MINI Aceman op verschillende manieren weer. Een brede, donkere rand onderaan de achterschort en de in het midden geïntegreerde bodembescherming creëren sportieve proporties en dragen zo bij tot de veelzijdige eigenschappen van deze cross-over.

Expressieve koetswerkuitvoeringen en vier individuele afwerkingen.

De subtiele driedimensionale kwaliteit van de koetswerkoppervlakken wordt op stijlvolle wijze benadrukt door middel van expressieve kleuren. De schaduwen die door het geaccentueerde koetswerk worden geworpen, zijn in verschillende mate waar te nemen, afhankelijk van de lichtinval en kijkhoek. In combinatie met vier contrasterende afwerkingen voor het dak in typische MINI stijl geeft dit met een bijzondere helderheid het expressieve karakter van de MINI Aceman weer.

De MINI Aceman is verkrijgbaar in vier verschillende trims. Aan de voorzijde van de zijdrempel is een langwerpige badge aangebracht volgens het design van de betreffende uitrustingsvariant. De Essential Trim biedt een maximale helderheid en een minimalistische algemene uitstraling, waardoor bepaalde functionele onderdelen zoals het logo in de nieuwe kleur Vibrant Silver worden benadrukt. Bij de Classic Trim kan Black of White worden gekozen voor het contrasterende dak en de buitenspiegels. Het radiatorrooster is afgewerkt in hoogglanzend zwart, terwijl het binnenoppervlak van het radiatorrooster en de bumper zijn afgewerkt in koetswerkkleur.

De Favoured Trim breidt de individuele expressieve capaciteiten van de MINI Aceman uit met de optie van het kenmerkende Multitone Roof, gecombineerd met witte spiegelbehuizingen en een radiatorroosterframe in Vibrant Silver. De maximale sportieve flair van het nieuwe cross-overmodel komt vooral tot uiting in de JCW Trim. Deze uitrustingsvariant geïnspireerd op de autosport heeft zijn eigen opvallende design voor- en achteraan. Het radiatorrooster is voorzien van een frame en het JCW-logo in hoogglanzend zwart, terwijl een contrasterend dak in Chili Red en rode motorkapstrepen de krachtige algemene look onderstrepen. De achterpartij oogt veel gespierder en de panelen rondom zijn afgewerkt in hoogglanzend zwart.

Diverse aerodynamische velgen in maten tussen 17″ en 19″ vullen de optionele exterieuruitrusting van de MINI Aceman nog aan.

Interieur – Puristisch design en breed materiaalconcept.

De nieuwe MINI designstijl ‘Charismatische eenvoud’ komt bijzonder duidelijk tot uiting in het interieur. Met zijn consequente reductie van het interieurdesign volgt de MINI Aceman de oorspronkelijke visie van Alec Issigonis, uitvinder van de klassieke Mini. Met zijn eenvoudig te bedienen stuur, een centraal OLED-scherm en de hertekende balk met tuimelschakelaars verwijst de cockpit naar drie belangrijke designelementen van de klassieke Mini. Door middel van deze eigentijdse stijl van het volledig nieuwe cross-overmodel vertaalt MINI de geschiedenis van het merk naar het hier en nu.

De ruime deuren, de comfortabele schouderruimte en de handige beenruimte geven de lichte cockpit een open en ruim bemeten sfeer, terwijl het panoramisch doorschijnend schuifdak dit effect nog versterkt door extra licht van bovenaf te leveren. In het donker zorgt de sfeerverlichting langs het dakframe voor de gekozen lichtsfeer in het interieur. De vrijstaande deurgrepen en de luidsprekerkappen in de nieuwe afwerking Vibrant Silver zijn diagonaal uitgelijnd en creëren een fascinerend contrast met het horizontale design vooraan in de cockpit.

De zachte, afgeronde designstijl van het interieur komt ook tot uiting in de gebogen oppervlakken van het dashboard: het oppervlak hiervan is bedekt met een gebreid materiaal waarin de onderste kleur doorheen de bovenste kleur schijnt. Dat geeft het interieur een huiselijk karakter met sterk geaccentueerde kleurcontrasten. De onderhoudsvriendelijke, veelzijdige structuur, die ook terug te vinden is in de deurbekleding, is gemaakt van gerecycleerd polyester. De hoogwaardige aankleding van de cockpit wordt vervolledigd door comfortabele zetels, optioneel met een textieloppervlak of gemaakt van geperforeerd Vescin.

