BMW Model update – Lente 2022

BMW Model update – Lente 2022
26.01.2022

 

Parallel aan de lancering van de nieuwe BMW 8 Reeks, de nieuwe BMW M8-modelfamilie, de BMW iX M60 (stroomverbruik gecombineerd: 24,5 – 21,9 kWh/100 km volgens WLTP; CO2-uitstoot: 0 g/km) en de speciale editie BMW X2 Goldplay vergroot BMW de aantrekkelijkheid van tal van andere modellen met extra aandrijfvarianten en uitrustingskenmerken vanaf het voorjaar van 2022. Vanaf maart 2022 zullen nieuwe modelvarianten het assoriment uitbreiden voor de BMW 2 Reeks Coupé, de BMW 2 Reeks Active Tourer en de BMW 4 Reeks Gran Coupé. De voor het eerst gepresenteerde Parking Assistant Professional is optioneel verkrijgbaar voor alle modelvarianten van de BMW iX en maakt manoeuvreren via uw smartphone mogelijk.

 

 

Additionele aandrijfvarianten voor de nieuwe BMW 2 Reeks coupé

 

Puur rijplezier in de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé is vanaf maart 2022 te beleven door de nieuwere aandrijfvarianten. De vierde motoroptie voor het dynamische tweedeursmodel is een 2,0 liter 4-cilinder benzinemotor met een vermogen van 180 kW/245 pk en een maximum koppel van 400 Nm. De nieuwe aandrijfeenheid zal aanwezig zijn in de BMW 230i Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 7,2 – 6,5 l/100 km; CO2-emissie: 163 – 149 g/km volgens WLTP) met klassieke achterwielaandrijving. De vermogensafgifte en het emissiegedrag zijn geoptimaliseerd door een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk en een geavanceerd turbosysteem voor de BMW TwinPower Turbo-technologie.

De nieuwe motor wordt standaard gecombineerd met een 8-traps Steptronic sporttransmissie. Tot de uitrusting en functies behoren onder meer schakelpaddles aan het stuur en Launch Control, waarmee de nieuwe BMW 230i Coupé in 5,9 seconden van stilstand naar 100km/u accelereert. Voor de nieuwe modelvariant is onder meer een M-sportdifferentieel in de eindaandrijving als optie leverbaar.

 

 

Nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer nu ook met BMW xDrive, extra carrosseriekleuren en geoptimaliseerde Driving Assistant Plus.

 

Veelzijdige functionaliteit, kenmerkend rijplezier en onderscheidend dynamisch design kenmerken de tweede generatie van de BMW 2 Reeks Active Tourer, die vanaf maart 2022 ook verkrijgbaar zal zijn met intelligente vierwielaandrijving. De nieuwe BMW 223i xDrive Actve Tourer  (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,5 l/100 km; CO2-emissie: 160 – 148 g/km volgens WLTP) is de vijfde modelvariant van de moderne allrounder in het premium compacte segment. Zijn BMW xDrive-systeem brengt het vermogen van een 4-cilinder benzinemotor met 48 volt mild hybrid-technologie naar behoefte over op alle vier zijn wielen. De aandrijving van de nieuwe BMW 223i xDrive Active Tourer levert 160kW/218 pk, die gezamenlijk wordt gegenereerd door de verbrandingsmotor met tot 150kW/204 pk en de elektrische aandrijving tot 14kW/19 pk. De elektrische hulpaandrijving draagt bij aan een bijzonder spontane acceleratie. De nieuwe modelvariant sprint 6,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u.

De nieuwe metallic carosseriekleur Piedmont Red zal vanaf maart 2022 ook beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer. Daarnaast is het scala aan functies van de optioneel verkrijgbare Driving Assistant plus uitgebreid met Steering en Lane Guidance Assist. Bij snelheden tot 180 km/u maakt het systeem gebruik van corrigerende stuuringrepen om de bestuurder te helpen de nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer in het midden van de rijstrook te houden. De stuurbekrachtiging zorgt er ook voor dat bij het rijden door smalle ruimtes, bijvoorbeeld op bouwplaatsen aan snelwegen, een gepaste afstand tot de rijstrookmarkeringen en voertuigen op de aangrenzende rijstrook wordt aangehouden. Daarnaast omvat Driving Assistant Plus Active Cruise Control met Stop & Go functie, inclusief automatische Speed Limit Asisst. Dit is gebaseerd op het Speed Limit Info-systeem met anticiperende weergave van snelheidslimieten en inhaalverboden.

