kan ik vergoed worden voor thuis op te laden door mijn werkgever?

kan ik vergoed worden voor thuis op te laden door mijn werkgever?

De vergoeding voor het thuis opladen van uw elektrische auto, kan zeker en vast geregeld worden met uw werkegever. De installatie van een laadpaal bij de bestuurder thuis is standaard in de meeste leaseovereenkomsten. U kunt thuis uw eigen laadstation installeren om uw elektrische wagen gemakkelijk op te laden. U kunt ook zonne-energie gebruiken om uw huis van stroom te voorzien.

Als u een elektrisch voertuig hebt, kunt u in aanmerking komen voor een belastingsvermindering wanneer u thuis oplaadt. Er zijn verschillende opties beschikbaar om die tussenkomst te krijgen.

 

Forfaitaire onkostenvegoeding

Als uw elektrische auto thuis wilt opladen, kunt u voor een vast bedrag kiezen. Makkelijk en duidelijk krijgt u altijd hetzlelfde vast bedrag. Voor elektrische wagens komt dit neer op 6,67 EUR en 2,73 EUR voor een hyrbride wagen.

De forfaitaire vergoeding is eigenlijk bedoeld als tiijdelijke optie. Wanneer u een oplaadstation met slim systeem laat installeren, kunt u de volgende opties kiezen:

 

✓ Split bill

Infrastructuur die je reële verbruik berekent voor het opladen van uw wagen. Dit krijjgt je werkgever in de bus en kan hij zo makkelijk betalen. De kosten worden direct rechtstreeks door de werkgever betaald.

 

✓ Onkostennota

U kunt de door u gemaakte kosten vergoed krijgen door ze als maandelijkse onkost aan uw werkgever uit te schrijven. U moet dan via de maandelijkse factuur van uw enegerieleverancier zelf de kosten voorschieten en dan de kosten bij uw werkgever indienen. De vergoeding voor het thuis opladen van uw elektrische auto, komt dan zo terug op je rekening terecht.

 

Vergeet niet, hier zijn voorwaarden aan verbonden!

Zoals de minister van mobilieit heeft aangehaald, zijn er natuurlijk voorwaarden verbonden om uw elektriciteitskosten te doorrekenen. De volgende voorwaarden werden vastgesteld om in aanmerking te komen hiervoor:

  • het thuislaadstation moet beschikken over een specifiek communicatiesysteem dat de gebruikte hoeveelheid elektriciteit aan de werkgever doorgeeft
  • De werkgever is verantwoordelijk voor de installatie van een oplaadpunt bij de werknemer thuis.

 

Download onze brochure.

De voordelen

✓ Ontdek alles wat voor u relevant is bij aankoop, leasing of renting van een nieuwe wagen.

✓ Verkrijg een visuele representatie van het volledige fiscaliteitsregime.

✓ Blijf op de hoogte van fiscaliteitsveranderingen, nieuwigheden in de fleetwereld, ons breed BMW-fleetgamma en nieuws binnen de wereld van mobiliteit en automotive.

    Top
  • › Offerte / Testrit aanvragen.