Aanschouw de nieuwe BMW 7 reeks

Aanschouw de nieuwe BMW 7 reeks

BMW leidt het luxesegment naar een nieuw tijdperk dat zal worden gevormd door innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Met de nieuwe BMW 7 Reeks creëert ‘s werelds meest succesvolle constructeur van premiumwagens toekomstgerichte manieren om te genieten van rijplezier, een onovertroffen comfort over lange afstand en een digitale topervaring. Centraal in deze herinterpretatie staat de BMW i7.

De volledig elektrische luxeberline is een perfect geïntegreerd lid van de modellenfamilie en laat duidelijk zien hoe een exclusieve rijervaring en het ultieme gevoel van welzijn aan boord kunnen worden gecombineerd met een nooit aflatend engagement voor duurzaamheid.

De generatiewissel aan de top van het modelgamma van BMW wordt gekenmerkt door een nieuwe definitie van luxe die de nadruk legt op het individu en zijn persoonlijke houdingen, behoeften en emoties. Naast présence, elegantie en exclusieve topkwaliteit is er een vooruitstrevende aanpak die wordt gekenmerkt door innovaties die de gebruikerservaring, de uitgebreide connectiviteit en de standaardduurzaamheid van de auto rechtstreeks verbeteren. Zo werd de nieuwe BMW 7 Reeks ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van een moderne doelgroep die zichzelf inzet om op een verantwoorde manier uitdagingen aan te gaan – en die persoonlijke mobiliteit beschouwt als een manier om unieke momenten te ervaren, zowel in het dagelijkse leven als onderweg.


Een symbool van innovatieve kracht en een mijlpaal in het huidige modellenoffensief.

De nieuwe BMW 7 Reeks integreert een moderne stijl die de essentie van het exterieur- en interieurdesign centraal stelt. De voorzijde van BMW-modellen in het luxesegment wordt gedomineerd door typische kenmerken van het merk, maar er blijft een duidelijk onderscheid bestaan tussen deze modellen en de andere modellen in het BMW-gamma. Innovatieve kenmerken zoals het BMW Theatre Screen, de multisensoriële voertuigervaring BMW iDrive met de nieuwste generatie van het BMW Operating System 8, het BMW Curved Display en de Manoeuvre Assistant voor automatisch parkeren en manoeuvreren onderstrepen het vooruitstrevende karakter van de luxeberline. Naast het verbeterde comfortniveau en het unieke entertainmentsysteem, biedt de optionele Executive Lounge achteraan een geoptimaliseerde kantelfunctie en nieuwe BMW Individual Merino interieurbekleding in leder/kasjmierwol om op baanbrekende wijze het welzijn in de wagen te maximaliseren.

45 jaar na het debuut van de BMW 7 Reeks treedt de zevende modelgeneratie op als de meest geavanceerde en innovatieve wagen in het luxesegment. Tegelijk spreekt de nieuwe editie tot de verbeelding met een algemene designcoherentie die geen enkele concurrent evenaart. De BMW 7 Reeks is dan ook opnieuw een symbool van de innovatieve kracht van de BMW Group.

De wereldpremière van de nieuwe BMW 7 Reeks in april 2022 en de wereldwijde marktlancering in november 2022 zijn de belangrijkste mijlpalen in het huidige modellenoffensief van het merk in het luxesegment.Marktspecifieke aandrijfsystemen, productielocatie met een rijke traditie.

De nieuwe BMW 7 Reeks werd volledig ontworpen voor bijzonder veeleisende doelgroepen in een geglobaliseerde markt. Dat komt ook tot uiting in een assortiment van marktspecifieke aandrijfsystemen met een exclusief aanbod voor China – de belangrijkste verkoopregio van het bedrijf – en een dieselmodel voor Europa.

De nieuwe generatie luxeberlines van BMW opent een heel nieuwe dimensie op het gebied van ruimte. In tegenstelling tot zijn voorgangers zal de nieuwe BMW 7 Reeks wereldwijd exclusief verkrijgbaar zijn als model met lange wielbasis dat de ruimte achterin maximaliseert. Verschillende aspecten van zijn karakter worden bepaald door het gebruik van specifieke designkenmerken en aandrijfvarianten. De nieuwe BMW 7 Reeks omvat ook modellen van de merken BMW i en BMW M, die zijn talloze kenmerken – van elegant, modern en duurzaam tot expressief, sportief en dynamisch – duidelijk naar voren laten komen.

