WACHT NIET TOT 1/07/2023 voor uw plug-in hybride.

Huidige fiscale situatie

Voor elke plug-in hybridewagen gekocht na 1 januari 2023 geldt volgende fiscaliteit.

 

✓ 100% aftrekbaarheid op de wagen

50% aftrekbaarheid op brandstofkosten

✓ 100% aftrekbaarheid op de elektriciteitskosten om uw wagen te laden

✓ 100% aftrekbaarheid op de onderhoudskosten.

 

Plug-in hybrides blijven 100% aftrekbaar wanneer u uw bestelling plaatst voor 1/07/2023. Na deze cruciale datum zal de aftrekbaarheid jaarlijks dalen met 25%

 

› Meer informatie

Wenst u meer informatie over fiscaliteit en ons aanbod?

Download onze brochure.

DE VOORDELEN

✓ Ontdek alles wat voor u relevant is bij aankoop, leasing of renting van een nieuwe wagen.

✓ Verkrijg een visuele representatie van het volledige fiscaliteitsregime.

✓ Blijf op de hoogte van fiscaliteitsveranderingennieuwigheden in de fleetwereld, ons breed BMW-fleetgamma en nieuws binnen de wereld van mobiliteit en automotive.

KIEST U VOOR EEN BMW PLUG-IN HYBRIDE?

Heeft u nog twijfels over de overstap naar volledig elektrisch rijden en bent u niet zeker of een BMW plug-in hybride wel bij u past? Stel uzelf dan de volgende 3 vragen:

 

Heeft u de mogelijkheid om uw wagen thuis, op het werk of openbaar laadstation regelmatig op te laden?

Rijdt u gewoonlijk minder dan 60km per dag?

Legt u gemiddeld niet meer dan één keer per week een langere afstand af?

 

Is uw antwoord ja bij alle vragen? Dan is de plug-in hybrid de ideale oplossing voor uw situatie. Ervaar echt rijplezier met het beste van twee werelden. Een praktische en milieuvriendelijke oplossing voor uw mobiliteit.

3 REDENEN OM VOOR EEN PLUG-IN HYBRIDE TE KIEZEN.

Met de BMW Plug-in hybride ervaart u oprecht rijplezier op 2 verschillende en unieke manieren. In eerste instantie kunt u naadloos accellereren vanuit stilstand dankzij de krachtige elektromotor, wat het pure elektrisch rijplezier belichaamt van BMW i. Aan de andere kant kunt u ook langere afstanden afleggen, daarvoor heeft u de benzinemotor. De synergie tussen beide motoren maakt de plug-in hybride de ideale eerste stap naar elektrisch rijden terwijl u ook kunt genieten van het echte BMW gevoel van de krachtige verbrandingsmotor.

Uw plug-in hybride heeft een zéér laag verbruik indien u hem correct gebruikt. Ja, het is een feit dat uw plug-in hybride zwaarder is door het batterijpakket en verbruikt meer als u geen gebruik maakt van zijn elektromotor. Maximaliseer daarom uw efficiëntie door uw plug-in hybride zo frequent mogelijk op te laden, en gebruik te maken van de HYBRID ECO PRO rijmodus.

Dankzij het elektrisch rijbereik dat een BMW plug-in hybride met zich meebrengt, kunt u telkens uw woon-werk verkeer afleggen op de elektromotor. U kunt uw elektrisch rijbereik optimaal benutten dankzij onze rijhulpsystemen en efficiënt rijgedrag. De BMW plug-in hybride is bij uitstek de meest complete en ideale bedrijfswagen, met blijvend comfort, rijplezier en hoge actieradius op de verbrandingsmotor.

Veelgestelde vragen over plug-in hybrides.

HOE ZIET HET FISCALITEITSREGIME ER UIT VOOR PLUG-IN HYBRIDES?

WAAR HOU IK REKENING MEE BIJ HET OPLADEN VAN MIJN PLUG-IN HYBRIDE?

Een plug-in hybride kan aan een stopcontact, een wallbox of een openbare laadpaal worden opgeladen. Voor onderweg heeft u de laadkabel voor publiek opladen (mode 3) nodig, die in Europa inbegrepen is (het aanbod is afhankelijk van de markt). De maximale efficiëntie van een plug-in hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen accu, hiervoor moet er thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn. Laad uw BMW plug-in hybride zo vaak mogelijk op om zo de elektrische aandrijving ten volle te benutten. Bovendien kunt u uw plug-in hybride niet opladen aan snellaadpaal of high power charging station.