Het ruim bemeten zitgedeelte achterin biedt plaats aan drie passagiers. Dankzij de in de verhouding 60:40 neerklapbare rugleuning van de achterbank kan de bagageruimte naar wens worden uitgebreid van 300 naar 1.005 liter.

OLED-display met hoge resolutie voor hedendaags rijcomfort.

Dankzij innovatieve technologieën geeft het cirkelvormige OLED-scherm het interieur een extra expressieve kwaliteit. Met een diameter van 240 mm heeft het centrale instrument een extreem vlak ontwerp en een hoogwaardig glasoppervlak. Het innovatieve MINI Operating System 9 maakt het mogelijk om alle rijfuncties intuïtief te bedienen door middel van aanraking of spraak. De MINI Interaction Unit, een centrum voor comfort en ervaring, is op dezelfde manier te bedienen als een smartphone.

De grafische weergave van de voertuiggegevens is eigentijds en minimalistisch van stijl, waarbij de snelheid en batterijstatus prominent worden weergegeven bovenaan het scherm, rechtstreeks in het gezichtsveld van de bestuurder. Door op het snelheidsscherm te tikken, wordt een grote snelheidsmeter op het volledige scherm geopend die duidelijk focust op de rijervaring. De andere widgets worden in het startmenu weergegeven als miniatuurafbeelding, links en rechts van de huidige menufunctie. Ze kunnen naar het midden verplaatst en geselecteerd worden door middel van een horizontale veegbeweging. Onderaan het OLED-scherm kunnen de menu-items Navigatie, Media, Telefoon en Klimaat op elk moment rechtstreeks worden gekozen.

MINI Experience Modi verbeteren de rijervaring.

De emotionele MINI Experience Modes verrijken het interieur met meeslepende gebruikerservaringen. In de MINI Aceman projecteren twee projectoren speciale verlichte grafische elementen op het dashboard met verschillende patronen en kleuren. Afhankelijk van de gekozen Experience Mode wordt het kleurenschema van de lichtpatronen en de sfeerverlichting in het hele interieur aangepast. De nieuw gecreëerde MINI Driving Sounds versterken de ervaring van volledig elektrische mobiliteit. Samen met specifieke grafische elementen op het OLED-scherm genieten de inzittenden van een volledig nieuwe rijervaring in het interieur van de MINI Aceman.

Als een van de acht beschikbare modi biedt de Personal Mode innovatieve mogelijkheden om de cockpit te personaliseren. In deze modus kan een persoonlijk geselecteerde afbeelding vanaf een smartphone worden geüpload via de MINI App en worden gekozen als schermachtergrond. Een digitale kleurenkiezer bepaalt vervolgens de dominante kleuren van de foto voor projectie op de textieloppervlakken van het dashboard. De kleur van de sfeerverlichting onder het dashboard en in de buitenspiegel wordt ook afgestemd op deze projecties.

Go-Kart Mode, Vivid Mode, Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode en Trail Mode, die elk de sfeer aanpassen via een ‘Mode App’. In de Go-Kart Mode is er bijvoorbeeld een zeer dynamische focus op het race-DNA van MINI. Het scherm en interieur als geheel zijn voorzien van de kleuren Anthracite en Red, terwijl specifieke analoge schermen voor rijdynamiek deze MINI Experience Mode geïnspireerd op John Cooper Works aanvullen.

Typisch MINI: historische balk met tuimelschakelaars in een nieuw jasje.

In de klassieke Mini versterkte het gevoel van de balk met tuimelschakelaars in het midden van de cockpit de emotionele band tussen bestuurder en wagen. MINI gebruikt dit kenmerkende uitrustingsdetail ook om de merkgeschiedenis te vertalen naar de nieuwste modellen. De belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingshendel, start/stop-toets, activering van de Experience Modes, volumeregeling) zijn in de MINI Aceman rechtstreeks toegankelijk via vijf individueel ontworpen schakelaars. Dat betekent dat er geen bijkomende versnellingshendel nodig is, waardoor er plaats overblijft voor praktische en ruime opbergmogelijkheden in de middenconsole. Naast de bekerhouders is er een extra bakje om smartphones draadloos op te laden.

