Kan ik thuis DC laden?

Kan ik thuis DC laden?

Indien u thuis een laadpaal wilt laten installeren, is het altijd verstandig om voor een reguliere AC-laadpaal te kiezen, ons partnerschap met luminus kan een meerwaarde voor u betekenen door onze breede waaier aan laadpunten. Thuis heb je immers alle tijd om uw wagen rustig op te laten laden, dus kunt u gebruik maken van een BMW Wallbox, of een smart partner Wallbox.

Een DC-laadpaal of laadpunten die doorgaans meer dan 50 kW vermogen hebben, zijn bedoeld als laadpaal voor verbindings- en autosnelwegen of voor een zakelijke oplossing zoals bijvoorbeeld in de transportsector.Laadpalen voor thuis komen wel voor in allerlei verschillende soorten en maten. Welke AC-laadpaal het beste is voor uw situatie is afhankelijk van een aantal factoren zoals de capaciteit van uw accu en het type wagen waar u mee rijdt, maar ook uw persoonlijke voorkeuren spelen hier een grote rol.

 

Overweeg een laadpaal met dynamic load balancing.

Om uw elektriciteitsinstallatie niet te overbelasten terwijl u uw wagen aan het opladen bent, kunt u mogelijks overwegen voor een laadpaal met dynamic load balancing. Deze technologie past het gebruikte vermogen voor de elektrische wagen aan het overige verbruik van uw huis. Alle andere, zwaar belastende toestellen op uw elektriciteitsnet krijgen dan voorrang. Een andere vorm van load balancing, is static load balancing. Bij deze techniek wordt een vaste stroomcapaciteit voor de laadpaal gereserveerd en over alle laadpunten verdeeld.

Wij raden wel aan om voor dynamic load balancing te kiezen, want dit systeem kijkt bovendien ook na hoeveel stroomcapaciteit er overblijft en verdeelt het over de verschillende punten van uw laadpaal, indien u beschikt over verschillende laadpunten op uw laadpaal. Zo wordt uw elektrische auto altijd met het maximaal beschikbare vermogen opgeladen, zonder dat u last heeft van de stroom dat uitvalt. Bepaalde laadpalen die dynamic load balancing hebben, kunnen ook energie van uw zonnepanelen gebruiken en indien u beschikt over slimme functies, uw verbruik ook nauwgezet kunt opvolgen, want handig is bij het aangeven van uw verbruik voor de berekening van het woon-werkverkeer.

 

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