5x BMW EfficientDynamics op de nieuwe BMW X5.

5x BMW EfficientDynamics op de nieuwe BMW X5.

Op 24 november lanceert BMW de vierde generatie van de BMW X5. Naar aanleiding van de lancering stellen we graag extra beelden ter beschikking en lichten we vijf efficiƫntiefeatures extra toe.

1. Actieve luchtinlaat in de merk-typische nieren.

De Actieve luchtinlaat heeft de kenmerkende verticale gril en beweegbare panelen in de neus die automatisch openen wanneer bijkomende koellucht nodig is. Dit systeem wordt geactiveerd op basis van verschillende temperatuursensoren en de snelheid van het voertuig. Door bijvoorbeeld tijdens het warmlopen van de motor de neus volledig dicht te houden, wordt de aerodynamica maximaal geoptimaliseerd. (Deze functie is beschikbaar sinds de lancering van de BMW 7 Reeks.)

2. Slimme start-stop.

Wanneer je een BMW X5 tot stilstand brengt, zal de motor automatisch uitschakelen. De boordcomputer van de BMW houdt voortaan rekening met de positie van de voorligger en zal de motor zélf terug activeren wanneer die wagen vertrekt. Deze functie is beschikbaar sinds de lancering van de nieuwe BMW 5 Reeks. De optionele Active Active Cruise Control (ACC) met Stop & Go functie kan BMW X5 tot stilstand brengen en opnieuw automatisch laten vertrekken. Wat nieuw is, is dat de wagen in een file met stop-start verkeer de periode verlengt tussen het stoppen en het automatisch vertrekken. Zo worden er voortaan minstens 30 seconden genomen tussen het stoppen en het automatisch terug vertrekken. Op die manier heeft de chauffeur ook een groter comfort.

3. Luchtvering verlaagt de auto vanzelf bij hoge snelheid.

Om de aerodynamica bij grote snelheden te verbeteren, zal een BMW X5 met optionele luchtvering automatisch 20 millimeter zakken wanneer de SPORT modus ingeschakeld is. Deze functie werkt automatisch bij snelheden boven de 138 km/u, bijvoorbeeld op de Duitse Autobahn of op afgesloten circuits.

4. Geen lokale uitstoot: BMW X5 xDrive45e iPerformance.

De nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance, die in de loop van 2019 beschikbaar zal worden, zal tot 80km (NEDC 2.0) emissievrij kunnen rijden. De wagen beschikt voortaan over een 3 liter 6-in-lijn motor van de BMW EfficientDynamics motoren en de nieuwste generatie van BMW eDrive technologie. Een lithium-ion batterij met uitgebreide opslagcapaciteit en verder ontwikkelde elektronica voor energiebeheer bieden deze plug-in hybride een impressionant niveau van efficiëntie.

5. Optimalisatie van ECO PRO rijmodus.

Standaard heeft elke BMW drie verschillende rijmodi: SPORT, COMFORT EN ECO-PRO. In de nieuwe BMW X5 is de ECO-PRO modus zo aangepast dat hij ook kan ingrijpen in de het verbruik van luxefeatures als zetelverwarming en stoelklimatisatie. Zo wordt het verbruikte vermogen voor deze features standaard met 15% teruggebracht wanneer de ECO-PRO modus geactiveerd wordt.