Is de aankoop van een laadpaal fiscaal voordelig?

Is de aankoop van een laadpaal fiscaal voordelig?

Aangezien de elektrificatatie van het wagenpark voor de deur staat, zal het aantaal laadpalen en wallboxes de komende jaren ernorm moeten stijgen. Daarom voorziet het wetsvoorstel ook ondersteuningsmaatregelen om de stap in de juiste richting te kunnen zetten. het fiscaal voordeel voor een laadpaal komt zowel voor particulieren als voor zelfstandigen.

 

Fiscaal voordeel voor particulieren

Wanneer u particulier bent, geniet u zeker en vast van het fiscaal voordeel van uw laadpaal en de installatie hiervan. U kunt genieten van een belastingsvermindering tot 45%. Met de nieuwe regeling kan u tot maximum 1750 euro per laadpaal inbrengen in uw belastingen. Het financiële voordeel als particulier bedraagt dus maximum 787,5 EUR. U kunt enkel beroep doen op deze belastingsvermindering indien de laadpaal voorzien is van een slimme sturing en dat u enkel uw wagen oplaadt via groene stroom. Bovendien wordt het voordeel afgebouwd naar 30% in 2023 en 15% in 2024.

 

› Meer informatie over bijkomende zaken waarmee u rekening moet houden.

 

Fiscaal voordeel voor Bedrijven

Het wetsvoorstel voorziet een aanzienlijk belastingsvoordeel voor bedrijven, u kan hedendaags genieten van een 200% belastingsaftrek tot en met 31 maart 2023. Vanaf 1 april 2023 tot en met 31 augustus 2024 daalt het belastingsvoordeel tot 150%. Dit fiscaal voordeel geldt enkel als de laapdaal ook (semi-publiek) toegankelijk is voor derden of buurtbewoners. Particuliere gebruikers betalen dan voor het opladen van hun elektrische wagen.

Ook de installatie van uw laadpark of enkelvoudige laadpaal is 100% fiscaal aftrekbaar. De elektriciteit die uw bestuurders gebruiken om hun wagen op te laden is bovendien ook voor 75% fiscaal aftrekbaar.

 

› Meer informatie over bijkomende zaken waarmee u rekening moet houden.

Download onze brochure.

De voordelen

✓ Ontdek alles wat voor u relevant is bij aankoop, leasing of renting van een nieuwe wagen.

✓ Verkrijg een visuele representatie van het volledige fiscaliteitsregime.

✓ Blijf op de hoogte van fiscaliteitsveranderingen, nieuwigheden in de fleetwereld, ons breed BMW-fleetgamma en nieuws binnen de wereld van mobiliteit en automotive.

    Top
  • › Offerte / Testrit aanvragen.