 

 

 

 

Active Cruise Control met Stop & Go functie nu ook verkrijgbaar voor de BMW X3 en BMW X4

 

Het assortiment optioneel verkrijgbare rijhulpsystemen wordt vanaf het voorjaar van 2022 ook uitgebreid voor de modellen BMW X3 en BMW X4. Active Cruise Control met Stop & Go-functie is beschikbaar via de Sports Activity Vehicle en de Sports Activity Coupé in het premium middensegment vanaf april 2022.

In tegenstelling tot de reeds standard cruisecontrol met remfunctie, houdt deze niet alleen de gewenste snelheid tussen 30 en 160 km/u constant, maar ook de afstand tot voorliggers, die de bestuurder in vier stappen kan selecteren. De afstandregeling wordt uitgevoerd door middel van een radarsensor die in de voorbumper is geïntegreerd en zorgt er indien nodig voor dat het voertuig afremt tot stilstand. Het scala aan functies omvat ook een automatische herstart na korte tussenstops van maximaal drie seconden. Bovendien biedt het systeem de bestuurder de mogelijkheid om met een druk op de knop snelheidslimieten die zijn geregistreerd door het verkeersbordherkennigssysteem System Speed Limit Info als nieuwe gewenste snelheid over te nemen.

 

 

De nieuwe BMW 4 Reeks Gran Coupé met vierwielaandrijving

 

Het modellengamma voor de nieuwe BMW 4 Reeks Gran Coupé zal vanaf het voorjaar van 2022 een nieuwe variant omvatten. De BMW 430i xDrive Gran Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 7,9 – 7,1 l/100 km; CO2-uitstoot: 180 – 162 g/km volgens volgens WLTP) is het derde model in de reeks waarin intelligente vierwielaandrijving een bijzonder superieure krachtoverbrenging levert. Het BMW xDrive-systeem verdeelt het vermogen van een 2,0-liter 4-cilindermotor met een vermogen van 180 kW/245 pk en een maximumkoppel van 400 Nm naar behoefte over alle vier de wielen.

De standaarduitrusting van de nieuwe BMW 430i xDrive Gran Coupé omvat ook een 8-traps Steptronic-transmissie. Deze combinatie van motor, transmissie en vierwielaandrijving maakt een acceleratie van 0 tot 100 km/u mogelijk in 6,1 seconden.

 

 

Nieuwe uitrustingsmogelijkheden voor de BMW 4 Reeks Gran Coupé en de BMW i4

 

Naast de nieuwe aandrijfvariant biedt de BMW 4 Reeks Gran Coupé vanaf maart 2022 tal van extra opties voor het personaliseren van het exterieur en interieur. Deze zijn ook beschikbaar voor de volledig elektrische BMW i4 en omvatten nieuwe carrosserie-afwerkingen en lederen bekledingen als evanals een M carbon exterieurpakket.

De nieuwe carrosseriekleuren zijn de speciale lakkleuren BMW Individual Brilliant White metallic en Frozen Dark Grey metallic. Bovendien zijn de BMW Individual carosseriekleuren Frozen Pure Grey metallic en Frozen Portimao Blue metallic ook beschikbaar voor de respectieve BMW M-auto’s en in combinatie met het M Sport-model. De BMW i4 (stroomverbruik gecombineerd: 22,5 – 18,0 kWh/100 km volgens WLTP; CO2-emissie: 0 g/km) waarvoor het M carbon exterieurpakket tot nu toe exclusief was gereserveerd, zal ook beschikbaar zijn voor alle andere modelvarianten van de BMW i4 en de BMW 4 Reeks Gran Coupé vanaf maart 2022, ook in combinatie met het M Sport-model. Het omvat omlijstingen voor de luchtgordijnen aan de voorkant, buitenspiegelkappen, een achterspoiler en diffusorinzetstukken gemaakt van het al even lichte en opvallande koolstofvezelversterkende kunststof.

