Biedt BMW ondersteuning voor het plaatsen van laadpalen?

Biedt BMW ondersteuning voor het plaatsen van laadpalen?

Bij BMW hoeft u niet ver zoeken voor voor een laadpaal te installeren op het werk, bij u thuis of op kantoor.

Het afgesloten partnerschap tussen BMW en Luminus bieden totaaloplossingen aan voor bedrijven die hun wagenpark willen elektrificeren. Voor de bestuurder thuis die wenst een laadpaal te installeren voor professionneel en privé gebruik hebben wij ook verschillende producten in de aanbieding, inclusief installatie wanneer u dit wenst.

Luminus kan u onder meer helpen door laadpunten en snelladers te installeren en biedt daarnaast ook een slim platform aan voor de werkgever en wagenparkbeheerders. Dit platform biedt mogelijkheden voor het energieverbruik van het wagenpark nauwlettend in het oog te houden. Naast het monitoringsplatform biedt Luminus ook een oplossing aan om de vergoeding te berekenen waarop een werknemer recht heeft wanneer zijn of haar bedrijfswagen thuis oplaadt. Op deze manier wordt gezorgd voor een geïntegreerd aanbod met grote transparantie naar total cost of ownership doorheen de gebruiksduur van de wagen.

 

Een laadpaal installeren, hoe gaat dat in zijn werk?

 

Een laadpaal zelf installeren is in principe ook een mogelijkheid, maar het vergt natuurlijk een aantal werkuren, kennis en ervaring om dit volledig tot zijn eind te brengen. Als u geen kennis heeft over elektriciteit, dan raden wij dit af en doet u beter beroep op onze laadoplossingen voor thuis, inclusief installatie. De techniekers die uw laadpaal installeren bij u thuis, gaan meestal volgens een concreet stappenplan te werk.

 

1. De voorbereiding van de meterkast

Er zijn 3 factoren waarmee u rekening mee moet houden indien u wenst een laadpaal te installen, de eerste factor zijn de capaciteiten van de laadpaal die u heeft aangekocht en de meterkast waar de laadpaal aangesloten moet worden. Ten tweede is de snelheid waarmee uw elektrisch voertuig ook een factor waarmee rekening moet gehouden worden. Afhankelijk van het type laadpaal en uw voertuig, is het mogelijk dat uw meterkast moet verzwaard worden. Veel huishoudens hebben de dag van vandaag nog steeds een éénfasige aansluiting, maar als u een elektrisch voertuig heeft die meer aankan, raden wij aan om uw meterkast te verzwaren naar een driefasige aansluiting. Uw wagen zal op deze manier sneller opladen, maar het kan mogelijks wel leiden tot hogere energiekosten. In de meeste gevallen is het aan te raden om een groep aan te maken in de meterkast specifiek voor uw laadpaal, vanuit hier kunt u dan een kabel trekken voor de laadpaal te installeren.

 

2. Fysiek werk bij de installatie.

Wanneer uw meterkast in orde staat, begint nu het fysiek werk om de laadpaal op de juiste plek te installeren, dit gaat meestal gepaard met graaf- en boorwerk. De kabel die vertrekt vanuit de meterkast moet getrokken worden naar de plaats waar u de laadpaal wenst te installeren. In vele gevallen zal deze kabel door uw buitenbuur moeten gaan en moet een kleine gracht gegraven worden om deze kabel netjes te kunnen opbergen bij een stand-alone laadpaal. Voor bevestiging aan uw muur, zal er echter geen graafwerk aan te pas komen.

 

3. Installatie van de laadpaal

Wanneer u een laadpaal wenst te installeren, moet u zeker zorgen voor de juiste werkinstrumenten voor de correcte bevestiging, als u geen ervaring heeft, raden wij aan om advies te vragen bij uw elektricien of voldoende onderzoek te doen om dit tot een goed eind te brengen. Corrective bevestiging is uiterst belangrijk voor langdurig gebruik van uw wallbox of laadpaal.

 

4.  Actievatie & testfase van de laadpaal of wallbox.

Voor de activatie en testfase van uw laadpaal, zal u echter beroep moeten doen op iemand die een testkastje ter beschikking heeft om uw laadpaal te testen. De leverancier van de laadpaal moet deze ook activeren, dus u brengt best de leverancier op de hoogte om deze finale fase uit te voeren.

 

5. Onderhoud van een laadpaal

Algemeen gezien heeft een laadpaal weinig onderhoud nodig. Wanneer er zich een probleem voordoet, raden wij aan om uw leverancier te raadplegen om het probleem op te lossen. Wanneer de mogelijkheid er niet is om dit telefonisch op te lossen, kunt u steeds een afspraak maken om de technieker ter plaatse te laten komen.

Download ons e-book.

    Download

    ons e-book.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.