WAT IS DE STARTPRIJS VOOR EEN NIEUWE BMW X3 PLUG-IN HYBRIDE?

BMW X3 Plug-in Hybride

€66.650 (incl. BTW)

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PLUG-IN HYBRIDE EN EEN ELEKTRISCHE WAGEN?

Een plug-in hybride combineert net als een gewone hybride een verbandrings- en elektrische motor. De herlaadbare batterij in deze wagen is tegenwoordig wel groter en performanter. Een rit van ongeveer 30 kilometer kan volledig elektrisch verlopen, wat ideaal is voor het woon-werk verkeer of andere korte afstanden. De plug-in hybrides binnen het BMW gamma zijn tegenwoordig uitgerust met vernieuwde e-drive zones, deze zones zorgen ervoor dat uw BMW automatisch overschakelt naar de elektrische rijmodus indien u deze zone betreedt.

 

Het prijskaartje van een plug-in hybride is wel hoger dan een klassieke hybride wagen, omdat er meer techniek komt bij kijken. Ook hier speelt de lagere  CO2 uitstoot een rol in de belasting op inverkeerstelling die moet worden betaald.

 

Een elektrische wagen daarentegen is in tegenstelling tot de plug-in hybridewagen 100% elektrisch, er is dus helemaal geen verbandingsmotor meer aanwezig in deze wagen. De wagen werkt dus enkel en alleen maar met een batterij en de aandrijving gebeurt via één of meerdere elektromotoren. Wij geven u alvast een aantal voordelen bij het elektrisch rijden.

KAN IK OOK OPLADEN TIJDENS HET RIJDEN?

Absoluut, u kunt gebruik maken van af en toe minder gas te geven en de recuperatie te gebruiken om zo meer rijbereik te winnen.

HOEVEEL AUTONOMIE HEB IK GEMIDDELD MET EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Afhankelijk van het model, heeft u met een Plug-in hybride gemiddeld 45-90km rijbereik. Dit is volledig afhankelijk van het batterijpakket geïntegreerd in uw BMW plug-in hybride.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN PLUG-IN HYBRIDE?

✓ Het meest opvallende voordeel aan de plug-in hybride is de grotere afstand die u ermee kan afleggen zonder de wagen te moeten opladen. (Gemiddeld 60 km autonomie)

✓ Een plug-in hybride verbruikt minder brandstof dan een traditionele verbrandingsmotor indien u correct gebruik maakt van beide motoren.

✓ Tijdens het rijden van kleinere stukken laadt de accu door het remmen weer op, maar u kan uw wagen gemakkelijk ook opladen aan het huishoudelijk stopcontact of wallbox.

✓ U kan gebruik maken van de parkeerplaatsen met laadpaal.

✓ Fiscale voordelen aan het rijden van een hybride (tot en met 2026)

 • Wegenbelasting: Tot en met 2024 geldt er op een plug-in hybride korting op wegenbelasting. Hierdoor betaalt de gebruiker de helft van het reguliere belastingstarief voor een benzine- of dieselwagen. Vanaf 2025 wordt dit verhoogd naar 75%

 

✓ BPM: De belasting van personenwagens en motorrijwielen (bpm) hangt af van CO2-uitstoot. De CO2 uitstoot van een PHEV is een stuk lager dan die van een auto met verbrandingsmotor. Hierdoor is de bpm ook een stuk lager.

✓ Aanschafprijs: door het groeiende aanbod van de plug-in hybridevoertuigen wordt de concurrentie steviger. Hierdoor worden de prijzen steeds lager

✓ Meer vermogen omdat de auto beschikt over 2 verschillende motoren.

✓ Plug-in hybride wagens zijn slimmer en efficiënter dan zijn tegenhangers, de wagen zorgt ervoor dat er zo efficient mogelijk wordt omgegaan met energie. Dit is wel afhankelijk van de rijmodus waarvoor u kiest.

✓ Indien u de plug-in hybride gebruikt zoals het moet, dan zal u in het algemeen zuiniger rijden. Het is natuurlijk ook zeer afhankelijk van uw rijstijl.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN EEN PLUG-IN HYBRIDE?

✓  In het algemeen is de auto zwaarder door het gewicht van de batterij, u verbruikt dus meer indien u absoluut geen gebruikt maakt van de elektrische motor.