In het interieur van de BMW i4 en de BMW 4 Reeks Gran Coupé kunt u kiezen voor bijzonder hoogwaardige uitrustingen met de uitgebreide BMW Individual Merino lerderen bekleding in de kleurvarianten Zwart, Ivoorwit, Tartufo, FjordBlauw/Zwart en Fiona Rood/Zwart. Voor een nog exclusievere sfeer is het BMW Individual volledig leren Merino-interieur, verkrijgbaar in dezelfde kleuren, ook voorzien van lederen bekleding op het instrumentenpaneel. Bovendien kan vanaf maar 2022 ook individuele wensen op het gebied van interieurdesign worden vervuld dankzij de speciale bekleding uit het BMW individual-programma

 

 

Parking Assistant Professional gaat in première in de BMW iX

 

De BMW iX onderstreept zijn status als technologische koploper met de première van een nieuw en uniek systeem voor automatisch parkeren. Park Assistant Professional is vanaf maart 2022 beschikbaar voor alle modelvarianten en maakt bijzonder comfortabel parkeren in de automatische rijmodus mogelijk.

Met behulp van GPS en trajectgegevens die zijn bepaald door stuurbewegingen, kan het systeem verschillende manoeuvres opslaan met een routelengte tot 200 meter elk. Wanneer u weer op het betreffende startpunt aankomt, kan Parking Assist Professional dan de volledige rijtaak overnemen, inclusief accelereren, remmen, sturen en schakelen tussen vooruit of achteruit. U kan zich tijdens deze geautomatiseerde manoevre concentreren op het bewaken van de omgeving.

Nieuw in het uitrustingsgamma van alle modelvarianten van de BMW iX zijn de BMW Individual lakkleur Oxidgrau metallic en de 22-inch M aerodynamische velgen in Bicolour Titanium Bronze met 3D-glansafwerking.

 

 

My BMW APP met nieuwe functies voor comfortabel op te laden

 

De My BMW App is de universele interface voor communicatie tussen de bestuurder, het voertuig, het merk BMW en de BMW-dealer. In het voorjaar van 2022 wordt het aanbod aan functies uitgebreid met de digitale diensten van BMW Charging voor comfortabele elektrische mobiliteit. Dit maakt het voor bestuurders van een BMW-model met puur elektrische of plug-in hybride aandrijving nog makkelijker om openbare laadstations te vinden en te selecteren. De My BMW-app toont laadstations en hun beschikbaarheid op een kaartgedeelte.

Daarnaast maakt de My BMW app het ook makkelijker om openbare oplaadpunten te gebruiken. Bestuurders van een BMW iX of een BMW i4 kunnen nu beginnen met het opladen van de hoogspanningsaccu door een QR-code te scannen of met slechts één bedieningsstap in de My BMW-app.

 

 

Individuele dynamiek: nieuwe carrosserie-afwerkingen voor de BMW M5, klassieke emblemen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH

 

Nieuwe en bijzonder expressieve lakkleuren zijn vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar voor de BMW M5 high-performance berline. Het exterieur van het high-performance model kan nu ook een individuele look krijgen met de carrosseriekleuren Sophisto Grey Brilliant Effect metallic, San Remo green metallic en Skyscraper Grey metallic evenals met de BMW individual lakkleur Frozen Deep Grey metallic

Ook in het jubileumjaar van BMW M GmbH maakt een historisch logo een comeback. De klassieke “BMW Motorsport”-emblemen voor de motorkap, de achterklep en de wielnaafafdekkingen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor alle sportwagens van het merk, evenals voor BMW-modellen geleverd als M Sport-model of met een M sportpakket. Hun ontwerp is gebaseerd op het logo in de kleuren blauw, paars en rood, dat in 1973 voor het eerst werd gebruikt op de racewagens van BMW Motorsport GmbH, die het jaar daarvoor waren opgericht. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum biedt BMW M GmbH haar klanten de mogelijkheid om hun passie voor racen en hun gevoel voor traditie te uiten met deze

historische emblemen.

 

 

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.