De nieuwe BMW 7 Reeks biedt nu voor het eerst een keuze uit verbrandingsmotoren, plug-in-hybridesystemen en een volledig elektrische aandrijving. De mate van diversiteit in het aandrijfsysteem is gebaseerd op een nieuw ontwikkelde flexibele voertuigarchitectuur en brengt een wereldwijde modelstrategie voor de nieuwe editie van de BMW 7 Reeks tot uitdrukking. Zo kan de BMW Group rekening houden met de individuele behoeften van een klant, infrastructuurfactoren en wettelijke voorschriften in alle relevante automarkten over de hele wereld. De marktintroductie in Europa zal in eerste instantie alleen de BMW i7 omvatten. In de VS, China en andere geselecteerde verkoopregio’s zullen naast de volledig elektrische variant ook twee modellen op de markt worden aangeboden, die elk over een benzinemotor en 48V ‘mild hybrid’-technologie beschikken.

Plug-in-hybridevarianten van de nieuwe BMW 7 Reeks zullen naar verwachting vanaf begin 2023 op tal van markten volgen. Daartoe behoren het eerste BMW M model met een zescilinder-in-lijn benzinemotor en plug-in-hybride aandrijfsysteem. Net na de marktlancering zal in Europa een modelvariant met dieselmotor en 48V ‘mild hybrid’-technologie aan het gamma worden toegevoegd. Verdere varianten van de volledig elektrische

BMW i7, waaronder de toekomstige topversie van de BMW i7 M70 xDrive, worden in een later stadium beschikbaar gesteld.

Zoals bij al zijn voorgangers het geval was, zal de nieuwe BMW 7 Reeks worden gebouwd in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing. De grootste productiefaciliteit van het bedrijf in Europa zal traditie en toekomst doen samensmelten en is ook het kenniscentrum van de BMW Group voor de productie van e-drive-componenten. Daar worden ook het sterk geïntegreerde elektrische aandrijfsysteem en de hoogspanningsaccu van de BMW i7 geproduceerd. Voertuigen met verbrandingsmotoren, plug-in-hybridesystemen en volledig elektrische aandrijfsystemen zullen van dezelfde productielijn in Dingolfing komen. Naast de volledig elektrische BMW iX en de nieuwe BMW 7 Reeks worden hier ook onder meer de luxe sportwagen BMW 8 Reeks en de modellen van de BMW 5 Reeks geproduceerd.Twee BMW M modellen op basis van de nieuwe BMW 7 Reeks.

De nieuwe BMW 7 Reeks zal wereldwijd worden uitgebreid met twee BMW M modellen met geëlektrificeerde aandrijfsystemen. De nieuwe BMW M760e xDrive (gecombineerd brandstofverbruik: 1.2 – 1.1 l/100 km [235.4 – 256.8 mpg imp]; gecombineerd elektriciteitsverbruik: 26.9 – 25.8 kWh/100 km; CO2-emissie: 28 – 25 g/km in de WLTP-cyclus; cijfers in NEDC-cyclus: –) heeft een vermogen van 420 kW/571 pk en een koppel van 800 Nm en debuteert al in de lente van 2023. Zijn elektromotor genereert een tijdelijke boost van zo’n extra 30 kW/40 pk wanneer bijzonder verkwikkende acceleraties vereist zijn. Een specifiek M design voor exterieur en interieur, waaronder een uitlaatsysteem gekenmerkt door de opvallende dubbele uitlaatpijpen met unieke geometrie, onderstreept de prestatiekenmerken van het BMW M model met plug-in-hybridetechnologie.

