Slimme tips voor een moeiteloze lange reis met uw EV.

Slimme tips voor een moeiteloze lange reis met uw EV.

Uw elektrische BMW staat garant voor een comfortabele, lange reis, mits u rekening houdt met enkele cruciale aspecten met betrekking tot de laadstatus van uw voertuig. Het plannen van uw route wordt een naadloze ervaring dankzij de geïntegreerde functies die anticiperen op laadstops en u voorzien van de benodigde informatie.

Ontdek de 5 belangrijkste tips hier.

Wanneer u klaar bent om met uw elektrische BMW op avontuur te gaan, is het belangrijk om te weten hoe u het meeste uit uw rit kunt halen, vooral als het gaat om langere afstanden. Dankzij deze geavanceerde technologieën en slimme oplossingen kunt u met uw elektrische BMW met een gerust hart lange afstanden afleggen. Wetende dat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot een betrouwbaar laadnetwerk, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bereid u voor op een moeiteloze reis en geniet van het rijplezier dat uw elektrische BMW te bieden heeft, zelfs tijdens de langste ritten.

1. Optimaliseer uw routeplanning.

Plan uw route en kies wegen die langs betrouwbare laadpunten lopen. Door vooraf uw reis te plannen met behulp van apps of navigatiesystemen zoals Waze en de My BMW app die laadstations markeren, vermijdt u onnodige stress en vertragingen onderweg.

2. Maak slim gebruik van laadstations.

Gebruik apps om laadstations te vinden en te reserveren, zodat u gemakkelijk kunt navigeren naar beschikbare laadpunten. Probeer drukke tijden te vermijden en laadstations te kiezen die gunstig gelegen zijn langs uw route.

3. Overweeg alternatieve laadopties.

Naast openbare laadstations langs de weg, overweeg ook thuisladen met een wallbox of het gebruik van laadpunten op bestemmingen zoals hotels en winkelcentra. Dit biedt extra flexibiliteit en gemak tijdens uw reis.

4. Zorg goed voor uw batterij.

Houd rekening met factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw batterij, zoals temperatuur en vermijd diepe ontladingen. Regelmatig onderhoud van de batterij is essentieel voor optimale prestaties op lange termijn.

5. Maximaliseer uw rijbereik.

Maak gebruik van  de rijmodi die uw BMW bezit die energie-efficiëntie optimaliseren en verminder het gebruik van energieverslindende functies tijdens lange ritten. Rijden met een constante snelheid op de snelweg kan ook helpen om uw rijbereik te maximaliseren.

Hoe zorgt u voor een snelle oplaadervaring?

Onze partner IONITY biedt High Power Charging-laadstations (HPC) langs de belangrijkste wegen in heel Europa, die gemakkelijk te vinden zijn via de My BMW App of het navigatiesysteem in uw voertuig. Met slechts een paar klikken kunt u de gewenste filter instellen en zoeken naar de meest geschikte laadpunten langs uw route. Op deze manier kunt u probleemloos uw route plannen en hoef u geen schrik te hebben om langere ritten te doen.

Bliksemsnel laden met de BMW iX!

Neem bijvoorbeeld de BMW iX, tijdens een korte koffiepauze van slechts tien minuten kunt u tot wel 150 kilometer aan extra rijbereik opladen. Voor een iets langere stop van ongeveer 35 minuten aan een HPC-laadpaal kunt u de batterij van uw BMW iX opladen van 10 tot 80 procent. Het maximale laadvermogen van maar liefst 200 kW (afhankelijk van de marktspecifieke infrastructuur) maakt dit allemaal mogelijk.

Exclusieve toegang tot het IONITY-netwerk via BMW Charging.

Via BMW Charging krijgt u toegang tot het uitgebreide IONITY-netwerk tegen bijzonder aantrekkelijke voorwaarden. Dit betekent dat u kunt genieten van een naadloze laadervaring, ook tijdens de langere ritten met uw elektrische BMW. Dit terwijl u profiteert van de beste tarieven, speciaal ontworpen om uw elektrische rijervaring nog aangenamer te maken.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