Aanschouw de nieuwe BMW iX2

Aanschouw de nieuwe BMW iX2

De BMW iX2 & BMW X2 introduceert het concept van de Sports Activity Coupé (SAC) voor het eerst in het segment van de compacte luxewagens. En nu is het de beurt aan de nog opvallendere, nog sportievere en nog meer toekomstgerichte tweede generatie om het podium te veroveren. Met zijn gevoelig grotere afmetingen en uitgesproken coupésilhouet zet zijn koetswerkdesign de ontwikkelingssprong van de nieuwe BMW X2 duidelijk in de verf.

Met zijn gevoelig grotere afmetingen en uitgesproken coupésilhouet zet zijn koetswerkdesign de ontwikkelingssprong van de nieuwe BMW X2 duidelijk in de verf. Het progressieve karakter van het nieuwe model uit zich ook in de zuiver elektrische BMW iX2-variant, alsook in de brede waaier aan systemen die geautomatiseerd rijden en parkeren mogelijk maken, en in de innovatieve digitale diensten van de nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en het BMW Operating System 9.

De wereldwijde marktlancering zal in maart 2024 van start gaan met de zuiver elektrische BMW iX2 xDrive30 (elektriciteitsverbruik: 17,7 – 16,3 kWh/100 km; CO2-uitstoot: 0 g/km; cijfers over de gemengde WLTP-cyclus; cijfers over de NEDC-cyclus: – ), de prestatiegerichte BMW X2 M35i xDrive (brandstofverbruik: 8,0 – 7,7 l/100 km; CO2-uitstoot: 181 – 174 g/km; cijfers over de gemengde WLTP-cyclus; cijfers over de NEDC-cyclus: – ), een aanvullende benzineversie en een dieselmodel. In de zomer van 2024 zullen een tweede zuiver elektrische variant en een andere dieselversie aan het gamma worden toegevoegd.

De nieuwe BMW X2 en nieuwe BMW iX2 zullen flexibel worden geproduceerd op een en dezelfde assemblagelijn in de fabriek van BMW Group in Regensburg. De hoogspanningsbatterijen voor de zuiver elektrische variant worden eveneens op de site van Regensburg gemaakt. Met de nieuwe BMW iX2 versnelt BMW Group de opmars van de elektrische mobiliteit. Bovendien wordt het vooruitstrevende premiumprofiel van de compacte SAC benadrukt door de verdere vooruitgang op het vlak van duurzaamheid, die de volledige levenscyclus van het voertuig omvat – van de hulpbronbesparende productie over de gebruiksfase tot de recyclage achteraf.

Koetswerkdesign: authentieke Sports Activity Coupé met dynamische lijnen en een zelfverzekerde uitstraling.

De nieuwe BMW X2 heeft een opvallend, visueel expressief design waarmee hij zich duidelijk onderscheidt van het compacte Sports Activity Vehicle (SAV) van het merk, de BMW X1. Zo is hij onmiddellijk herkenbaar als een zuivere Sports Activity Coupé (SAC). Eveneens kenmerkend voor het nieuwe model zijn zijn dynamische, gestrekte lijnenspel en zijn royale oppervlaktebehandeling. De nieuwe BMW X2 is 194 millimeter langer (totaal: 4.554 millimeter), 21 millimeter breder (1.845 millimeter) en 64 millimeter hoger (1.590 millimeter) dan zijn voorganger. Bovendien komen de grotere wielbasis en de bredere sporen zowel de vijf plaatsen als de kofferruimte ten goede. De nieuwe X2 kan schermen met een maximaal laadvolume van 560 tot 1.470 liter, naargelang de modelversie. De BMW iX2 biedt tussen 525 en 1.400 liter bagageruimte.

De modelspecifieke, rechte neus van de nieuwe BMW X2 straalt zelfvertrouwen en karakter uit. Hij is vooral te herkennen aan zijn opvallende led-koplampen en de bijna zeshoekige BMW-nieren, die – als primeur voor het compacte luxesegment – als optie kunnen worden besteld met de contourverlichting ‘BMW Iconic Glow’. Op de optielijst staan ook adaptieve led-koplampen met niet-verblindende matrixgrootlichten.

