Blijft de plug-in hybride fiscaal interessant? Absoluut!

Blijft de plug-in hybride fiscaal interessant? Absoluut!

Blijft de plug-in hybride fiscaal interessant na de fiscaliteitwijziging van 1 januari 2023? Een vraag die frequent gesteld wordt door onze klanten en bedrijven die besissingen moeten maken voor hun wagenpark. Wegens bijkomene commotie en verwarring rond deze fiscaliteitwijziging, geven wij u graag een voorbeeld hoe dit een impact heeft op de volledige gebruiksduur van uw plug-in hybride. Onze salesverantwoordelijke B2B, Michiel van meirhaeghe, maakte de vergelijking tussen de fiscale condities van de plug-in hybride in 2022, tegenover de huidige fiscale condities in 2023.

Eind 2022 zijn er enorm veel bedrijven die nog gauw plug-in hybridewagens in bestelling hebben geplaatst om te kunnen genieten van het volledige fiscale voordeel (op de aankoop van hun wagen(s), op de onderhoudskosten én op de verbruikskosten). Wat een absoluut terechte beslissing is. Hierdoor is echter de perceptie ontstaan dat plug-in hybridewagens niet meer interessant zouden zijn vanaf 1/01/2023 wat helemaal niet juist is. 

In onderstaand cijfervoorbeeld tonen we u wat het verschil bedraagt in euro’s tussen brandstof aftrekken aan 98,63% en brandstof aftrekken aan 50% en dit over een looptijd van 48 maanden. Het desbetreffende model is hier de BMW X3 xDrive30e

Na 48 maanden en 120.000 kilometer gereden te hebben zal u aan een totale verbruikskost komen van € 13.348,76 (combinatie elektriciteit / brandstof). Deze verbruikskost halen we hierna doorheen de hele fiscale molen.

Het resultaat is dat op de totale gebruiksduur er slechts een verschil is van €17 per maand.

Dus blijft de plug-in hybride fiscaal interessant?

Zonder twijfel.

Uiteraard blijven de andere voordelen van een plug-in hybridewagen bestaan:

✓ Investeringsbedrag is lager in vergelijking met een full electric wagen.

✓ Een plug-in hybridewagen kan gewoon geladen worden via het stopcontact en blijft dus een ideaal alternatief voor bedrijven die niet beschikken over de nodige infrastructuur om hun wagenpark om te zetten naar full electric

✓ Een laag VAA wat uw werknemers zeker zullen toejuichen.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.