Vier individuele uitrustingsopties.

Alle modellen van de nieuwe MINI familie zijn verkrijgbaar in vier trims met individuele personaliseringsmogelijkheden. Ze brengen elk op een andere manier het eigentijdse, aangename concept in het interieur van de MINI Aceman over.

In de Essential Trim is het interieur ontworpen met een maximale helderheid en een vermindering van de uitrustingsdetails. Zwarte sportzetels met een opvallend patroon in multitone stof gaan hand in hand met een gekleurd textielinzetstuk op het dashboard. Vanaf de Classic Trim wordt het basisstuur met twee spaken vervangen door een driespakig stuur met een textielstrook in verschillende kleuren. Bovendien zorgt de uitrustingsvariant met een zwart en blauw gebreid oppervlak op het dashboard en de deuren voor een gediversifieerd contrast met de zetels in hoogwaardige stof of Vescin.

In de Favoured Trim is het interieur voorzien van een opvallend expressief design. Het dashboard is verkrijgbaar in een elegante Dark Petrol-uitvoering, aangevuld met een oranje kleurverloop aan de passagierszijde. Het dynamische uiterlijk komt verder tot uiting in de sportzetels van geperforeerd Vescin. Die zijn verkrijgbaar met traditionele accentstiksels en een geborduurd MINI logo in twee kleuren. De JCW Trim presenteert het veelzijdige materiaalconcept van de MINI Aceman in een uiterst sportieve stijl. Het JCW-zitje met de geometrie van sportzetels en extra zijdelingse steun verhoogt merkbaar het comfort. In combinatie met de veelkleurige gebreide stof en het zwarte kunstleder met rode stiksels weerspiegelt het kleurconcept het design van het dashboard en de deurbekleding.

Digitale services – Vereenvoudigde communicatie met de eerste spraakassistent van MINI.

De eerste volwaardige spraakassistent van het merk kan in de MINI Aceman worden geactiveerd door “Hey MINI!” te zeggen. Als alternatief is ook een drukknop op het stuur verkrijgbaar. De spraakgestuurde interactie wordt op het cirkelvormige OLED-scherm ondersteund door een animatie bestaande uit grafische elementen, typografie en een avatar. De communicatie met de virtuele reispartner – een gestileerde MINI of het personage ‘Spike’ – verloopt bijzonder vlot en intuïtief dankzij de verbeterde spraakherkenning. Navigatie, telefonie, entertainment en tal van voertuigfuncties kunnen eenvoudig en handig worden bediend door het desbetreffende commando uit te spreken.

De MINI Intelligent Personal Assistant leert voortdurend bij door middel van dialoog en kan dagelijkse taken uitvoeren op regelmatige trajecten. Op basis van geogegevens kan de wagen bijvoorbeeld de ingang van een parkeergarage met verschillende niveaus identificeren en automatisch het raam openen. Dit betekent dat individuele routines gemakkelijker af te handelen zijn.

Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen de veiligheid.

Driving Assistant Plus geeft de MINI Aceman een bijkomende stuur- en rijstrookassistent voor laterale geleiding. De handige en meewerkende stuurinrichting helpt de bestuurder om op het juiste spoor te blijven. Het verhoogde comfort van het systeem combineert een ontspannen en superieure controle van de wagen en ontlast de bestuurder van eentonige en minder veeleisende aspecten van het rijden. De overzichtelijke opstelling van de schermen, bedieningselementen en gemakkelijk te begrijpen functionele voorzieningen resulteert in een hoge mate van systeemveiligheid. Standaard helpt de nieuwe Trailer Assistant je bij het inparkeren met een aanhangwagen en geeft hij ook advies over de benodigde stuurhoek bij het achteruitrijden.

Dankzij twaalf ultrasone sensoren en vier Surround View-camera’s kan de MINI Aceman lege parkeerplaatsen nauwkeuriger identificeren en automatisch parkeermanoeuvres starten waar de ruimte beperkt is. De nieuwe functie Remote Parking van het optionele Parking Assistant Pack Pro maakt dan weer parkeren met een smartphone mogelijk. Met deze functie kan de MINI Aceman automatisch uit een parkeerplaats worden gereden, zodat je gemakkelijker in de wagen kunt stappen wanneer er opzij te weinig ruimte is.