De daklijn, die als een ononderbroken boog tot aan de achterkant loopt, creëert een slank, coupévormig silhouet en proporties in de typische SAC-stijl van BMW. Achteraan vallen de opvallend gewelfde wielkasten en gespierde schouders op. De horizontale contouren van het modelspecifieke achterlichtdesign versterken de sportieve uitstraling, net als de spoiler in Gurney-stijl en de opvallende achterschort.

M-specifieke designkenmerken, zoals de twee in de achterschort geïntegreerde uitlaatpijpen, geven de BMW X2 M35i xDrive een bijzonder dynamische uitstraling. Voor alle andere modelvarianten, waaronder de nieuwe BMW iX2, is een M Sport-pack beschikbaar, dat eveneens aerodynamisch geoptimaliseerde koetswerkdetails omvat. Op de optielijst staat tevens het M Sport Pack Pro, dat de M High-gloss Shadowline-exterieurafwerking met bijkomende elementen, de M Lights Shadowline, de M-achterspoiler en de M Sport-remmen met rood gelakte remklauwen toevoegt.

Klanten krijgen de keuze tussen twee niet-metaalkleuren en elf metaalkleuren voor het koetswerk van hun nieuwe BMW X2, waaronder de nieuwe metaalkleur Fire Red. Twee Frozen-tinten van BMW Individual en een brede waaier aan speciale BMW Individual-kleuren zijn eveneens verkrijgbaar.

Hoogwaardige sfeer met een sportieve toets; indrukwekkende functionaliteit.

Het interieur van de nieuwe BMW X2 kan prat gaan op een moderne premiumsfeer met sportieve accenten. Het slanke instrumentenbord, waarin het BMW Curved Display is ondergebracht, wordt in het interieur gecombineerd met een ‘zwevende’ armsteun met geïntegreerd bedieningspaneel. In het voorste deel van de middenconsole bevinden zich twee bekerhouders en een smartphonehouder met indirecte verlichting en draadloze lader.

De nieuw ontwikkelde zetels zijn ook verkrijgbaar in de geperforeerde Veganza-versie (vegan) en in Vernasca-leder met aantrekkelijke sierstiksels als alternatief voor de standaard stoffen bekleding. Klanten kunnen voorts opteren voor sportzetels, elektrisch verstelbare zetels met geheugenfunctie, een regelbare lendensteun en een massagefunctie. Zowel het akoestische comfort als de bescherming van de inzittenden werden verder verbeterd. De standaarduitrusting omvat voortaan een interactieairbag tussen de bestuurderszetel en de passagierszetel vooraan

Uitgebreide standaarduitrusting, gerichte personalisering.

De automatische airconditioning met twee zones, het navigatiesysteem BMW Maps en het lederen sportstuur zijn standaard in de nieuwe BMW X2, evenals de elektrische bediening van de achterklep, de vier USB-C-poorten en de 12V-stopcontacten in de middenconsole en de koffer. Het aantal beschikbare rijhulpsystemen en digitale diensten nam eveneens toe ten opzichte van het vorige model.

Dankzij nieuwe, gestructureerde uitrustingspakketten kan de wagen doelgericht worden gepersonaliseerd. Enkele van de opties om zijn hoogwaardige karakter te versterken zijn het spiegelpakket, de stuurwielverwarming en het Harman Kardon Sound System. Een hoogtepunt van de optielijst is echter het panoramisch glazen zonnedak, waarvan het donker getinte glasoppervlak uit een stuk zich uitstrekt vanaf de voorruit tot het dakframe aan beide zijden, en tot ver in het achterste deel van het dak. Als optie kan ook een elektrisch bediende trekhaak worden besteld.

BMW iX2: hoogwaardige elektrische mobiliteit in een compacte SAC.

Een zuiver elektrische variant zal vanaf de lancering deel uitmaken van het nieuwe SAC-gamma, in de vorm van de BMW iX2 xDrive30. Zijn twee sterk geïntegreerde aandrijfmotoren – een op de vooras en een op de achteras – leveren samen een systeemvermogen van 200 kW/313 pk (inclusief 30 kW boost) en een systeemkoppel van 494 Nm. De iX2 xDrive30 sprint in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 180 km/u. De combinatie van de indrukwekkende hoogspanningsbatterij met 64,8 kWh aan bruikbare energie en de hoge efficiëntie van het aandrijfsysteem vertaalt zich in een rijbereik van 417 tot 449 kilometer over de WLTP-cyclus.

