Kan ik elektrisch rijden zonder eigen laadpaal aan huis?

Kan ik elektrisch rijden zonder eigen laadpaal aan huis?

KAN IK MET EEN ELEKTRISCHE WAGEN RIJDEN INDIEN IK THUIS GEEN LAADMOGELIJKHEID HEB? 

U twijfelt om een elektrische wagen te kopen? U weet niet of het wel haalbaar is om toch elektrisch te rijden zonder eigen laadpaal aan huis? Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen rijst de vraag: “Kan ik elektrisch rijden zonder eigen laadpunt?”

Het openbare laadnetwerk van BMW Charging.

Het voortdurend groeiende openbare laadnetwerk van BMW Charging vormt een essentieel onderdeel van de algehele ervaring voor BMW-eigenaren en draagt bij aan de exponentiële groei van elektrische mobiliteit. Dit uitgebreide netwerk stelt bestuurders in staat om overal te laden, waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van hun elektrisch BMW-voertuig zonder zich zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van laadpunten.

Met zowel normale laadpalen als snelladers biedt het BMW-laadnetwerk een uitgebreide selectie waaruit bestuurders kunnen kiezen op basis van hun individuele behoeften en reisplannen. Snelladers zijn met name handig voor onderweg en lange reizen, waarbij ze een aanzienlijke tijdsbesparing bieden en de reiservaring voor BMW-eigenaren nog aangenamer maken. Deze snelladers zijn strategisch geplaatst langs veelgebruikte routes, waardoor elektrische voertuigen van BMW praktisch en betrouwbaar zijn, zelfs tijdens lange afstanden.

Met een toenemend aantal laadpunten in het netwerk blijft BMW zich inzetten voor het verbeteren van de laadinfrastructuur en het bevorderen van een soepele en plezierige rijervaring voor al zijn elektrische voertuigen.

Welke voordelen biedt het openbaar laadnetwerk van BMW?

U heeft een eenvoudige toegang tot het openbaar laadnetwerk van BMW via de app en de laadkaart. Dit maakt het gemakkelijk om laadstations te vinden en te gebruiken. Met de opkomst van elektrische voertuigen is toegang tot laadstations van cruciaal belang geworden voor de integratie van elektrische mobiliteit in ons dagelijks leven. Oplossingen zoals apps en laadpassen bieden een ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid voor bestuurders.

Allereerst biedt de bijbehorende app realtime informatie over de beschikbaarheid van laadstations, hun locaties en de soorten beschikbare laders. Dit betekent dat u nooit meer hoeft te zoeken naar een plek om op te laden. Dit is de ideale oplossing voor mensen zonder eigen laadpaal aan huis.

Daarnaast maakt het gebruik van de app en de laadkaart de betaling zeer gemakkelijk. Geen gedoe met contant geld of creditcards. Alles wordt netjes geregistreerd en gefactureerd, wat zorgt voor een transparante en moeiteloze ervaring.

Kortom, de eenvoudige toegang tot laadstations via de app en de laadkaart is één van de hoekstenen van het gemak van elektrisch rijden. Het maakt de overstap naar elektrische mobiliteit nog aantrekkelijker omdat de omslachtigheid van opladen tot een minimum wordt beperkt, zelfs zonder eigen laadpaal aan huis.

2 Tips voor laden zonder eigen laadpunt.

1. Plan uw route.

Bij het plannen van reizen is het belangrijk om vooraf laadstations langs de route te identificeren. Hierdoor kan u efficiënt uw reizen plannen en onnodige vertragingen voorkomen. Dit kan gemakkelijk via de BMW app of in uw BMW zelf via de waze applicatie.

 

2. Maak gebruik van uw laadpas.

Zorg ervoor dat u een laadpas of -app hebt voor toegang tot de laadoplossingen. Dit maakt het gemakkelijker om onderweg op te laden zonder gedoe met betalingen indien u geen eigen laadpaal aan huis heeft.

Hoe vind ik gemakkelijk openbare laadpunten?

Het vinden van openbare laadpunten voor elektrische voertuigen is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Hier zijn drie manieren om gemakkelijk openbare laadpunten te vinden:

 

1. BMW app:

Als u een BMW-eigenaar bent, kan u de BMW Connected-app downloaden en gebruiken. Deze app biedt toegang tot BMW Charging, waarmee u eenvoudig openbare laadstations kan vinden en gebruiken.

 

2. BMW charging website:

U kan ook de BMW Charging-website bezoeken om openbare laadpunten te vinden. De website biedt een interactieve kaart met gedetailleerde informatie over laadstations, inclusief beschikbaarheid en laadsnelheden. Ga naar BMW Charging Website voor meer informatie.

 

3. Waze:

Waze is een populaire navigatie-app die u helpt bij het vinden van openbare laadpunten. Om openbare laadstations in Waze te vinden, volgt u best deze stappen:

a. Open de Waze-app.

b. Tik op het zoekpictogram (meestal een vergrootglas).

c. Voer “laadstations” of “elektrische oplaadpunten” in als zoekterm.

d. Waze zal u beschikbare laadstations in de buurt laten zien.

 

Dankzij deze handige tools kan u gemakkelijk openbare laadpunten vinden en ervoor zorgen dat uw elektrische voertuig altijd opgeladen is wanneer u onderweg bent.

Betalingssysteem.

Met BMW Charging hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde betalingsprocessen of het bijhouden van verschillende rekeningen. Het systeem maakt gebruik van een gecentraliseerd betaalsysteem dat al uw laadkosten verzamelt in één overzichtelijke rekening.

Dit betekent dat elke keer dat u uw elektrische voertuig oplaadt bij een openbaar laadstation, de kosten automatisch worden bijgehouden.
Met een overzicht van uw laadkosten binnen handbereik, heeft u volledige inzage in hoeveel u uitgeeft aan het opladen van uw elektrische voertuig. Dit maakt het eenvoudig om uw energiekosten te beheren voor uw elektrische mobiliteit.

Daarnaast zorgt dit systeem voor gemakkelijke facturering. U ontvangt regelmatig een duidelijke rekening met een overzicht van uw laadkosten. Dit kan handig zijn voor zakelijke gebruikers die hun kosten willen verantwoorden of voor particuliere eigenaren die hun elektrische rijervaring zo moeiteloos mogelijk willen maken.

Kortom, met BMW Charging hoeft u zich geen zorgen te maken over complexe administratie of financiële verrassingen. Het systeem zorgt voor een vlotte en transparante ervaring bij het beheren van uw laadkosten. Hierdoor kan u zich volledig concentreren op het genieten van uw elektrische BMW en bijdragen aan een schonere toekomst..

Toch een eigen laadpaal aan huis installeren?

Indien u kiest om toch een eigen laadpunt te installeren, bieden wij de BMW Wallbox aan. De BMW Wallbox wordt voornamelijk gebruikt door particulieren of bij een thuissituatie. Deze paal zorgt voor laden zonder poespas, indien u geen extra opties nodig heeft is deze laadpaal de beste keuze.

      Top
    • Offerte / Testrit aanvragen ➜