De innovatieve optie MINI Digital Key Plus gebruikt ook de smartphone van de gebruiker om een handige en gepersonaliseerde rijervaring te verzekeren en om van de smartphone een autosleutel te maken. De voor- en achterlichten starten de welkomstprojectie zodra de bestuurder zich op minder dan drie meter afstand bevindt en de deuren worden automatisch ontgrendeld. Als vervanging van de klassieke autosleutel kan de digitale sleutel worden doorgegeven aan verschillende gebruikers.

Handige connectiviteit en intuïtieve interactie.

De moderne esthetiek van de digitale gebruikersinterface in de MINI Aceman combineert functionele en emotionele elementen. Het minimalistische design past de nieuwe grafische elementen aan de cirkelvorm van de MINI Interaction Unit aan en vereenvoudigt de bediening door middel van een duidelijke structuur. Statische en dynamische elementen in combinatie met microanimaties zorgen ervoor dat de interactie tussen de bestuurder en het centrale instrument harmonieus en intuïtief verloopt. Dit uitgesproken digitale karakter van de MINI Aceman wordt mogelijk gemaakt door het MINI Operating System 9.

In het midden van het scherm bevindt zich het startmenu, terwijl onderaan het scherm de vaste statusbalk te zien is met de menu-items ‘Navigatie’, ‘Media’, ‘Telefonie’, ‘Alle Apps’ en, in bepaalde situaties, ‘Home’– die allemaal rechtstreeks kunnen worden geselecteerd. Zoals klanten gewend zijn van tal van consumentenelektronica, kan een zogenaamde toolbelt worden gemaakt die op te roepen is door vanaf de onderrand van het scherm naar boven te vegen. Voorkeursfuncties zoals navigatiebestemmingen en radiozenders kunnen op elk moment worden opgeslagen om ze snel terug te vinden. De toolbelt kan ook worden geactiveerd via de sterknop op het multifunctionele stuur. Het bovenste scherm is voorbehouden voor rijgegevens zoals de snelheid en belangrijke informatie over de voertuigstatus. Het optionele Head-Up Display toont de belangrijkste informatie in het gezichtsveld van de bestuurder.

De temperatuur voor de bestuurder en voorpassagier wordt permanent weergegeven op de linker- en rechterrand van het scherm. De klimaatinstellingen zijn altijd terug te vinden op het hoogste niveau van de MINI Interaction Unit en worden bediend door middel van aanraking of spraak. Afhankelijk van de Experience Mode verandert een enkele tik op het snelheidsdisplay de volledige MINI Interaction Unit in een snelheidsmeter die typisch is voor MINI.

De MINI Connected Upgrades maken het mogelijk om bijkomende rijfuncties op elk moment flexibel te activeren, waaronder een optionele Augmented Reality-functie die complexe afslagsituaties realistisch en driedimensionaal kan weergeven. In combinatie met het optionele MINI Connected Package biedt de MINI Connected Store toegang tot een voortdurend evoluerende waaier aan praktische en leuke apps, bijvoorbeeld voor games, muziek en videostreaming. De nieuwe AirConsole-app biedt een unieke vorm van gaming in de wagen voor alle inzittenden, waarbij de smartphone van de gebruiker wordt gebruikt als controller voor de games op het OLED-scherm.

De aandrijving – Volledig elektrisch en efficiënt.

De MINI Aceman is enkel verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijving die lokaal emissievrije mobiliteit mogelijk maakt. De efficiënte elektromotor garandeert het typische rijplezier van MINI, zowel in de stad als tijdens uitstapjes buiten de stad. Bij de marktlancering zal de nieuwe MINI Aceman verkrijgbaar zijn als MINI Aceman E (gecombineerd stroomverbruik: 14,7 – 14,1 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-uitstoot: 0 g/km; CO2-klasse: A; Rijbereik in km volgens WLTP: 298 – 310) en ook als MINI Aceman SE (gecombineerd stroomverbruik: 14,8 – 13,9 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-uitstoot: 0 g/km; CO2-klasse: A; Rijbereik in km volgens WLTP: 382 – 406) met verhoogd vermogen. *

