Expressief, sportief en bovendien electrified.

Sinds de introductie in 2013 staat de BMW 4 Reeks voor de combinatie van een onvergelijkbare esthetiek en sportieve dynamiek. Moderne benzine- en dieselmotoren tot en met de M uitrusting vervolledigen het geslaagde totaalconcept van de reeks.

De tweede generatie onderscheidt zich door een expressiever, zelfbewust design en is langer en breder geworden. Alle individuele eigenschappen zoals de fascinerende esthetiek en het opwindende sportieve karakter zijn nog sterker uitgewerkt en accentueren de precieze designtaal van BMW. De BMW 4 Reeks fascineert als gran coupé in ons fleetaanbod.

Specificaties:

FULL ELECTRIC.

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 15,8 – 18,7

CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

Actieradius: 405 – 484 km

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,1 – 19,1

CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

Actieradius: 494 – 590 km

Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 18 – 22,5

CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

Actieradius: 416 – 520 km

BENZINE.

CO2 Gecombineerd: 150 – 166 g/km

Brandstofverbruik: 6,6 – 7,3 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 156 – 173 g/km

Brandstofverbruik: 6,8 – 7,6 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 162 – 180 g/km

Brandstofverbruik: 7,1 – 7,9 l/100 km

DIESEL.

CO2 Gecombineerd: 126 – 141 g/km

Brandstofverbruik: 4,8 – 5,4 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 134 – 150 g/km

Brandstofverbruik: 5,1 – 5,7 l/100 km

CO2 Gecombineerd: 145 – 160 g/km

Brandstofverbruik: 5,5 – 6,1 l/100 km

De Nieuwe BMW i4 & 4 Reeks Gran Coupé in beeld.

De Varianten.

 • › Offerte / Testrit aanvragen.
 • Highlights

  Exterieur

  De tweede generatie BMW 4 Reeks oogt heel verschillend ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe BMW 4 Reeks is twaalf centimeter langer en ook duidelijk breder. Aan de voorkant van de wagen vinden we het meest opvallende design kenmerk: de grote rechtopstaande, naar voren hellende nierengrille. 

  Met de schuine omlijstingen van de optionele BMW Laserlights vormen ze een adembenemende voorkant die sportiviteit en dynamiek uitstraalt. De BMW 4 Reeks komt in twee uitvoeringen voor het fleetgamma. Enerzijds hebben we de elektrische versie, anderzijds kan u ook kiezen uit de Gran Coupé met verbrandingsmotor, beide een 5-deurs uitvoering.

  Het expressieve karakter van de Gran Coupé wordt versterkt door de brede wielkasten achteraan en de naar achteren oplopende zijruiten. Opvallend zijn ook de gebogen, zijdelings doorgetrokken achterlichten, die samen met het aflopende dak een opvallende afsluiting vormen.

  De elektrische BMW i4 heeft geen koeling nodig, dit resulteert zich in een gesloten nierengrille. Andere aandachttrekkende features zijn de iBlue-kleurige accenten die standaard worden meegeleverd of optioneel worden verwijderd. Aan de achterkant krijgt de BMW i4 een gesloten diffuser.

  INTERIEUR

  Het functioneel vormgegeven interieur neemt de precieze designtaal van de BMW 4 Reeks over. Exclusieve materialen zorgen voor een moderne en unieke uitstraling. Enerzijds heeft u de keuze om uw interieur uit te rusten met Sensatec. Sensatec heeft een hoogwaardige uitstraling en voelt aan als leder. Anderzijds heeft u de keuze om uw BMW 4 Reeks te bekleden met leder. Optioneel kan u uw interieur uitrusten met een vollederen BMW INDIVIDUAL interieur. De benzine en diesel varianten van de BMW 4 Reeks beschikken over 2 individuele displays. De BMW i4 bezit  zoals in de BMW iX, een zwevend BMW Curved Display met BMW’s nieuwste software: BMW Operating System 8.0. Het instrumentarium is 31,2 cm groot en het infotainment scherm heeft een diameter van 37,8 cm. Groot genoeg dus om via touch of gebaren alle opgaven en functies over te kunnen brengen naar uw BMW i4.

  Technologie & connectiviteit.

  De nieuwe BMW i4 heeft net zoals BMW’s andere elektrische modellen een slimme functie die tijdens het rijden energie recupereert. Door de modus simpelweg te activeren met de vernieuwde versnellingspook, hoeft u uw rempedaal niet meer te gebruiken. Bij het lossen van het gaspedaal zal er sterk afgeremd worden op de 2 elektromotoren. Uiteindelijk zullen de remlichten aanspringen en zal de wagen volledig tot stilstand komen. Deze nieuwe technologie wordt ook wel het principe van one pedal driving genoemd. Deze nieuwe rijervaring wordt als zeer prettig en comfortabel ervaren.

  De nieuwe BMW 4 Reeks beschikt over talloze rijhulpsystemen. Het optionele Driving Assistant Pack Professional biedt in elke verkeerssituatie de nodige veiligheid en comfort zowel in kritische als in monotone verkeerssituaties. Uw BMW 4 Reeks zal op elk moment een oogje in het zeil houden. Het Driving Assistant Pack bevat onder andere de Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, de noodstop assistent en de Lane Keeping Assistant met Active Side Collision Protection.

  Een ander uiterst handig rijhulpsysteem vormen de BMW Laserlights. De Laserlights krijgen blauwe accenten en het opschrift “BMW Laser” in de koplampen, dit zet de sportiviteit en het technologische aspect van de BMW 4 Reeks nog eens in de verf. Het BMW Laserlight schijnt in zijn groot lichtstand met maximaal 650 meter bijna tweemaal zo ver dan de gewone koplampen. Door het betere zicht tijdens een nachtrit wordt de veiligheid aanzienlijk verhoogd. 

  Elektrisch opladen

  Als eerste volledig elektrische Gran Coupé combineert de BMW i4 uitstekende dynamiek met een hoog comfort en optimale dagelijkse bruikbaarheid. Uitgerust met de BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie biedt deze 5-deurs sportieve prestatiecijfers tot 400 kW/544 pk (BMW i4 M50). Met zijn groot rijbereik tot 590 kilometer* (BMW i4 eDrive40)  en een plaatsaanbod met vijf volwaardige zetels is hij de ideale metgezel voor elk traject. 

  Voor een rijbereik van 100 kilometer bedraagt de laadduur 1 uur en 23 minuten aan een laadvermogen van 11 kW (BMW Wallbox, Flexible Fast Charger) of 7 uur en 1 minuut aan een laadvermogen van 2,3 kW (huishoudelijk stopcontact). 

  Voor een rijbereik van 100 kilometer bedraagt de laadduur 4 minuten aan een publieke laadpaal met een laadvermogen van 200 kW (Fast Charger).