Wat is het verschil tussen een mild hybrid en full hybrid?

Wat is het verschil tussen een mild hybrid en full hybrid?

Bij een mild hybrid of MHEV kunt u nooit volledig elektrisch rijden. Dit type hybride is uitgerust met een batterij  dat de verbrandingsmotor een handje helpt bij bijvoorbeeld optrekken uit stilstand, tijdens het schakelen of op de snelweg. Via een starter-alternator wordt de energie bij het vertrekken en accelereren gebruikt om de verbrandingsmotor te ondersteunen.

Bij een Plug-in Hybride of PHEV  wordt gebruik gemaakt van de combinatie van beide type motoren. Het is dus de synergie tussen de verbrandingsmotor en elektromotor dat de plug-in hybride zo aantrekkelijk maakt. Bij dit type hybride kunt u dus volledig elektrisch rijden met een actieradius van gemiddeld 30 tot 80 Km. Bovendien haalt de elektromotor zijn stroom uit de batterij die is geïntegreerd in de wagen. Deze batterij heeft een gemiddelde capaciteit tussen 10 en 30 kWh.

De werking van de PHEV tegenover een mild hybrid (MHEV) is voor een stuk vergelijkbaar met die van een volledige hybride. De batterij wordt bijgeladen door het recupereren van vertragingsenergie, maar kan dus ook volledig aangesloten worden op het elektriciteitsnet bij u thuis. Het is aan te raden om uw wagen aan een wallbox aan te sluiten. Ook publieke laadpunten kunnen gebruikt worden om uw wagen op te laden.

Tenslotte stoot een plug-in hybride ook minder CO2 uit, wat voordelig kan zijn voor uw VAA (Voordeel alle aard) bij de aankoop van uw BMW plug-in hybride. Indien u uw plug-in hybride op de juiste manier gebruikt, dan is deze ook beter voor het milieu, maar hiervoor moet u uw plug-in hybride regelmatig opladen. Indien uw plug-in hybride niet voldoende oplaadt, dan zal de uitstoot van uw wagen ook hoger zijn dan een traditionele benzine- of dieselwagen. Dit komt doordat de wagen zwaarder is en dus meer kracht nodig heeft om de gewenste snelheden te behalen.

 

Download ons e-book.

  Download

  ons e-book.

   Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

     Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