✓  In de meeste gevallen is de wagen minder ruim, dit komt ook door de grootte van de batterij, indien ruimte zeer belangrijk voor u is, raden wij u aan om te kiezen voor een touring model.

✓  Indien je dagelijks enorm langere afstanden aflegt, dan is de kans groter dat u vaak de brandstofmotor gebruikt, wat zorgt voor meer verbruik in het algemeen.

✓  De plug-in hybride heeft een kleinere actieradius wegens zijn kleinere batterijcapaciteit dan zijn volledig elektrische variant.

DE UITVOERING van de BMW X3

 • › Offerte / Testrit aanvragen.
 • SLIMME AANDRIJFMODI IN UW BMW X3 PLUG-IN HYBRIDE.

  1

  Sport

  Met de SPORT aandrijving van uw BMW plug-in hybride kunt u uw rijplezier maximaliseren en het sportief rijgevoel ervaren van de samenwerking tussen de elektrische motor en verbrandingsmotor. U kunt kiezen tussen de standard optie, de xtra boost optie of de individual optie waar u alles kunt instellen naar uw persoonlijke voorkeur.

  2

  Hybrid

  Met de HYBRID aandrijving van uw Plug-in hybride ervaart u maximaal comfort en sportiviteit. Dit is de standaard aandrijving van uw wagen dat het echte BMW plug-in hybrid gevoel aantoont. U kunt ook kiezen voor de ECO PRO modus van uw wagen, wat de aandrijving is voor optimaal verbruik en efficiëntie.

  3

  Electric

  U kunt kiezen voor de ELECTRIC functie om puur elektrisch rijplezier te ervaren. Bij deze aandrijffunctie wordt enkel de elektromotor gebruikt en is het vermogen en de topsnelheid gereduceerd, uw wagen accelereert wel naadloos uit stilstand en u ervaart het echte sportieve elektrische rijgevoel. U kunt hier ook kiezen voor de individual optie.

  Twee motoren, één doel: Efficiënt rijplezier.

  De BMW plug-in hybrid combineert op een intelligente manier de elektro- en verbrandingsmotor en is de perfecte begeleider in het dagelijks gebruik. Wij geven u graag een aantal tips mee om uw plug-in hybrid zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

  Om het maximum uit uw plug-in hybrid te halen, is het aanbevolen om de accu en het interieur al tijdens het laden op voorhand in een perfecte toestand te brengen. Dit kan gemakkelijk via de klimaatregeling van uw BMW app of het voertuigmenu. Stel uw gewenste vertrektijd in en uw BMW past zich aan aan uw routine en gewoontes.

  Schakel altijd uw navigatiesysteem in. Zelfs op trajecten die u al kent. Enkel dan kan de vooruitziende hybride-aandrijving de huidige verkeersstroom en hellingen of afdalingen inplannen om de elektrische aandrijving optimaal te gebruiken.

  De rijmodus HYBRID ECO PRO helpt u om vooruitziend te rijden. Volg de aangepaste tips die de preview assist aantoont. Als er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking begint, geeft uw BMW een indicatie om te vertragen.

  De vooruitstrevende technologie geïmplementeerd in de vorm van E-drive zones, zorgt ervoor dat uw BMW automatisch op de elektrische aandrijving overschakelt wanneer u een E-drive zone binnenrijdt. Voor elke elektrische kilometer die u aflegt met uw BMW verzamelt u punten die kunnen ingewisseld worden als gratis laadminuten binnen het BMW-charging netwerk. In de E-drive zones verzamelt u dubbele punten.

  Voor maximale efficiëntie en rijplezier raden wij u aan uw plug-in hybrid altijd volledig op te laden. U kunt uw laadstatus opvolgen via de BMW app, uw wallbox of in uw voertuig zelf. U heeft ook volledige controle over u interne batterij met de battery control optie, deze optie zorgt ervoor dat uw wagen een vast percentage van de batterij behoudt voor wanneer u wenst. U kunt dit gemakkelijk zelf instellen in uw wagen, uw batterij kan dan tijdens het rijden op de brandstofmotor energie recupereren.

  Win extra elektrisch rijbereik door vaker wat minder gas te geven. Want zo wordt bewegingsenergie in elektrische energie omgezet en automatisch in de accu opgeslagen.

  Wij helpen u verder op weg.

  Op zoek naar een 100% Elektrische BMW?

  Of eerder op zoek naar een traditionele BMW?