De 135 kW/184 pk sterke elektromotor van de MINI Aceman E genereert een koppel van 290 Nm, waardoor de wagen in 7,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 160 km/u haalt. Met zijn vermogen van 160 kW/218 pk genereert de MINI Aceman SE een koppel van 330 Nm, waarmee hij in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u sprint en een topsnelheid van 170 km/u haalt.*

Dankzij de energie-inhoud van 42,5 kWh haalt de batterij van de MINI Aceman E een rijbereik van 310 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. De hoogspanningsbatterij van de MINI Aceman SE heeft een energie-inhoud van 54,2 kWh, goed voor een rijbereik van 406 kilometer volgens de WLTP-cyclus.*

Sportieve wendbaarheid en uitstekende rijdynamiek.

Zijn chassis geeft de nieuwe MINI Aceman een sportief karakter en dat komt ook tot uiting in het typische rijplezier van het merk. De banden met een diameter van 654 mm geven de wagen een krachtigere visuele uitstraling, wat de rijdynamiek en het rijcomfort in gelijke mate ten goede komt. De Aceman is voorzien van een nauwkeurig dempingssysteem met sterk voorgespannen stabilisatoren die de stuurprecisie en nauwkeurigheid verbeteren en tegelijk de rolondersteuning verzekeren. De nauwkeurige afstelling van de stuurinrichting en alle stabiliteitscontrolesystemen voor ofwel comfortabel of sportief rijden garanderen in elke situatie een uitzonderlijke rijervaring. De respons van de elektrische aandrijving op de druk op het gaspedaal is geoptimaliseerd voor een sportieve rijstijl.

Tegelijk wordt het wendbare en dynamische rijgedrag benadrukt door de directe stuurinrichting, met een stuurverhouding van 59,5 mm per draai aan het stuurwiel. Samen met een kort en stevig gevoel tijdens het remmen verhoogt het geïntegreerde remsysteem het rijcomfort dankzij de betrouwbare stabilisatie. In combinatie met de vele rijhulpsystemen verhogen korte remafstanden de veiligheid.

De MINI Experience Modes met verschillende ophangingsinstellingen zijn beschikbaar voor een rijervaring op maat, terwijl het rijplezier nog kan worden verhoogd door de stuurrespons en ook de speciaal gekalibreerde beperkingen op het ingrijpen van de tractiecontrole aan te passen.

Snel en makkelijk: de batterij opladen.

De batterij van de MINI Aceman kan met wisselstroom worden opgeladen met 11 kW. Snelladen met gelijkstroom is mogelijk in de MINI Aceman E met 75 kW en in de Aceman SE met tot 95 kW. Aan een snellaadstation kan de batterij in iets minder dan 30 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. Wanneer MINI Navigation is ingeschakeld, kan de hoogspanningsbatterij op voorhand worden ingesteld op de ideale temperatuur om efficiënt op te laden, naargelang de weersomstandigheden. Dat verkort de laadtijd gevoelig, vooral bij koude buitentemperaturen.

Voor een transparant en eenvoudig laadproces kan de klant het opladen van de batterij optimaliseren dankzij eenvoudig te begrijpen instelmogelijkheden. De starttijd voor het laden kan bijvoorbeeld worden gekozen of er kan een specifiek tijdsvenster worden ingesteld voor het laden. Ook kan een nauwkeurige streefwaarde voor de batterijcapaciteit op voorhand worden bepaald. Voor een bijzonder aangename start kan het laden worden ingesteld op een gekozen vertrektijd en kan het interieur tegen die tijd op de gewenste temperatuur worden gebracht. De MINI App geeft een handig overzicht van het laadproces, zelfs als de klant zich niet in de buurt van de wagen bevindt. Dit geeft informatie over de huidige batterijstatus, een routeplan geoptimaliseerd voor het laden en een laadgeschiedenis, inclusief alle kosten en besparingen.

Prijslijst

BE:

Aceman E: vanaf 36.500 EUR BTWi

Aceman SE: vanaf 40.500 EUR BTWi

DOWNLOAD ONS E-BOOK.

    DOWNLOAD ONS E-BOOK.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.