Het toekomstige vlaggenschip, de nieuwe BMW i7 M70 xDrive (elektriciteitsverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 26.4 – 21.2 kWh/100 km; CO2-emissie: 0 g/km; cijfers in NEDC-cyclus: – ), zal beschikken over een volledig elektrisch aandrijfsysteem met twee motoren – op de voor- en achteras – en zal later in 2023 beschikbaar zijn. Zijn aandrijfsysteem genereert een maximumvermogen van ruim 600 pk en een maximumkoppel van meer dan 1.000 Nm. Het krachtigste BMW-model ooit voor weggebruik sprint in minder dan 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u. (Alle cijfers voor vermogen, prestaties en energieverbruik voor de BMW i7 M70 xDrive zijn schattingen gebaseerd op de huidige ontwikkelingsfase van de wagen, inclusief tijdelijke boost.)


Unieke digitale belevenis met de nieuwe voertuigervaring BMW iDrive en het BMW Operating System 8.

Rijplezier, comfort over lange afstand en de gebruikservaring in de nieuwe BMW 7 Reeks worden grotendeels bepaald door de nieuwste innovaties op het gebied van digitalisering. De nieuwe BMW 7 Reeks biedt klanten de nieuwe multisensoriële voertuigervaring BMW iDrive met de nieuwste generatie van het BMW Operating System 8. Met het volledig digitale BMW Curved Display, de innovatieve BMW Interaction Bar, de verbeterde mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant – plus extra My Modes, de nieuwste versie van het BMW Head-Up Display en de voor het

eerst beschikbare Augmented View-functie op het informatiedisplay achter het stuur – heeft de intuïtieve dialoog tussen bestuurder en wagen een nieuw niveau bereikt.

De passagiers achterin worden begroet door een uniek entertainmentaanbod in de vorm van het nieuwe BMW Theatre Screen, een panoramisch 31,3”-scherm in 32:9-formaat met 8K-resolutie dat zich naar beneden uitstrekt vanaf het dak en de tweede zetelrij omvormt tot een exclusieve privébioscoop op wielen. De bestuurder en voorpassagier kunnen ook voor het eerst video-on-demand streaming van YouTube gebruiken op het controlescherm. Een 5G-compatibel antennesysteem zorgt voor snelle connectiviteit in de nieuwe BMW 7 Reeks.Veiligheid opnieuw gedefinieerd: de nieuwe BMW 7 Reeks in BMW Protection Vehicle specificatie.

Op basis van de nieuwe BMW 7 Serie wordt nu een zeer veilig voertuig ontwikkeld dat in de loop van 2023 aan het gamma wordt toegevoegd. Met zijn geïntegreerde beschermingsconcept, dat uniek is in het segment en volledig van nul werd ontwikkeld, voldoet de gepantserde modelvariant aan de speciale eisen van autoriteiten, vertegenwoordigers van staten en hooggeplaatste personen die speciale bescherming nodig hebben.

De ontwikkeling van de nieuwe uiterst veilige BMW 7 Reeks steunt op een innovatief beschermingsconcept ontwikkeld door de BMW Group. Dit biedt een zeer hoge mate van veiligheid in combinatie met het interieurcomfort, de rijdynamiek en het rijcomfort van de hele nieuwe BMW 7 Reeks. Geïntegreerde ontwikkeling en productie in een speciaal productieproces in de fabriek van de BMW Group in Dingolfing zal ervoor zorgen dat het uiterst beveiligde voertuig op basis van de nieuwe BMW 7 Reeks nieuwe normen stelt.CO2-EMISSIE & VERBRUIK.

De nieuwe BMW 760i xDrive*.

Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd, WLTP): 11,2 l/100 km,

CO2-emissie in g/km (gecombineerd, WLTP): 255

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

De nieuwe BMW i7 xDrive60*.

Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km (gecombineerd, WLTP): 19,6 – 18,4;

Elektrisch rijbereik in km (WLTP): 590 – 625; 310 mls (EPA)

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

De nieuwe BMW M760e xDrive.

Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd, WLTP): 1,2 – 1,1/100 km,

Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km (gecombineerd, WLTP): 26,9 – 25,8

CO2-emissie in g/km (gecombineerd, WLTP): 28-25

* Alle cijfers zijn voorlopige waarden.

      Top
    • › Offerte / Testrit aanvragen.