Kan waze mij laadpalen aantonen bij gebruik van Apple Carplay?

Kan waze mij laadpalen aantonen bij gebruik van Apple Carplay?

23/03/2023

Goed nieuws voor bestuurders van elektrische voertuigen die het tegenwoordig moeilijk vinden om een gepaste laadpaal te vinden tijdens hun rijtraject. De populaire applicatie voor navigatie, Waze, lanceerde sinds vandaag een update dat het leven van bestuurders van elektrische voertuigen een stuk gemakkelijker zal maken. De update wordt uitgerold komende weken over héél België.

Informatie over laadstations binnen uw bereik is vaak inconsistent, verouderd of onbetrouwbaar. Wat voor u en vele andere bestuurders van elektrische voertuigen vaak een pijnpunt is. Een frequent voorkomende situatie is dat er bijvoorbeeld wordt genavigeerd naar een bepaald laadpunt en dat bij aankomst jammer genoeg de laadpaal defect is, of gewoonweg helemaal niet te vinden is.

Om dit pijnpunt van deze bestuurders tegen te gaan, zal tijdens het gebruik van de applicatie Waze nu ook laadpalen tonen op de kaart. Voor Apple Carplay® gebruikers van geëlektrificeerde voertuigen is dit werkelijk handig tijdens het afleggen van langere trajecten.

Dankzij de lokale Map Editors van de Waze Community worden EV-gegevens in real-time beoordeeld en bijgewerkt om de meest nauwkeurige, uitgebreide informatie op de kaart te zetten.

Hoe uw Waze instellen voor laadpalen te tonen op de kaart?

Sinds deze update is gelanceerd door Waze, kan je sindsdien uw geëlektrificeerd voertuig toevoegen in de app, hierna verschijnen de laadpalen op de kaart tijdens uw rit als u uw voertuig correct heeft ingesteld. Om dit in te stellen doe je dit via de volgende stappen:

Instellingen → Voertuiggegevens → Elektrisch voertuig

Na het instellen van uw voertuig in de app, gaat Waze vanaf nu de laadpalen op de kaart tonen en zal vervolgens ook relevante informatie geven over hoeveel stekkers er aanwezig zijn en hoeveel stekkers er werkelijk in gebruik zijn aan het aangegeven laadpunt, andere informatie over de laadpalen zoals het laadvermogen, worden ook in de applicatie verstrekt.

U kunt ook gemakkelijk rechtstreeks navigeren naar het aangegeven laadpunt, voor Apple Carplay® gebruikers kunt u did selecteren op uw infotainment Display in uw BMW of simpelweg via de applicatie zelf. Voor bestuurders die op reis gaan met hun elektrisch voertuig, kunt u ook Waze instellen om tijdens uw route te zoeken naar laadpalen in de buurt wanneer het mogelijks nodig zal zijn om uw wagen even aan de stekker te hangen.

Hoe Apple Carplay of Android Auto instellen in uw wagen?

› Ontdek het hier

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.