Ook adaptieve recuperatie en de MAX RANGE-functie dragen bij tot de uitstekende rijbereikwaarden. De nieuwste versie van de Max Performance Charging-software optimaliseert vooral de efficiëntie tijdens het opladen van de wagen. Bovendien is de zuiver elektrische SAC uitgerust met de Plug & Charge Multi Contract-functie. Om de BMW iX2 thuis op te laden biedt BMW ook het nieuwe Connected Home Charging Pack, dat het laadbeheer en het gebruik van zonne-energie optimaliseert.

Prestatiegerichte BMW X2 M35i xDrive vanaf de lancering beschikbaar.

Een prestatiegericht model, dat het dynamische karakter van de compacte SAC nog prominenter naar voren brengt, zal vanaf de lancering van de nieuwe BMW X2 beschikbaar zijn. De nieuwe BMW X2 M35i xDrive, met zijn M-typische design en weggedrag, is een verleidelijk aanbod. Zijn 2.0-viercilindermotor levert in Europa een maximumvermogen van 221 kW/300 pk (233 kW/317 pk in de VS en andere markten).

De nieuwe BMW X2 M35i xDrive sprint in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De teams die de M-specifieke chassisafstelling voor hun rekening namen, werkten samen met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive om sublieme prestatiekenmerken af te leveren. De standaard adaptieve M-sportophanging verhoogt zowel de wendbaarheid als het comfort op lange afstanden. De M Compound-remmen worden als optie aangeboden.

Efficiënte benzine- en dieselmotoren, Steptronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling standaard.

Een driecilinder-benzinemotor uit de nieuwste moduleerbare generatie van de Efficient Dynamics-familie drijft de nieuwe BMW X2 sDrive20i aan (brandstofverbruik: 6,5 – 6,0 liter/100 km; CO2-uitstoot: 148 – 136 g/km; cijfers over de gemengde WLTP-cyclus; cijfers voor de NEDC-cyclus: – ). Samen met het mild-hybridsysteem met 48V-batterij levert de 1,5-litermotor een maximumvermogen van 125 kW/170 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 115 kW/156 pk en de geïntegreerde elektromotor met maximaal 14 kW/19 pk).

De viercilinder-dieselmotor van de nieuwe BMW X2 sDrive18d (brandstofverbruik: 5,5 – 5,1 liter/100 km; CO2-uitstoot: 145 – 133 g/km; cijfers over de gemengde WLTP-cyclus; cijfers voor de NEDC-cyclus: – ) onderging eveneens een uitgebreide upgrade. Hij levert een maximumvermogen van 110 kW/150 pk. Alle beschikbare verbrandingsmotoren voor de nieuwe BMW X2 worden standaard gekoppeld aan een Steptronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling.

Optimale mix van wendbaarheid en rijcomfort, 21″ lichtmetalen velgen voor het eerst beschikbaar op een compact BMW-model.

Het gesofistikeerde chassis van de compacte SAC staat borg voor een perfect harmonieus evenwicht tussen een sportief, wendbaar rijgedrag enerzijds en een hoog comfortpeil over lange afstanden anderzijds. Alle ingrediënten die daarvoor nodig zijn, worden geleverd door de koetswerkconstructie, die het gewicht verlaagt en tegelijk de stijfheid verhoogt, de lange wielbasis, de bredere sporen dan bij het vorige model, en de gerichte upgrades voor de veerpootas met enkele brug vooraan en de driepuntsas achteraan. In de nieuwe BMW X2 is slipbeperking bij de inschakeling van de aandrijving standaard voorzien, wat zowel de tractie als de richtingsstabiliteit ten goede komt. Andere nieuwigheden zijn het geïntegreerde remsysteem en de schokdemping met extra liftafstelling op de vooras. De optionele adaptieve M-sportophanging onderscheidt zich door de FSD-schokdemping (Frequency Selective Damping), de sportieve stuurinrichting en de 15 millimeter lagere rijhoogte.

De nieuwe BMW iX2 xDrive30 staat standaard op 17″ lichtmetalen velgen met een aerodynamisch geoptimaliseerd design. De BMW X2 sDrive20i en BMW X2 sDrive18d verlaten de fabriek op

18″ lichtmetalen velgen, terwijl de nieuwe BMW X2 M35i xDrive wordt geleverd met 20″ lichtmetalen M-velgen. Andere lichtmetalen velgen van 18 tot 21″ zijn als optie verkrijgbaar.

Geavanceerde rijhulpsystemen voor meer comfort en veiligheid.

De standaard en optionele assistentiesystemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren verhogen het comfort en de veiligheid van de nieuwe BMW X2, zowel in het dagelijkse verkeer als tijdens langere ritten. Tot de standaarduitrusting behoren de nieuwste versie van de botswaarschuwing vooraan, alsook de snelheidsregelaar met remfunctie, Speed Limit Info en Lane Departure Warning met lane return. Het Parking Assistant Pack met Reversing Assist Camera en Reversing Assistant maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting.

Het gamma optionele voorzieningen omvat onder meer de functies Steering en Lane Control Assistant, Active Cruise Control met Stop & Go, Active Navigation, de Exit Warning-functie en het Head-Up Display, alsook de functies Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder en Remote Theft Recorder. Bestaande functies kunnen worden opgewaardeerd door middel van Remote Software Upgrades, die het ook mogelijk maken om nieuwe functies toe te voegen.

Het nieuwe BMW Operating System 9 en BMW Digital Premium.

De jongste versie van het BMW iDrive display en het bedieningssysteem met QuickSelect rapid access-technologie is in de nieuwe BMW X2 ingebouwd. Hij is gebaseerd op het BMW Operating System 9 en is samen met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant verpakt, wat betekent dat hij zorgvuldig werd afgestemd op bediening via het aanraakscherm en natuurlijke taal. Het BMW Operating System 9 maakt ook de weg vrij voor een uiterst personaliseerbare selectie van bijkomende digitale diensten. Met de BMW ConnectedDrive Upgrades kunnen klanten van bepaalde functies genieten gedurende een gratis proefperiode van een maand. Daarna kunnen ze de gewenste functies voor een bepaalde periode toevoegen. Het nieuwe aanbod van BMW Digital Premium is ook verkrijgbaar in de BMW ConnectedDrive Store voor de nieuwe BMW X2.

Met een BMW Digital Premium-abonnement kunnen klanten in hun wagen genieten van alle apps die in hun land beschikbaar zijn, bv. muziekstreaming, videostreaming, nieuws en gaming. Het optiepakket omvat ook het datagebruik voor alle digitale diensten en de apps uit de BMW ConnectedDrive Store, inclusief muziek- en videostreaming.

De functie Augmented View is als optie beschikbaar als aanvulling op het cloudondersteunde navigatiesysteem BMW Maps. Daarnaast zijn ook een persoonlijke eSIM, ontworpen voor mobiele 5G-technologie, de BMW Digital Key Plus, de BMW ID-functie en de standaard smartphone-integratie met zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ beschikbaar in de nieuwe BMW X2.

Alle vermelde modelvarianten, uitrustingskenmerken, technische gegevens, verbruikscijfers (brandstof/elektriciteit) en emissiecijfers hebben betrekking op het aanbod voor de Duitse markt. De maten en afmetingen hebben betrekking op Duitse modellen met een basisconfiguratie. Ze kunnen variëren naargelang de grootte van de velgen/banden en de gekozen optionele uitrusting.

CO ₂ -UITSTOOT & VERBRUIK.

BMW iX2 xDrive30: Elektriciteitsverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 17,7 – 16,3 kWh/100 km, elektriciteitsverbruik over de gemengde NEDC-cyclus: – , Rijbereik: 417 – 449 km over de gemengde WLTP-cyclus.

 

BMW X2 sDrive20i: Brandstofverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 6,5 – 6,0 l/100 km, brandstofverbruik over de gemengde NEDC-cyclus: – , CO2-uitstoot over de gemengde WLTP-cyclus: 148 – 136 g/km, CO2-uitstoot over de gemengde NEDC-cyclus: – .

 

BMW X2 M35i xDrive: Brandstofverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 8,0 – 7,7 l/100 km, brandstofverbruik over de gemengde NEDC-cyclus: – , CO2-uitstoot over de gemengde WLTP-cyclus: 181 – 174 g/km, CO2-uitstoot over de gemengde NEDC-cyclus: – .

 

BMW X2 sDrive18d: Brandstofverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 5,5 – 5,1 l/100 km, brandstofverbruik over de gemengde NEDC-cyclus: – , CO2-uitstoot over de gemengde WLTP-cyclus: 145 – 133 g/km, CO2-uitstoot over de gemengde NEDC-cyclus: –

Top
  • › Offerte / Testrit aanvragen.